Novica
03.05.2024

Zmaga v Šentjurju, v torek v Tivoliju za polfinale

Košarkarji Cedevite Olimpije so v petek na prvi tekmi četrtfinalnega niza državnega prvenstva v Športni dvorani Hruševec z rezultatom 108:78 premagali Šentjur. Druga tekma serije bo v torek ob 20.30 v Hali Tivoli. Članska zasedba Cedevite Olimpije je v petek v Športni dvorani Hruševec na prvi tekmi četrtfinalni serije z rezultatom 108:78 premagala Šentjur. S … Continued

Košarkarji Cedevite Olimpije so v petek na prvi tekmi četrtfinalnega niza državnega prvenstva v Športni dvorani Hruševec z rezultatom 108:78 premagali Šentjur. Druga tekma serije bo v torek ob 20.30 v Hali Tivoli.

Članska zasedba Cedevite Olimpije je v petek v Športni dvorani Hruševec na prvi tekmi četrtfinalni serije z rezultatom 108:78 premagala Šentjur. S tem so Zmaji v nizu na dve dobljeni tekmi povedli z 1:0, priložnost, da si zagotovijo mesto v polfinalu, pa bodo imeli v torek ob 20.30, ko bodo Šentjur na drugi tekmi gostili v Hali Tivoli. Vstop v Hram slovenske košarke bo brezplačen za vse obiskovalce.

Obračun v tivolski dvorani bo obeležila tudi akcija družbeno odgovornega projekta Zmajev nasmeh. Ljubljanski klub bo namreč zbiral oblačila, ki jih bo nato podaril ljudem v stiski. Oblačila bomo zbirali na vrhu zahodne tribune pri vhodu v dvorano.


IZJAVI PO TEKMI:

Zoran Martić, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
“Bili smo dovolj zbrani, da smo tekmo nadzorovali praktično od začetka in jo varno pripeljali v našo korist tudi v končnici. Tudi na drugi tekmi potrebujemo enako zbranost in enak pristop.”

 

Luka Ščuka, igralec KK Cedevita Olimpija:
“Prišli smo do pričakovane zmage. Še eno potrebujemo, da se uvrstimo v polfinale in to bomo tudi dosegli.”

 


LIGA NOVA KBM, ČETRTFINALE

TEKMA 1

ŠD Hruševec (Šentjur, Slovenija), petek, 3. maj:
ŠENTJUR – CEDEVITA OLIMPIJA 78:108 (19:34, 21:29, 20:27, 18:18) [0:1]*
Cedevita Olimpija: 
Stewart 13 (5 skokov), Radović, Radičević 7 (6 podaj), Cobbs, Glas 10, Blažič 13 (9 podaj), Jones 8, Ščuka 17 (12 skokov), Klobučar, Omić 15 (6 skokov in 6 podaj), Dragić 20, Šaškov 5.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

TEKMA 2

Hala Tivoli (Ljubljana, Slovenija), torek, 7. maj, ob 20.30:
CEDEVITA OLIMPIJA – ŠENTJUR (prost vstop; TV prenos na Šport TV)

TEKMA 3**

ŠD Hruševec (Šentjur, Slovenija), sobota, 11. maj, ob 19.30:
ŠENTJUR – CEDEVITA OLIMPIJA (TV prenos na Šport TV)

*Rezultat v zmagah. Igra se na dve dobljeni tekmi.
**Morebitna tretja tekma.


POROČILO TEKME:

Že od samega začetka tekme je bilo jasno, da Ljubljančane v Šentjurju zanima zgolj in samo zmaga. V uvodnih 20 minutah igre so dosegli 64 točk, po treh četrtinah 90, pred zadnjimi desetimi minutami igre pa so si tako priigrali visokih 30 točk naskoka (90:60). Prvo četrtfinalno tekmo so nato le še mirno pripeljali do konca in visoke zmage.

Že v prvi četrtini je bil med Zmaji najbolj vroč Luka Ščuka, ki je s 17 točkami in 12 skoki dosegel valorizacijo 32. Prvi strelec ljubljanske zasedbe je bil z 20 točkami v Šentjurju Zoran Dragić (valorizacija 20), dvomestno število pa so dosegli še Alen Omić (15 točk / šest skokov / valorizacija 23), Jaka Blažič (13 točk / devet asistenc / valorizacija 22), DJ Stewart (13 točk / pet skokov) in Gregor Glas (10 točk). Z izjemo Roka Radovića, ki so ga tokrat ustavile bolečine v hrbtu, so na parket stopili vsi Zmaji, ki so obleki dres.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji