#ZoranM
Zoran Martić

Zgodba:

Zoran Martić je stari znanec slovenskega košarkarskega parket z izkušnjami iz mednarodnih prizorišč. Po igralski karieri, v kateri je nosil drese Celja, Šentjurja in Ilirije, je leta 1992 postal trener pri Iliriji, med letoma 1993 in 1997 pa deloval v mladinskem pogonu takratne Smelt Olimpije. Med letom 2008 in 2010 je bil pomočnik glavnega trenerja članske ekipe v takratni Union Olimpiji, v začetku leta 2018 pa je postal glavni trener ljubljanskih Zmajev, s katerimi je osvojil tudi naslov slovenskega državnega prvaka v sezoni 2017/18. Z mesta glavnega trenerja ljubljanskega kluba se je poslovil novembra istega leta.

Martić je v svoji karieri s klopi vodil tudi Slovan, Roglo, Loka Kavo, Kraški Zidar, Szolnoki Olaj, Krko, Budućnost, Apoel Nicosio, Zlatorog, Helios, Khimik, Kormend, MZT Skopje, Trefl Sopot, nazadnje pa je deloval na Japonskem pri Chiba Jets, kjer je imel mentorsko oz. svetovalno vlogo. Z MZT-jem je v sezoni 2013/14 postal makedonski državni in pokalni prvak.

V zgodovino slovenske košarke se je Martić zapisal tudi kot selektor slovenske moške reprezentance do 20. leta, ki je leta 2000 v Ohridu osvojila naslov evropskega prvaka. Dve leti pred tem je z reprezentanco do 22. leta na evropskem prvenstvu v Trapaniju osvojil drugo mesto.

Ekipa

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji