Leto 2018 je prineslo slovo legendarnih Zmajčic iz košarkarskih parketov. Zmajčice so vse košarkarske navdušence v Sloveniji in širom košarkarskega sveta navduševale vrsto let, in postale pravi zaščitni znak prekinitev med četrtinami in glavnimi odmori domačih tekem ljubljanske Olimpije.

Kljub temu pa so v poletnih mesecih leta 2018 pri ljubljanskem klubu poskrbeli, da bodo navijači, poleg samih tekem, z veseljem vseskozi nestrpno pričakovali tudi minute odmora in zabavo, ki jih lahko na tribune prinesejo dekleta s svojimi plesnimi sposobnostmi, ki nikogar ne pustijo ravnodušnega.

Cedeviti Olimpiji so se pridružila dekleta plesne skupine Ladies, svoje ime pa so ob luči sodelovanja z ljubljanskim klubom odele v zeleno barvo. Na domačih tekmah Zmajev plesna skupina Ladies tako nastopa pod imenom Green Ladies.

Po uvodnih avdicijah so dekleta s treningi začela v septembru 2018, prvič so se predstavila na domačem Superpokalu v Hali Tivoli, nato pa še na domači tekmi prvega kola Lige ABA proti Mornarju.

Plesna skupina Ladies je ena izmed najbolj znanih »cheer dance« skupin v Sloveniji. Sestavlja jo 30 deklet, njihovi plesni nastopi pa vsebujejo mešanico različnih zvrsti plesa, vse skupaj pa temelji na izrazito odrezanih gibih. Dekleta so prepoznavna predvsem po njihovih obveznih elementih – cofih in raznovrstnih energičnih skokih, ki jih vključijo v svoje plesne nastope.

V vseh letih nastopanja so Ladies osvojile mnoge nagrade na različnih tekmovanjih, poleg domačih tekem Cedevite Olimpije, pa jih lahko vidimo še na različnih športnih in kulturnih prireditvah, kamor vsakič s seboj prinesejo svojo ljubezen do plesa, ki jo prelivajo na navdušence nad plesom.
Bodi na tekočem z Zmaji

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji