Začetek organizacije Zmajčkovega košarkarskega kampa sega v leto 2014, ko se nam je pridružilo 42 otrok. Že naslednje leto se je število udeležencev približalo številki 70, leta 2017 pa smo prvič preskočili magično mejo 100 prijavljenih Zmajčkov in Zmajčic. Skupno je na devetih izvedbah Zmajčkovega košarkarskega kampa sodelovalo že več kot tisoč nadobudnih košarkarjev in košarkaric.

V lanski izvedbi se je po Stožicah podilo 136 košarkarskih navdušencev, leta 2024 pa Zmajčkov košarkarski kamp obeležuje jubilejno deseto izvedbo.

Zmajčkov košarkarski kamp stremi k načelu, da sta učenje in piljenje osnov košarke bolj pomembno od rezultata. Trend zadnjih let, da se pri delu z otroci gleda bolj na rezultatske uspehe kot na sam razvoj, ni dober niti za otroke, niti za košarko. Žal tudi veliko staršev pade pod ta vpliv in želijo s svojimi otroci prehitevati čas. V Zmajčkovem košarkarskem kampu se vse vrti okoli osnov, zato je tudi napredek vsakega posameznika izreden. Program je usmerjen v košarkarsko izobraževanje otrok. Pet dni po 9 ur dnevno otroke usmerjamo in motiviramo v učenje košarkarskih veščin.

Otroci so na kampu razporejeni v skupine glede na njihovo starost, predznanje in sposobnosti. Treningi potekajo skupinsko in individualno ter vsebujejo košarkarske, atletske in koordinacijske vaje. Obisk kopališča Vodno mesto Atlantis sredi tedna je namenjen sprostitvi in regeneraciji. Zadnji dan je namenjen zaključnemu dogodku, kjer otroci pred starši, prijatelji in drugimi povabljenci pokažejo kaj vse so se naučili v košarkarsko obarvanem tednu, ekipe pa tudi med seboj pomerijo moči.

Starši boste košarkarsko obarvane dogodivščine svojih otrok lahko spremljali preko družbenih omrežij Facebook in Instagram, kjer bomo dnevno objavljali slike dogajanja.


PRIJAVNICA NA ZMAJČKOV KOŠARKARSKI KAMP 2024 [ČAKALNA VRSTA]

Prijave zaradi zapolnjenih mest niso več možne. Vsi, ki želite biti del Zmajčkovega košarkarskega kampa 2024, se lahko prijavite v čakalno vrsto. V kolikor se bo sprostilo mesto, vas bomo po vrstnem redu oddanih prijav v čakalni vrsti, kontaktirali.


ZMAJČKOV KOŠARKARSKI KAMP 2024 (torek, 2. JULIJ 2024 – sobota, 6. JULIJ 2024)

KAMP JE NAMENJEN ZMAJČKOM, KI SO ROJENI MED LETOMA 2013 IN 2017!

PRIJAVE POTEKAJO DO 24. JUNIJA 2024 (ali do zapolnitve mest)

CENA (za prijave do 31. maja 2024): 140 EUR

CENA (za prijave od 1. junija 2024 do 24. junija 2024): 160 EUR

Prijavili se boste lahko na tej spletni strani po tem, ko bo objavljena spletna prijavnica. O objavi spletne prijavnice vas bomo obvestili preko družbenih omrežij Zmajčkovega kampa in KK Cedevita Olimpija.

PROGRAM KAMPA (torek, 2. julij – sobota, 6. julij 2024)

PRVI DAN: registracija med 7:30 in 8:00. Program kampa do 15:30, individualno delo in odhod domov do 16:00.

DRUGI DAN: 7:00 – 8:00 individualna vadba (brezplačno, kdor želi), 8:00 – 15:30 program kampa. Individualno delo in odhod domov do 16:00.

TRETJI DAN: 7:00 – 8:00 individualna vadba (brezplačno, kdor želi), 8:00 – 12:00 košarkarski program, nato odhod v Vodno mesto Atlantis. Vračanje v Stožice ob 15:30, odhod domov do 16:00.

ČETRTI DAN: 7:00 – 8:00 individualna vadba (brezplačno, kdor želi), 8:00 – 15:30 program kampa. Individualno delo in odhod domov do 16:00.

PETI DAN: 7:00 – 8:00 individualna vadba (brezplačno, kdor želi), ob 11:00 prihod navijačev in zaključne tekme. Zaključek okoli 13:00.

PREHRANA: 3 obroki dnevno, dve hladni malici in toplo kosilo.

DARILO OB REGISTRACIJI!

Vsak otrok ob registraciji prejme darilo, ki mu tekom tedna služi, da lahko bolje trenira in igra – dvobarvni dres in žogo.


TRENERSKA EKIPA

Trenerska ekipa je tista, ki dela razliko, in je najpomembnejša za zdrav rast in razvoj otrok in tovrstnih projektov. Na Zmajčkovem košarkarskem kampu vsak trener dela s skupino do največ devetih otrok. Tako se lahko vsakemu od otrok maksimalno posveti, da le ta napreduje po svojih največjih zmožnostih.

Trenerji so na voljo za individualno delo od 7.00 do 8.00 in od 15.30 do 16.00 na posamezen dan kampa. Glavni del Zmajčkovega košarkarskega kampa se odvija med 8.00 in 15.30. Dodatnih 90 minut je idealnih tudi za starše z zgodnjim ali poznejšim delovnikom, saj tako nimajo odvečnih logističnih skrbi in je za otroke poskrbljeno že v jutranjih urah ali popoldanskih.

Otroci na Zmajčkovem košarkarskem kampu sodelujejo z vrstniki in trenerji, se učijo ali nadgrajujejo znanje košarke, obenem pa se učijo prevzemanja odgovornosti za ekipo ter svoje vloge v njej za doseganje skupnega cilja. Nenazadnje na Zmajčkovem košarkarskem kampu skozi igro gradimo tudi prijateljske odnose, ki presegajo meje uradnega zaključka našega druženja.

Vodja pionirskega pogona pri KK Cedevita Olimpija, Srečko Bester, pomaga pri organizaciji Zmajčkovega košarkarskega kampa in skrbi za profesionalen odnos in vabila gostom iz sveta košarke. V veliko letih delovanja v košarki je stkal vezi z izkušenimi igralci in trenerji in le ti se vabilu na Zmajčkov košarkarski kamp z veseljem odzovejo. Tako so imeli otroci možnost spoznati nekatere zvezde slovenske košarke, se z njimi slikati, pogovoriti.


VIZIJA

Idejni vodja Zmajčkovega košarkarskega kampa je trener mlajših selekcij KK Cedevita Olimpija, Borut Fijavž.

Avgusta 2014 je s svojimi nekajletnimi izkušnjami pri organizaciji in sodelovanju na podobnih košarkarskih kampih postavil temelje in program dela za mlade košarkarice in košarkarje, s podporo KK Cedevita Olimpija je tako nastal prvi Zmajčkov košarkarski kamp. Prvi dve poletji, 2014 in 2015, sta bili za Zmajčkov košarkarski kamp v Stožicah posebni, saj se je dogajanje kampa po večini odvijalo v garaži dvorane Stožice in na zunanjem igrišču. Leta 2016 je bil kamp ob veliki pomoči osebja Športa Ljubljane, ki skrbi za urejenost Arene Stožice, in generalnega pokrovitelja EESistemi prvič organiziran v veliki dvorani Stožice.  Mogočna dvorana daje otrokom občutek, kako velik šport košarka v resnici je.

»Mnogi so skeptični okoli prijave na Zmajčkov košarkarski kamp, ker mislijo da je organiziran samo za otroke KK Cedevita Olimpija. Vendar temu ni tako. Glavni in najpomembnejši podpornik projekta Zmajčkov košarkarski kamp je res KK Cedevita Olimpija, tesno sodelujemo tudi z Otroško Košarkarsko Šolo Ljubljana kar nakazuje, da so na Zmajčkov košarkarski kamp vabljeni otroci iz vseh klubov iz Ljubljane, seveda pa so vrata odprta tudi otrokom iz bližnje ali širše okolice Ljubljane. Prijavi se lahko kdorkoli primerne starosti, tisti, ki ne trenirajo ali tisti, ki že trenirajo, punce ali fantje, otroci, ki so člani katerega koli kluba, začetniki ali bolj izkušeni. Do sedaj pa so bili z nami otroci iz Ljubljane, Novega Mesta, Celja, Domžal, Cerknice, Vrhnike, Logatca, Grosupljega, in drugje,« zaupa idejni vodja Zmajčkovega košarkarskega kampa, Borut Fijavž.

ZMAJČKOV KOŠARKARSKI KAMP 2024 – SPLOŠNI POGOJI

Kontakt

Elektronska pošta: zmajckov.kamp@cedevita.olimpija.com

Borut Fijavž
Vodja in organizator Zmajčkovega košarkarskega kampa
Tel.: +386 [0] 41 642 454

Srečko Bester
Predsednik košarkarskega društva Zmajček
Tel.: +386 [0] 31 362 586

Matic Lisac
Organizator Zmajčkovega košarkarskega kampa
matic.lisac@cedevita.olimpija.com
Tel.: +386 51 210 983

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji