#Luka23
Luka Ščuka

Igralni položaj:

Krilo/Krilni center

Višina:

208 cm

Državljanstvo:

SLO

Datum rojstva:

23.05.2002

Zgodba:

Mladi Luka Ščuka, ki je 23. maja dopolnil 18 let, je svojo celotno kariero preživel v Novi Gorici, kjer je nastopal za vse mlajše selekcije novogoriškega kluba. Zdaj bo Ščuka dobil priložnost, da se v dresu Cedevite Olimpije predstavi tudi na velikem odru. V tem tednu se je Luka že pridružil treningom članskega moštva pod taktirko glavnega trenerja Jurice Golemca.

Ščuka, nadarjeni, 208 centimetrov visoki košarkar, je zadnji dve sezoni nastopal tudi v dresu članskega moštva Gorice, in v sezoni 2019/20 v 3. SKL v povprečju dosegal 15,8 točke na tekmo, zaigral pa je na 15 obračunih. V Pokalu Spar je na parket stopil na šestih tekmah in beležil 12,0 točk na tekmo. V članski košarki se je Ščuka preizkušal predvsem na igralnem položaju krila, rad pa ima tudi žogo v svojih rokah, in se preizkuša na položaju organizatorja igre.

Leta 2018 je Ščuka v dresu slovenske reprezentance zaigral na evropskem prvenstvu za fante do 16. leta v Novem Sadu in beležil 3,9 točke ter 2,9 skoke. Luka je v letu 2019 zaigral tudi na evropskem prvenstvu za fante do 18. leta in beležil 0,3 točke in 0,5 skoke.

#ZmajevoSrce
#Luka23 Luka Ščuka se predstavi
Play video

Fotografije

Nova KBM league Cedevita Olimpija-Hopsi Polzela
Nova KBM league Cedevita Olimpija-Hopsi Polzela
Nova KBM League Cedevita Olimpija-?en?ur
Nova KBM League Cedevita Olimpija-Šenčur
Nova KBM League Cedevita Olimpija-Šenčur
Nova KBM League Cedevita Olimpija-Terme Olimia
Nova KBM league Cedevita Olimpija-Rogaska

Ekipa

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji