ARENA STOŽICE

Izjemna dvorana, prava športna lepotica, je bila uradno odprta 10. avgusta, ko sta otvoritveno prijateljsko tekmo odigrali reprezentanci Slovenije in Španije. Sledil je še spektakularen boksarski obračun v nabito polni dvorani, od tedaj pa so se odvijali tudi številni koncerti priznanih glasbenikov kot so One Republic, Bryan Adams, Michael Buble, Leonard Cohen, Joe Cocker, Jose Carreras, David Guetta in mnogi drugi.

Košarkarski klub Cedevita Olimpija je svoj domicil iz legendarnega Tivolija, v katerem se je pisala praktično vsa slovenska košarkarska zgodovina, preselil v ŠRC Stožice. Selitev je potekala tekom sezone 2010/2011. Dvorano si od tedaj lasti skupaj z rokometašicami Krima, ki imajo prav tako kot Zmaji, svoje stalne prostore znotraj objekta. Dvorano si za mednarodne tekme sposoja tudi odbojkarski klub ACH Volley, v njej pa svoje mesto najdejo številna mednarodna tekmovanja in tekme slovenske moške članske košarkarske reprezentance, hkrati pa je Arena Stožice postala nenadomestljiv objekt za različne kulturne prireditve.

Ljubljanski klub je sicer svoje prve tekme odigral v Vurnikovi dvorani na Taboru, od leta 1951 pa na peščenem igrišču pod Cekinovim gradom. Leta 1954 so igrišče asfaltirali, Cedevita Olimpija pa se je leta 1962 preselila na ploščad ob Tivoliju. Na tem prostoru je 1965 zrasla legendarna dvorana Tivoli v kateri so košarkarji ljubljanskega evroligaša našli svoj dom vse do izgradnje dvorane v Stožicah.

Košarkarji Cedevite Olimpije so svojo prvo tekmo v Stožicah odigrali 9. oktobra 2010, evroligaški debi pa je sledil 20. oktobra, ko je v Stožicah po dveh podaljških padel turški velikan Efes Pilsen. Preselitev kluba v Stožice lahko označimo za novo obdobje v zgodovini ljubljanskega kluba.

Naslov: Vojkova cesta 100, Ljubljana

HALA TIVOLI

Hala Tivoli, znana tudi kot hram ne le ljubljanske, pač pa tudi slovenske košarke, je luč sveta ugledala med letoma 1963 in 1965 in slovi kot legendarna športna dvorana, na katero slovenske športne navdušence vežejo nepozabni spomini.

V mali dvorani, kjer potekajo košarkarske tekme in ki ima danes kapaciteto 4050 sedišč, so rekorden obisk zabeležili leta 1970, ko je v dvorani potekalo svetovno prvenstvo v košarki. Na tekmi med domačo Jugoslavijo in ZDA se je zbralo kar 14.000 gledalcev, Jugoslavija pa je takrat tudi osvojila zlato medaljo.

Dvorana je sicer gostila številna renomirana tekmovanja, poleg domačih tekmovanj v okvirih Jugoslavije in kasneje Slovenije, tudi mednarodna, kot so EuroBasket, Evroliga ter košarkarska Liga prvakov.

Danes dvorano Cedevita Olimpija koristi v terminih, v katerih nima možnosti nastopa v svoji matični dvorani, Areni Stožice, kamor se je preselila med sezono 2010/11.

Naslov: Celovška cesta 25, Ljubljana

VSTOPNICE

Vsi športni navdušenci si lahko vstopnice za ogled posamičnih domačih tekem Cedevite Olimpije zagotovijo na vstopnice.olimpija.com, Eventim Slovenija in na platformi Petrol Ticket. Hkrati si jih lahko zagotovijo tudi na vseh bencinskih servisih Petrol Slovenija po celotni Sloveniji.

VSTOP V DVORANO NA DAN TEKME

Vrata dvorane se na domačih tekmah Cedevite Olimpije odprejo 60 minut pred začetkom tekme. V primeru pričakovanega večjega obiska, se vrata odprejo tudi 90 minut pred začetkom tekme. Sproti lahko obvestila o odprtju vrat dvorane spremljate na naši uradni spletni strani.

NAKUP VSTOPNIC PRED DVORANO

Nakup vstopnic na dan tekme je pred dvorano možen 60 minut pred začetkom tekme. Blagajna za nakup vstopnic se v Stožicah nahaja pri vhodu B0, v Hali Tivoli pa na ploščadi pod dvorano.

Vsem navijačem in športnim navdušencem pa priporočamo, da si vstopnico predhodno zagotovijo na vstopnice.olimpija.com.

PARKIRNA HIŠA DVORANE STOŽICE

V parkirno hišo dvorane Stožice lahko zavijemo iz krožišča na Štajerski cesti (Vhod-1) in iz povezovalne ceste med Vojkovo cesto in rondojem Tomačevo (Vhod-5). Število parkirnih mest v parkirni hiši je omejeno, zato vsem priporočamo, da se na tekmo odpravijo pravočasno.

PARKIRIŠČA V OKOLICI ARENA STOŽICE

V neposredni bližini Stožic se nahajajo številna parkirišča, kjer lahko obiskovalci pustijo svoje vozilo, in se peš odpravijo do dvorane.

PARKIRIŠČA V PARKU TIVOLI

Svoje osebno vozilo lahko obiskovalci tekem parkirajo na dveh parkiriščih v Parku Tivoli. Do parkirišča Tivoli I lahko obiskovalci dostopajo preko uvoza in izvoza, ki je urejen nasproti Pivovarne Union s Celovške ceste na levi strani. V kolikor s Celovške ceste zavijete desno, lahko dostopate do parkirišča Tivoli II.

V neposredni okolici Hale Tivoli se nahajajo številna javna parkirna mesta, kjer lahko obiskovalci tekem parkirajo svoje osebno vozilo.

PRIHOD NA TEKMO Z AVTOBUSOM LJUBLJANSKEGA POTNIŠKEGA PROMETA

Vsem navijačem v izogib morebitni gneči in posledični slabi volji priporočamo, da se v Stožice odpravijo z javnim prevozom, saj se lahko vsak, ki ima vstopnico za ogled tekme Cedevite Olimpije, tri ure pred tekmo in tri ure po njenem zaključku brezplačno vozi z avtobusi Ljubljanskega potniškega prometa.

Z AVTOBUSOM DO ARENE STOŽICE

Do Arene Stožice peljejo številne linije javnega mestnega avtobusa. V primeru tekem Cedevite Olimpije v Stožicah, vam svetujemo naslednje avtobusne linije:

 • Avtobusna linija 6 (smer Črnuče), 8 (smer Brnčičeva) ali 11 (smer Ježica) – Izhod na postaji SMELT.
 • Avtobusna linija 20 (smer Nove Stožice P+R) – Izhod na postaji Nove Stožice P+R ali Maroltova.
 • Avtobusna linija 13 (smer Center Stožice P+R) – Izhod na postaji Božičeva.

 

Z AVTOBUSOM DO HALE TIVOLI

V kolikor Zmaji igrajo v Hali Tivoli, vam priporočamo naslednje:

 • V smeri proti in iz centra iztopite na postaji Tivoli. Do tja vas pripeljejo avtobusne linije 1, 3, 5, 7, 8 in 25.

URADNA TRGOVINA

Vsi obiskovalci tekem Cedevite Olimpije si lahko vse navijaške artikle zagotovite v naši uradni trgovini, ki je odprta v času tekme, in jo lahko v Stožicah najdete v zelenem predelu dvorane, v Tivoliju pa na hodniku pred vstopom na zahodno tribuno.

Cedevita Olimpija žal fizične trgovine nima, si pa lahko vsi navijači svojo navijaško opremo zagotovite v spletni trgovini, ki jo najdete na shop.olimpija.com.

NAVODILA ZA OBISKOVALCE

Cedevita Olimpija želi skupaj z vsemi tekmovanjih, v katerih nastopa, na domačih tekmah Zmajev ustvariti varno vzdušje, v katerem lahko vsi obiskovalci uživajo v športni prireditvi.

 • Igralci in navijači se med seboj spoštujejo in cenijo.
 • Celotno osebje v dvorani in člani kluba bodo z obiskovalci ravnali profesionalno in vljudno.
 • Obiskovalci bodo lahko uživali v košarkarski izkušnji brez motečega vedenja, ki vključuje neprimerno govorjenje, žaljenje in nespodobne kretnje.
 • Obiskovalci bodo alkoholne pijače uživali odgovorno. Intervencija z vinjenim obiskovalcem tekme bo potekala hitro in varno.
 • Obiskovalci bodo tekmo spremljali s svojih sedežev, ki so si jih zagotovili z nakupom vstopnice. Ko bo potrebno vstopnico pokazati, bodo to tudi storili.
 • Obiskovalci, ki se pretepajo, mečejo predmete, posegajo v prostor igralcev, članov strokovnega štaba ali sodnikov, ali skušajo vstopiti na igrišče, bodo nemudoma odstranjeni iz dvorane. Oseba bo morda prejela kazen ali prepoved udeležbe na vseh dogodkih v organizaciji Cedevite Olimpije.
 • Nespodobna ali nedostojna sporočila na transparentih, zastavah ali oblačilih, niso dovoljena.
 • Obiskovalci morajo v primeru urgentnega dogodka v dvorani upoštevati navodila osebja dvorane in članov kluba.

ELEKTRONSKA SPOROČILA IGRALCEM ALI TRENERJEM

Vsi navijači, ki želijo svoje sporočilo igralcem ali trenerjem oddati preko elektronske pošte, lahko to storijo preko elektronskega naslova mail@cedevita.olimpija.com. Sporočilo vsakega bo dostavljeno do igralca oziroma trenerja. Cedevita Olimpija ne zagotavlja odgovora na vsako prejeto sporočilo.

PRVA POMOČ

Na vseh domačih tekmah je prisotna ekipa za nujno medicinsko pomoč.

IZGUBLJENI IN NAJDENI PREDMETI

V kolikor ste na naši domači tekmi izgubili kakšen predmet, ga boste lahko prevzeli na recepciji Arene Stožice v roku 48 ur po zaključku tekme.

TELEVIZIJSKI PRENOSI TEKEM

Vse tekme članske ekipe Cedevite Olimpije lahko spremljate v neposrednih televizijskih prenosih, vse tekme članske ekipe Cedevite Olimpije v slovenskem državnem prvenstvu pa v neposrednih spletnih prenosih. Tekme v BKT EuroCupu lahko spremljate na televiziji Šport TV, tekme v AdmiralBet Ligi ABA na televiziji Arena Sport Slovenija, tekme v slovenskem državnem prvenstvu pa na televiziji Sportklub Slovenija ali televiziji Šport TV. Spletne prenose tekem slovenskega državnega prvenstva lahko spremljate na YouTube kanalu Košarkarske zveze Slovenija.

SPLETNI PRENOSI TEKEM

Vse domače tekme ekip mlajših starostnih kategorij Cedevite Olimpije, ki se odvijajo v Mali dvorani Stožice, je možno spremljati v neposrednih spletnih prenosih na uradnem YouTube kanalu KK Cedevita Olimpija.

PREPOVEDANI PREDMETI PRI VSTOPU V DVORANO

 • Tekočine, aerosoli in geli v količini, večji od 100 mililitrov.
 • Alkoholne pijače, nealkoholne pijače in voda.
 • Steklenice in termovke.
 • Torbe, s kapaciteto večjo od 25 litrov.
 • Vsi tipi nožev in ostrih predmetov.
 • Orožje ali pripomočki za orožje.
 • Predmeti, podobni orožju ali pripomočkom za orožje (npr. replika orožja).
 • Pištole in naboji (vključno z replikami takšnega orožja).
 • Prevelike količine hrane – vsak lahko s seboj prinese sendvič oz. manjši prigrizek.
 • Orodje za delo v hiši in na vrtu.
 • Laserji.
 • Prenosne radijske postaje.
 • Eksplozivne naprave, bakle in naprave za ustvarjanje dimnih zaves.
 • Kakršnakoli vnetljiva ali eksplozivna tekočina.
 • Video in foto kamera ter objektivi (z izjemo imetnikov medijske akreditacije).
 • Nevarni in strupeni materiali.
 • Palice, dolžine, daljše od 1 meter.
 • Papirnati trakovi (vključujoč toaletni papir, zvitek papirja za blagajno, konfete).
 • Čelade za motoristična vozila.
 • Kolesa, skiroji, rolke.
 • Žoge, frizbi, teniški loparji, ali kakršnikoli pripomočki, podobni prej zapisanim.
 • Droni ali katerikoli drugi brezpilotni leteči predmeti.
 • Domače živali, z izjemo psov vodnikov.

DOSTOP V DVORANO Z INVALIDSKIMI VOZIČKI

Za navijače, ki bodo v dvorano prišli z invalidskimi vozički, so na voljo posebna mesta v Areni Stožice in Hali Tivoli, do katerih lahko dostopate hitreje in bolj varno. Za več informacij se obrnite na vstopnice@cedevita.olimpija.com.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji