Novica
10.06.2023

CEDEVITA OLIMPIJA DVAJSETIČ V ZGODOVINI DRŽAVNI PRVAK!

Košarkarji Cedevite Olimpije so v soboto v Hali Tivoli na četrti tekmi finalnega niza končnice državnega prvenstva s Helios Suns zabeležili zmago z rezultatom 99:71 in tretjič zapored, skupno pa že dvajsetič v zgodovini postali slovenski državni prvaki.  Tretjič zapored, skupno pa dvajsetič, odkar je Slovenija samostojna država, se je Cedevita Olimpija usedla na državni … Continued

Košarkarji Cedevite Olimpije so v soboto v Hali Tivoli na četrti tekmi finalnega niza končnice državnega prvenstva s Helios Suns zabeležili zmago z rezultatom 99:71 in tretjič zapored, skupno pa že dvajsetič v zgodovini postali slovenski državni prvaki. 

Tretjič zapored, skupno pa dvajsetič, odkar je Slovenija samostojna država, se je Cedevita Olimpija usedla na državni košarkarski prestol. Ljubljanski Zmaji so v soboto v Hali Tivoli na četrti tekmi finalnega niza končnice državnega prvenstva z rezultatom 99:71 premagali domžalske Helios Suns in finalno serijo dobili z rezultatom 3:1 v skupnem številu zmag. Drugo sezono zapored je ljubljanski kolektiv osvojil trojno lovoriko v tekmovanjih, ki potekajo pod okriljem Košarkarske zveze Slovenija. Spomnimo, v septembru so Zmaji v Škofji Loki osvojili slovenski Superpokal, februarja pa so v Mariboru postali zmagovalci Pokala Spar.

Za najkoristnejšega igralca finalnega niza državnega prvenstva je bil izbran Yogi Ferrell, ki je na tem mestu nasledil Alena Omića, ki je lovoriko za najkoristnejšega igralca finala prejel v sezoni 2021/22. V sezoni 2020/21 je bil najkoristnejši igralec finalnega niza Kendrick Perry. Za Ferrella je to druga individualna nagrada v tej sezoni, saj je bil ameriški organizator igre tudi najkoristnejši igralec slovenskega Superpokala.

Pot do zmage je bila tokrat lažja, kot na uvodnih treh tekmah, saj so Zmaji na parket tivolske dvorane stopili motivirani in odločeni, da sezono zaključijo v Hramu slovenske košarke. Na glavni odmor so s seboj odnesli 11 točk naskoka (51:40), v tretji četrtini pa prednost hitro dvignili na +20. Svoje tekmece so nato vse do zaključka ohranili na varni razdalji in se veselili zaslužene zmage.

Za Zmaje je največ točk, 21, dosegel Zoran Dragić, sledila sta Alen Omić in Karlo Matković s po 16, medtem ko jih je 13 prispeval Yogi Ferrell.

Žal je parket v drugi četrtini zaradi bolečin v kolenu zapustil kapetan Cedevite Olimpije Edo Murić, ki se za tem ni več vrnil na parket. Eda v prihodnjih dneh čaka zdravstveni pregled, ki bo razkril razsežnost poškodbe.

Sezono, ki je za ljubljanskim klubom, lahko označimo za polovično uspešno. Medtem, ko so Zmaji uspeli na domačih tleh osvojiti vse lovorike in se v regionalni ligi prebiti do polfinala, kjer so bili še drugo sezono zapored le zmago oddaljeni od preboja v finale, so Ljubljančanom v 7DAYS EuroCupu ni uspelo prebiti v končnico tekmovanja.

IZJAVE PO TEKMI:

Miro Alilović, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
“Čestitke fantom za zmago in osvojeni naslov državnega prvaka. Sezona je bila izredno težka in naporna. Ravno zato je slavje toliko večje. Cedevita Olimpija je državni prvak, tako, kot tudi mora biti. Utrujen sem. Moram se odpočiti in preživeti čim več časa z družino. Še enkrat, čestitke celotni ekipi za zasluženi naslov prvaka.”

 

Edo Murić, kapetan KK Cedevita Olimpija:
“Vesel sem naslova državnega prvaka. Zaslužili smo si ga. Cedevita Olimpija je najboljši klub v Sloveniji in to dokazujemo iz leta v leto. Vzeli smo vse tri domače lovorike, zato vsa čast celotni ekipi!”

 

Yogi Ferrell, najkoristnejši igralec finalnega niza:
“Bila je dolga sezona, polna vzponov in padcev, a na koncu se je razpletla v državnem prvenstvu razpletla po naših željah. Poslavljamo se z zmagoslavjem. Res je, v finalu sem odigral dobro, želel sem si, da bi se čimprej vrnil domov, da vidim svojo družino. Res smo se potrudili v tem finalu. Ko je bilo najpomembneje smo dosegli ti dve zmagi, ki sta nam prinesli naslov prvaka. Ta spomin nas bo spremljal do konca življenja.”

 


LIGA NOVA KBM, FINALE

TEKMA 4

Hala Tivoli (Ljubljana, Slovenija), sobota, 10. junij:
CEDEVITA OLIMPIJA – HELIOS SUNS 99:71 (27:22, 24:18, 27:10, 21:21) [3:1]*
Cedevita Olimpija:
Ferrell 13 (5 podaj), Jeremić 2, Murić 4, Omić 16 (10 skokov), Dragić 21 (8 skokov), Rebec 10 (5 podaj), Radović 5, Alibegović 7, Mulalić 5 (6 skokov), Kosi, Matković 16 (7 skokov), Vračko.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

*Finalni niz se igra na tri dobljene tekme.


Že odigrano:

TEKMA 1

Športna dvorana Domžale (Domžale, Slovenija), četrtek, 1. junij:
HELIOS SUNS – CEDEVITA OLIMPIJA 84:88 (24:28, 20:19, 21:17, 19:24)
Cedevita Olimpija: Ferrell 17 (6 podaj), Jeremić 8, Murić 8 (5 ukradenih žog), Omić 16 (11 skokov), Dragić 15 (5 skokov), Rebec 4, Radović 3, Alibegović 10, Mulalić, Kosi, Matković 7, Vračko.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA
VEČ O TEKMI

TEKMA 2

Arena Stožice (Ljubljana, Slovenija), sobota, 3. junij:
CEDEVITA OLIMPIJA – HELIOS SUNS 81:82 (19:18, 23:20, 23:20, 16:24)
Cedevita Olimpija:
Rebec 1 (9 podaj), Ferrell 8, Radović 3, Jeremić 25, Alibegović 2 (5 skokov), Murić 14, Mulalić, Kosi, Matković 5, Omić 2 (6 skokov), Dragić 9, Vračko.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA
VEČ O TEKMI

TEKMA 3

Športna dvorana Domžale (Domžale, Slovenija), četrtek, 8. junij:
HELIOS SUNS – CEDEVITA OLIMPIJA 78:82 (13:20, 24:22, 20:16, 21:25)

Cedevita Olimpija: Rebec 2, Ferrell 35, Radović, Jeremić 9, Alibegović 11, Murić 7 (5 skokov), Mulalić, Kosi, Matković (8 skokov), Omić 11 (11 skokov), Dragić 7, Vračko.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA
VEČ O TEKMI

 

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji