Cedevita Olimpija
:
93
54

Cedevita Olimpija -

Pred košarkarji Cedevite Olimpije je druga tekma četrtfinalnega niza državnega prvenstva s Šentjurjem. Po zanesljivi zmagi na prvi tekmi v petek v Šentjurju (108:78), si bodo Zmaji v torek ob 20.30 v Hali Tivoli skušali zagotoviti mesto v polfinalu.

Cedevita Olimpija bo skušala v torek ob 20.30 v ljubljanski Hali Tivoli izkoristiti prvo priložnost za preboj v polfinale državnega prvenstva. Varovanci glavnega trenerja Zorana Martića so v petek v šentjurski Športni dvorani Hruševec proti domačemu kolektivu slavili zmago s 108:78 in si tako priigrali vodstvo v četrtfinalni seriji, ki se igra na dve dobljeni tekmi.

Vstop v Hram slovenske košarke bo brezplačen za vse obiskovalce. Tekmo bo možno v neposrednem televizijskem prenosu spremljati tudi na Šport TV 1. Obračun v tivolski dvorani bo obeležila tudi akcija družbeno odgovornega projekta Zmajev nasmeh. Ljubljanski klub bo namreč zbiral oblačila, ki jih bo nato podaril ljudem v stiski. Oblačila bomo zbirali na vrhu zahodne tribune pri vhodu v dvorano.


IZJAVI PRED TEKMO:

Zoran Martić, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
“Košarkarji Šentjurja so bili na prvi tekmi motivirani in sproščeni, kar se je videlo v njihovi igri v napadu. Mi smo bili dovolj zbrani, da smo tekmo pripeljali v našo korist do konca. Na drugi tekmi v Tivoliju bosta ključ do zmage motivacija in zbranost.”

Zoran Dragić, igralec KK Cedevita Olimpija:
“Končnico smo dobro začeli, zabeležili smo zmago, in to je tisto, kar vsi pričakujejo od nas. Pred nami je druga preizkušnja, na kateri bomo prav tako skušali priti do zmage, in se prebiti v polfinale. Vemo, da smo kvalitetnejša ekipa, a ne smemo se sprostiti. Na prvi tekmi smo igrali dobro, agresivno in tako moramo igrati tudi v prihodnje.”


LIGA NOVA KBM, ČETRTFINALE

TEKMA 2

Hala Tivoli (Ljubljana, Slovenija), torek, 7. maj, ob 20.30:
CEDEVITA OLIMPIJA – ŠENTJUR (prost vstop; TV prenos na Šport TV 1) [1:0]*

TEKMA 3**

ŠD Hruševec (Šentjur, Slovenija), sobota, 11. maj, ob 19.30:
ŠENTJUR – CEDEVITA OLIMPIJA (TV prenos na Šport TV)

*Rezultat v zmagah. Igra se na dve dobljeni tekmi.
**Morebitna tretja tekma.


Že odigrano:

TEKMA 1

ŠD Hruševec (Šentjur, Slovenija), petek, 3. maj:
ŠENTJUR – CEDEVITA OLIMPIJA 78:108 (19:34, 21:29, 20:27, 18:18)

Cedevita Olimpija: 
Stewart 13 (5 skokov), Radović, Radičević 7 (6 podaj), Cobbs, Glas 10, Blažič 13 (9 podaj), Jones 8, Ščuka 17 (12 skokov), Klobučar, Omić 15 (6 skokov in 6 podaj), Dragić 20, Šaškov 5.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA
VEČ O TEKMI


NAPOVED TEKME:

Cedevita Olimpija je v petek v Šentjurju potrdila vlogo favorita in zabeležila zanesljivo zmago. 108 doseženih točk je predstavljal drugi najboljši točkovni izkupiček Zmajev v tekmovalni sezoni 2023/24, več, 114, so jih dosegli le na obračunu s Hamburgom v 16. kolu Evropskega pokala. Košarkarji Cedevite Olimpije so podelil kar 35 asistenc, kar je rekord sezone za vse ekipe, ki nastopajo v državnem prvenstvu.

Le v prvem delu in v drugi četrtini so bili domačini v petek blizu, na glavni odmor pa so ljubljanski košarkarji s seboj odnesli 23 točk naskoka (63:40). Šentjur je v nadaljevanju sicer držal korak z Zmaji, a se je razlika vseskozi gibala okoli 20 točk, pred zadnjo četrtino pa je semafor kazal +30 za Zeleno-oranžne. Stotico so aktualni državni prvaki dosegli v 35. minuti.

Pri Cedeviti Olimpiji je največ točk, 20, dosegel Zoran Dragić, najbolj učinkovit igralec pa je bil Luka Ščuka s 17 točkami, 12 skoki in tremi blokadami. Alen Omić je dosegel 15 točk, Jaka Blažič in DJ Stewart sta se oba ustavila pri 13 točkah, dvomesten pa je bil z 10 doseženimi točkami še Gregor Glas. Pri Šentjurju je 21 točk dosegel Nejc Zupan, 19 jih je dal Abayomi Musliudeen Iyiola, 10 pa kapetan Luka Lapornik.

Tekmovanje Liga Nova KBM
Kolo tekmovanja Četrtfinale, 2. tekma
Dan 07/05/2024
Začetek tekme 20:30
Dvorana Hala Tivoli
Mesto Ljubljana

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji