Zmajčkov košarkarski kamp poteka že vse od leta 2014, sedmo izvedbo pa je leta 2020 na žalost prekinila epidemija koronavirusa.

Leta 2014 se nam je pridružilo 42 otrok, naslednje leto 68, v letu 2016 smo gostili 97 malih košarkarskih navdušencev. V letu 2017 smo prvič preskočili mejo 100, prijavilo se je kar 139. Poletje 2018 je zaznamovan s številom 175 otrok, medtem, ko smo leta 2019 zabeležili kar 191 mladih Zmajčkov.

Zaradi epidemije koronavirusa in vseh razmer v Svetu, ki jih je bolezen prinesla s seboj, je bil Zmajčkov košarkarski kamp leta 2020 odpovedan, vse sile organizatorjev pa so že usmerejne v organizacijo kampa v letu 2021.

Otroci so na kampu razporejeni v skupine glede na njihovo starost, predznanje in sposobnosti. Treningi potekajo skupinsko in individualno ter vsebujejo košarkarske, atletske in koordinacijske vaje. Obisk kopališča Vodno mesto Atlantis sredi tedna je namenjen sprostitvi in regeneraciji. Zadnji dan je namenjen zaključnemu dogodku, kjer otroci pred starši, prijatelji in drugimi povabljenci pokažejo kaj vse so se naučili v košarkarsko obarvanem tednu, ekipe pa tudi med seboj pomerijo moči.

Zmajčkov košarkarski kamp stremi k načelu, da je učenje in piljenje osnov košarke bolj pomembno od rezultata. Trend zadnjih let, da se pri delu z otroci gleda bolj na rezultatske uspehe kot na sam razvoj, ni dober niti za otroke, niti za košarko. Žal tudi veliko staršev pade pod ta vpliv in želijo s svojimi otroci prehitevati čas. V Zmajčkovem košarkarskem kampu se vse vrti okoli osnov, zato je tudi napredek izreden. Program je usmerjen v košarkarsko izobraževanje otrok. Pet dni po 9 ur dnevno otroke usmerjamo in motiviramo v učenje košarkarskih veščin.

Starši boste košarkarsko obarvane dogodivščine svojih otrok lahko spremljali preko družbenih omrežij Facebook in Instagram, kjer bomo dnevno objavljali slike dogajanja.

TRENERSKA EKIPA

Trenerska ekipa je tista, ki dela razliko, in je najpomembnejša za zdrav rast in razvoj otrok in tovrstnih projektov. Na Zmajčkovem košarkarskem kampu vsak trener dela s skupino do največ devetih otrok. Tako se lahko vsakemu od otrok maksimalno posveti, da le ta napreduje po svojih največjih zmožnostih.

Trenerji so na voljo za individualno delo od 7.00 do 8.00 in od 15.30 do 16.00 na posamezen dan kampa. Glavni del Zmajčkovega košarkarskega kampa se odvija med 8.00 in 15.30. Dodatnih 90 minut je idealnih tudi za starše z zgodnjim ali poznejšim delovnikom, saj tako nimajo odvečnih logističnih skrbi in je za otroke poskrbljeno že v jutranjih urah ali popoldanskih.

Otroci na Zmajčkovem košarkarskem kampu sodelujejo z vrstniki in trenerji, se učijo ali nadgrajujejo znanje košarke, obenem pa se učijo prevzemanja odgovornosti za ekipo ter svoje vloge v njej za doseganje skupnega cilja. Nenazadnje na Zmajčkovem košarkarskem kampu skozi igro gradimo tudi prijateljske odnose, ki presegajo meje uradnega zaključka našega druženja.

Vodja pionirskega pogona pri KK Cedevita Olimpija, Srečko Bester, pomaga pri organizaciji Zmajčkovega košarkarskega kampa in skrbi za profesionalen odnos in vabila gostom iz sveta košarke. V veliko letih delovanja v košarki je stkal vezi z izkušenimi igralci in trenerji in le ti se vabilu na Zmajčkov košarkarski kamp z veseljem odzovejo. Tako so imeli otroci možnost spoznati nekatere zvezde slovenske košarke, se z njimi slikati, pogovoriti.

Vizija

Idejni vodja Zmajčkovega košarkarskega kampa je trener mlajših selekcij KK Cedevita Olimpija, Borut Fijavž.

Avgusta 2014 je s svojimi nekajletnimi izkušnjami pri organizaciji in sodelovanju na podobnih košarkarskih kampih postavil temelje in program dela za mlade košarkarice in košarkarje, s podporo KK Cedevita Olimpija je tako nastal prvi Zmajčkov košarkarski kamp.

Prvi dve poletji, 2014 in 2015, sta bili za Zmajčkov košarkarski kamp v Stožicah posebni, saj se je dogajanje kampa po večini odvijalo v garaži dvorane Stožice in na zunanjem igrišču.

Leta 2016 je bil kamp ob veliki pomoči osebja Športa Ljubljane, ki skrbi za urejenost Arene Stožice, in generalnega pokrovitelja EESistemi prvič organiziran v veliki dvorani Stožice.  Mogočna dvorana daje otrokom občutek, kako velik šport košarka v resnici je.

V letu 2017 je kamp prvič presegel magičnih 100 prijav. 139 otrok je pet dni vadilo z ekipo sedemnajstih trenerjev.

»Mnogi so skeptični okoli prijave na Zmajčkov košarkarski kamp, ker mislijo da je organiziran samo za otroke KK Cedevita Olimpija. Vendar temu ni tako. Glavni in najpomembnejši podpornik projekta Zmajčkov košarkarski kamp je res KK Cedevita Olimpija, tesno sodelujemo tudi z Otroško Košarkarsko Šolo Ljubljana kar nakazuje, da so na Zmajčkov košarkarski kamp vabljeni otroci iz vseh klubov iz Ljubljane in širše okolice. Prijavi se lahko kdorkoli primerne starosti, tisti, ki ne trenirajo ali tisti, ki že trenirajo, punce ali fantje, otroci, ki so člani katerega koli kluba, začetniki ali bolj izkušeni. Do sedaj pa so bili z nami otroci iz Ljubljane, Novega Mesta, Celja, Domžal, Cerknice, Vrhnike, Logatca, Grosupljega, in drugje,« zaupa idejni vodja Zmajčkovega košarkarskega kampa, Borut Fijavž.

Leta 2020 je načrte za sedmo zaporedno izvedbo Zmajčkovega košarkarskega kampa prekrižala epidemije koronavirusa, organizacijska ekipa pa je vse svoje sile že usmerila v organizacijo Zmajčkovega košarkarskega kampa leta 2021.

ZMAJČKOV KOŠARKARSKI KAMP 2021

Po tem, ko zaradi pandemije koronavirusa v letu 2020 Zmajčkov košarkarski kamp ni bil izpeljan, je organizacijska ekipa takoj zavihala svoje rokave, in napravila vse, da so se Zmajčki in Zmajčice v dvorano lahko znova vrnili že poleti 2021. V sedmi izvedbi Zmajčkovega košarkarskega kampa je svoje košarkarske veščine pililo 83 dečkov in deklic, ki so, ob igranju košarke, tkali nove prijateljske vezi in spoznavali športno življenje. Ob aktivnostih na kampu, številnih treningih in tekmah, pa se je našel čas tudi za obisk gostov iz sveta športa, ter obisk Vodnega mesta Atlantis.

SPLOŠNI POGOJI (ZMAJČKOV KOŠARKARSKI KAMP 2021)

SPLOŠNI POGOJI (Nagradna igra KD Zmajček in KK Cedevita Olimpija; junij 2021)

Kontakt

Elektronska pošta: zmajckov.kamp@cedevita.olimpija.com

Borut Fijavž
Vodja in organizator Zmajčkovega košarkarskega kampa
Tel.: +386 [0] 41 642 454

Srečko Bester
Predsednik košarkarskega društva Zmajček
Tel.: +386 [0] 31 362 586

Matic Lisac
Organizator Zmajčkovega košarkarskega kampa
matic.lisac@cedevita.olimpija.com
Tel.: +386 31 810 904

Nika Gašparac
Organizator Zmajčkovega košarkarskega kampa
nika.gasparac@cedevita.olimpija.com
Tel: +386 [0] 31 810 914

Navijaška oprema

Ženska majica retro napis Cedevita Olimpija

V trgovino

Adidas CORE 19 HOODIE z logotipom

V trgovino

Adidas CORE 18 SWEATSHIRT z logotipom

V trgovino

Majica Dragon Heart

V trgovino

Dres Adidas 2021/2022 - zelen

V trgovino
AdidasUradni opremljevalec
KK Cedevita Olimpija
Free deliveryBrezplačna dostava
pri nakupu nad 80 EUR

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji