Rok Žagar

Igralni položaj:

Fizioterapevt / Športna rehabilitacija

Državljanstvo:

SLO

Zgodba:

Mag. Rok Žagar je diplomirani fizioterapevt, ki je poleg študija fizioterapije v Ljubljani predhodno uspešno zaključil študij na Fakulteti za šport v Ljubljani. Tekom akademske kariere je uspešno zagovarjal tudi znanstveni magisterij na prestižni univerzi St. Mary’s University College v Londonu, kjer je februarja 2013 kot prvi v generaciji uspešno opravil vse študijske obveznosti in dokončal magistrsko disertacijo iz športne rehabilitacije (naslov “Immediate Effect of the Ankle Manual Mobilisation Treatment (MMT) on the Dynamic Postural Control: a randomised control trial”) in pridobil naziv akreditiranega zdravstvenega delavca v Združenem Kraljestvu (UK). Poleg vseh akademskih nazivov, na različnih visokošolskih institucijah, je konec leta 2018 dokončal tudi mednarodno akreditiran podiplomski certifikat medicine športa, izdan pod okriljem svetovne nogometne organizacije, FIFA Medicine.

Dosedanje delovne izkušnje si je nabiral tako doma kot v tujini. Svojo profesionalno pot je v Sloveniji začel leta 2011 v Centru za preventivo in rehabilitacijo poškodb Terme Krka, v Angliji pa v specialistični kliniki za rehabilitacijo tekaških poškodb – The Running school Chiswick. Med opravljanjem klinične prakse je imel priložnost delati tudi na elitni privatni kliniki Allen’s Physiotherapy, kjer je delal pod mentorstvom vodilnega fizioterapevta britanske atletske reprezentance, dr. Johna Allena. Med letoma 2013 in 2015 je v Londonu pogodbeno sodeloval z osteopatsko ambulanto The Vale Practice in fizioterapevtsko kliniko Ergotec Health Studios ter Bishop’s Strotford Physiotherapy.

V Cedeviti Olimpiji deluje kot vodilni terapevt članskega moštva že od sezone 2015/2016, ob svojem delu pa skrbi tudi za koordinacijo dela fizioterapevtov mladinskega pogona. Zaradi dobrih referenc je sodeloval tudi s Košarkarsko zvezo Slovenije, kjer je bil povabljen k delu z slovensko košarkarsko reprezentanco mlajših članov U20. Julija 2017 je z U20 ekipo Slovenije sodeloval na evropskem prvenstvu A divizije na Kreti.

Je velik zagovornik z dokazi podprte medicinske in fizioterapevtske prakse v športu ter kontinuiranega strokovnega izpopolnjevanja. Do sedaj je pridobil več kot 30 akreditiranih certifikatov, ki pokrivajo različna področja športne medicine, fizioterapije, biomehanike, manualne terapije, športnega bandažiranja, itd. Poleg tega je bil kot strokovni predavatelj angažiran s strani Fitnes zveze Slovenije, ki ga je maja 2016 angažirala kot enega od predavateljev na svojem strokovnem simpoziju o športnih poškodbah (naslov predavanja “Tendinopatije spodnje ekstremitete – implikacije za rehabilitacijsko in kondicijsko vadbo”).

Ekipa

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji