Košarkarski klub Cedevita Zagreb je nastal leta 2005 po tem, ko je glavni sponzor hrvaškega prvoligaša KK Hiron Botinec postala Atlantic Grupa. Prvotni klub je bil sicer ustanovljen leta 1991. Cedevita Zagreb je svoje prve tekme igrala v zagrebški športni dvorani Sutinska, že v prvi sezoni pa se je uspelo zagrebški ekipi prebiti na turnir najboljše četverice hrvaškega pokala, kmalu pa so sledili tudi nastopi v Fibinem EuroChallengu.

Pod vodstvom glavnega trenerja Slobodana Subotića, je Cedevita Zagreb v sezoni 2009/10 prejela t.i. ‘Wild Card’ za nastope v regionalni Ligi ABA, Zagrebčane pa je v sledeči sezoni do nastopov v Ulebovem Evropskem pokalu vodil glavni trener Aleksandar Petrović. V četrtfinalnem nizu omenjenega evropskega tekmovanja je Cedevita Zagreb takrat ugnala španski Estudiantes, izjemno vzdušje v razprodani Športni dvorani Dražena Petrovića v Zagrebu pa je tako Cedevito Zagreb prvič popeljalo na finalni turnir četverice, kjer pa so Zagrebčani kasneje izgubili proti kasnejšim prvakom, košarkarjem ruskega UNICS-a. Pred več kot 2000 navijači je Cedevita Zagreb kasneje sicer ugnala domači Benetton na tekmi za tretje mesto, Aleksandar Petrović je bil nagrajen za najboljšega glavnega trenerja tekmovanja, najkoristnejši igralec tekmovanja pa je bil organizator igre Dontaye Draper.

Prvo domačo trofejo, hrvaški Superpokal, je klub osvojil na začetku sezone 2011/12, pod vodstvom trenerja Dražena Anzulovića, klub pa se je preselili v zagrebški Dom športa (Dom sportova), hkrati pa je osvojil tudi naslov hrvaškega pokalnega prvaka. Najkoristnejši igralec finalnega turnirja je bil Matjaž Smodiš. V tej isti sezoni je Cedevita Zagreb nastopila tudi na finalnem turnirju Lige ABA v Tel Avivu, v polfinalu ugnala beograjski Partizan, nato pa v finalu klonila proti Maccabiju. V hrvaškem državnem prvenstvu se je moštvo prebilo vse do finala, kjer pa je bila kasneje boljša Cibona.

Pod vodstvom nekdanjega slovenskega selektorja Božidarja Maljkovića je Cedevita Zagreb v sezoni 2012/13 prvič nastopala v Evroligi. V sezoni 2013/14 je mesto glavnega trenerja prevzel Jasmin Repeša, v dveh sezonah pa je osvojil dvojno krono (naslov hrvaškega državnega in pokalnega prvaka), leta 2015 pa je osvojil tudi zadnji naslov prvaka Superpokala Dražena Petrovića. Repeša je ekipo dvakrat vodil do finala Lige ABA, enkrat je Cedevita Zagreb klonila proti Ciboni, nato pa še proti Crveni zvezdi.

Z odhodom Repeše v Olimpio iz Milana, je vodenje ekipe na začetku sezone 2015/16 prevzel njegov pomočnik Veljko Mršić, ki je Cedevito Zagreb v Evroligi vodil do mesta med najboljšimi 16 ekipami, dvakrat zapored pa je osvojil tudi dvojno krono (državno prvenstvo in pokal), zagrebško moštvo pa je zaigralo tudi v finalu in polfinalu končnice Lige ABA. V tem času se je upokojil tudi Marino Baždarić, ki še danes velja za enega izmed legendarnih igralcev Cedevite Zagreb, njegov dres s število 45 pa so tudi upokojili in dvignili pod strop zagrebške dvorane.

V sezoni 2017/18 je na klop Cedevite Zagreb sedla legenda slovenske in Olimpijine košarke, Jure Zdovc. Na Hrvaškem je klub znova posegel po dvojni kroni, zagrebško moštvo pa je nastopalo v 7Days EuroCupu, in v polfinalu Lige ABA izgubilo proti Budućnosti VOLI. Na samem začetku sezone so Zagrebčani v črnogorskem Baru osvojili prvi naslov prvaka Superpokala Lige ABA. Na začetku sezone 2018/19 je ekipo vodil španec Sito Alonso, po slabšem uvodu v sezono pa ga je na mestu glavnega trenerja zamenjal zdajšnji glavni trener Cedevite Olimpije, Slaven Rimac.

Z izjemno serijo zmag je Rimac povsem spremenil potek sezone, ekipo vodil do mesta med 16 najboljšimi moštvi Evropskega pokala ter drugega mesta po rednem delu Lige ABA. A znova je bila za Cedevito Zagreb v polfinalu regionalnega tekmovanja usodna Budućnost VOLI, ki je polfinalno serijo dobila po treh odigranih tekmah. Zagrebčani so znova osvojili tudi naslov pokala Krešimirja Ćosića, v finalu hrvaškega državnega prvenstva pa je bila po štirih tekmah boljša Cibona.

Po združitvi med KK Cedevita Zagreb in KK Olimpija Ljubljana, je v Zagrebu zaživel Košarkarski klub Cedevita Junior. Slednji služi kot eden izmed dveh razvojnih centrov ljubljanskega kluba, hkrati pa je s svojim domovanjem v Domu košarke Cedevita odlična platforma za razvoj nadarjenih košarkarjev.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji