Projekt One Team je družbeno odgovorni projekt najmočnejšega evropskega košarkarskega tekmovanja, Evrolige, ki ga podpira tudi glavni pokrovitelj elitnega košarkarskega tekmovanja, Turkish Airlines, skupaj z neprofitno organizacijo Special Olympics, ki je prav tako glavni partner tega projekta. Namen projekta je preko košarke udejanjati spremembe v lokalni skupnosti.

Evroliga je s pomočjo klubov iz celotne Evrope tekom sezon razvila celosten program družbene odgovornosti, ki s pomočjo posameznih aktivnosti vsakega kluba, deluje v okviru osnovne tematike: integracija skupnosti.

Glavno sporočilo projekta je tako izkoriščati moč košarke za povezovanje skupnosti.

Vsak sodelujoči klub vsako sezono razvije svoj One Team projekt, ki odraža stanje ter potrebe lokalne skupnosti, na način, da pomaga tistim družbenim skupinam, ki jim znotraj skupnosti grozi socialna izključenost zaradi perečih težav kot so uživanje prepovedanih substanc ter fizična ali mentalna invalidnost.

Od ustanovitve projekta leta 2012 je projekt neposredno oziroma posredno naslovil že več kot 19.000 udeležencev iz celotne Evrope.

Tudi v sezoni 2021/22 Cedevita Olimpija v okviru projekta One Team sodeluje z Mladinskim domom Malči Beličeve.

»Projekt odlično dopolnjuje naše vsakodnevno delo, saj skozi igro in gibanje obravnavamo pomembne socialno-pedagoške vsebine in razvijamo socialne veščine. Otroci radi igrajo košarko in sodelujejo pri različnih nalogah, s katerimi razvijajo tudi gibalne sposobnosti. Še posebej so jim zanimiva, zaenkrat sicer še preko Zooma, srečanja s predstavniki kluba in igralci. Komaj čakamo, da si bomo lahko tudi v živo ogledali tekme in kakšen trening košarkarjev Cedevite Olimpije,« vtise o projektu izpostavi Dejan, vzgojitelj v Strokovnem centru Mladinski dom Malči Beličeve.

Svoje delo v projektu One Team bo to sezono nadaljeval Alen Hodžić, ki bo vnovič klubski ambasador projekta: »Vesel in ponosen sem, da bomo tudi v tej sezoni ambasador projekta OneTeam. Izredno zadovoljen sem tudi zaradi dejstva, da bodo tokrat delavnice lahko potekale v živo, in da si bodo varovanci Mladinskega doma Malči Beličeve lahko naše tekme ogledali v naši prelepi dvorani. Vsaka družbeno odgovorna akcija ima velik pomen za celoten klub in tudi zame osebno, verjamem pa, da lahko preko košarke vsem približamo šport in ljubezen do njega ter jim na ta način polepšamo njihov in naš vsakdan.« 

 

Navijaška oprema

Uradni adidas dres za sezono 2022/23 - zelen

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija 2022 - Siva

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija Basketball - zelena

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija 2022 - Zelena

V trgovino

Uradni adidas dres za sezono 2022/23 - oranžen

V trgovino

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji