Projekt One Team je družbeno odgovorni projekt najmočnejšega evropskega košarkarskega tekmovanja, Evrolige, ki ga podpira tudi glavni pokrovitelj elitnega košarkarskega tekmovanja, Turkish Airlines, skupaj z neprofitno organizacijo Special Olympics, ki je prav tako glavni partner tega projekta. Namen projekta je preko košarke udejanjati spremembe v lokalni skupnosti.

Evroliga je s pomočjo klubov iz celotne Evrope tekom sezon razvila celosten program družbene odgovornosti, ki s pomočjo posameznih aktivnosti vsakega kluba, deluje v okviru osnovne tematike: integracija skupnosti.

Glavno sporočilo projekta je tako izkoriščati moč košarke za povezovanje skupnosti.

Vsak sodelujoči klub vsako sezono razvije svoj One Team projekt, ki odraža stanje ter potrebe lokalne skupnosti, na način, da pomaga tistim družbenim skupinam, ki jim znotraj skupnosti grozi socialna izključenost zaradi perečih težav kot so uživanje prepovedanih substanc ter fizična ali mentalna invalidnost.

Od ustanovitve projekta leta 2012 je projekt neposredno oziroma posredno naslovil že več kot 19.000 udeležencev iz celotne Evrope.

Del projekta One Team je tudi Cedevita Olimpija. V okviru projekta klub v sezoni 2020/2021 sodeluje z Mladinskim domom Malči Beličeve, ki je zavod, ustanovljen za opravljanje javne službe na področju vzgoje in izobraževanja otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami (vzgoje in izobraževanja otrok ter mladostnikov s čustvenimi in vedenjskimi motnjami).

Cedevita Olimpija bo, ob pomoči usposobljenih strokovnjakov iz Mladinskega doma Malči Beličeve, udeležencem projekta preko košarke ter osnovnih košarkarskih elementov ter vaj skušala osvetliti življenjsko pomembne veščine, potrebne za čim učinkovitejšo vključenost v socialno življenje. V skladu z osnovnim vodilom projekta je namen projekta v Ljubljani preko košarke udeležencem projekta omogočiti razvoj osebnostnih veščin, ki jim nato lahko pomagajo pri vključevanju v lokalno skupnost.

Veliki podporniki projekta One Team so seveda tudi košarkarji ter člani strokovnega štaba KK Cedevita Olimpija. Največji podpornik med Zmaji pa je bil v sezoni 2019/20 Edo Murić, ki je bil tudi klubski ambasador projekta One Team. V sezoni 2020/21 bo njegovo mesto prevzel Alen Hodžić.

Navijaška oprema

Ženska majica retro napis Cedevita Olimpija

V trgovino

Adidas CORE 19 HOODIE z logotipom

V trgovino

Replika uradnega dresa - Jaka Blažič

V trgovino

Majica Dragon Heart

V trgovino

Adidas ESSENTIALS 3-STRIPES TEE z logotipom

V trgovino
AdidasUradni opremljevalec
KK Cedevita Olimpija
Free deliveryBrezplačna dostava
pri nakupu nad 80 EUR

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji