Projekt One Team je družbeno odgovorni projekt najmočnejšega evropskega košarkarskega tekmovanja, Evrolige, ki ga podpira tudi glavni pokrovitelj elitnega košarkarskega tekmovanja, Turkish Airlines, skupaj z neprofitno organizacijo Special Olympics, ki je prav tako glavni partner tega projekta. Namen projekta je preko košarke udejanjati spremembe v lokalni skupnosti.

Evroliga je s pomočjo klubov iz celotne Evrope tekom sezon razvila celosten program družbene odgovornosti, ki s pomočjo posameznih aktivnosti vsakega kluba, deluje v okviru osnovne tematike: integracija skupnosti.

Glavno sporočilo projekta je tako izkoriščati moč košarke za povezovanje skupnosti.

Vsak sodelujoči klub vsako sezono razvije svoj One Team projekt, ki odraža stanje ter potrebe lokalne skupnosti, na način, da pomaga tistim družbenim skupinam, ki jim znotraj skupnosti grozi socialna izključenost zaradi perečih težav kot so uživanje prepovedanih substanc ter fizična ali mentalna invalidnost.

Od ustanovitve projekta leta 2012 je projekt neposredno oziroma posredno naslovil že več kot 19.000 udeležencev iz celotne Evrope.

Del projekta One Team je tudi Cedevita Olimpija. V okviru projekta je klub v sezoni 2019/2020 sodeloval s Centrom Janeza Levca Ljubljana, ki je vzgojno izobraževalna ustanova, namenjena vzgoji in izobraževanju ter usposabljanju otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami, predvsem učencem z motnjami v duševnem razvoju in avtizmom.

Cedevita Olimpija se je z učenci Centra Janeza Levca predvidoma srečevala na tedenski bazi, preko košarke ter osnovnih košarkarskih elementov ter vaj pa bo učencem skušala osvetliti življenjsko pomembne veščine, potrebne za čim učinkovitejšo vključenost v socialno življenje. V skladu z osnovnim vodilom projekta je namen projekta v Ljubljani preko košarke mladim iz Centra Janeza Levca omogočiti razvoj osebnostnih veščin, ki jim nato lahko pomagajo pri vključevanju v lokalno skupnost.

Veliki podporniki projekta One Team so seveda tudi košarkarji ter člani strokovnega štaba KK Cedevita Olimpija. Največji podpornik med Zmaji pa je bil v sezoni 2019/20 Edo Murić, ki je bil tudi klubski ambasador projekta One Team. V sezoni 2020/21 bo njegovo mesto prevzel Alen Hodžić.

 
Bodi na tekočem z Zmaji

Navijaška oprema

Plišasti Zmajček Oli

V trgovino

Zelena majica Cedevita Olimpija

V trgovino

Oranžna majica Cedevita Olimpija

V trgovino

Navijaški šal Cedevita Olimpija

V trgovino

Otroški Body - Ko bom velik bom Zmaj

V trgovino
AdidasUradni opremljevalec
KK Cedevita Olimpija
Free deliveryBrezplačna dostava
pri nakupu nad 80 EUR

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji