Novica
01.09.2023

V Kranjski Gori poraz proti dvakratnim prvakom Evrolige

Članska ekipa Cedevite Olimpije je v petek v kranjskogorski dvorani Vitranc odigrala drugo pripravljalno tekmo. Od izbrancev italijanskega strokovnjaka Simonea Pianigianija so bili z rezultatom 91:79 boljši košarkarji Anadolu Efesa. Na drugi pripravljalni tekmi letošnjega poletja so košarkarji Cedevite Olimpije doživeli prvi poraz. Ljubljanski Zmaji so v Kranjski Gori priznali premoč dvakratnim prvakom Evrolige, košarkarjem … Continued

Članska ekipa Cedevite Olimpije je v petek v kranjskogorski dvorani Vitranc odigrala drugo pripravljalno tekmo. Od izbrancev italijanskega strokovnjaka Simonea Pianigianija so bili z rezultatom 91:79 boljši košarkarji Anadolu Efesa.

Na drugi pripravljalni tekmi letošnjega poletja so košarkarji Cedevite Olimpije doživeli prvi poraz. Ljubljanski Zmaji so v Kranjski Gori priznali premoč dvakratnim prvakom Evrolige, košarkarjem Anadolu Efesa, ki so bili boljši z rezultatom 91:79.

Turški kolektiv si je že v prvi četrtini priigral prednost, ki so jo nato slovenski prvaki začeli loviti, rezultatsko tudi dobili dve četrtini, a se jim nikoli ni uspelo nevarneje približati.

V ljubljanski zasedbi je Amadou Sow dosegel največje število točk, in sicer 21, te pa je oplemenitil še s petimi skoki. Karlo Matković je ob prav tako zbranih petih skokih dosegel 14 točk.

Za Zmaje je to prvi poraz na drugi pripravljalni tekmi. V torek se bodo Ljubljančani za zaprtimi vrati stoženske dvorane udarili z Mitteldeutscherjem, v četrtek pa nato sledi domači košarkarski spektakel z grškim Panathinaikosom.

Vstopnice za ogled dvoboja so že na voljo na vstopnice.olimpija.com, celoten zbran izkupiček pa bo namenjen žrtvam nedavnih poplav v Sloveniji.

PRIPRAVLJALNE TEKME 2023

Kranjska Gora (Slovenija), petek, 1. september:
ANADOLU EFES – CEDEVITA OLIMPIJA 91:79 (30:16, 19:21, 23:22, 19:20)

Cedevita Olimpija: Armand 9 (8 podaj), Sow 21 (5 skokov), Radović 7, Radičević 3, Cobbs 8 (7 podaj), Kruzinsky, Rebec, Matković 14 (5 skokov), Klobučar 7, Jones 4, Ščuka 2, Šaškov 4.

FOTOGALERIJA

Ljubljana (Slovenija), torek, 5. september:
CEDEVITA OLIMPIJA – MITTELDEUTSCHER (zaprta za javnost)

Arena Stožice (Ljubljana, Slovenija), četrtek, 7. september, ob 17.30:
CEDEVITA OLIMPIJA – PANATHINAIKOS (nakup vstopnic)

Kranjska Gora (Slovenija), torek, 12. september:
ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA – CEDEVITA OLIMPIJA (zaprta za javnost)

Kranjska Gora (Slovenija), petek, 15. september:
CIVIDALE DEL FRIULI – CEDEVITA OLIMPIJA


Že odigrano:

Zagreb (Hrvaška), ponedeljek, 28. avgust:
CEDEVITA JUNIOR – CEDEVITA OLIMPIJA 70:103 (9:28, 16:29, 25:25, 20:21)
Cedevita Olimpija:
Armand 11, Cobbs 7, Rebec, Klobučar 4, Kruzynski 5, Radičević, Shashkov 10, Sow 17, Jones 9, Ščuka 14, Radović 11, Matković 15.

FOTOGALERIJA

*Seznam pripravljalnih tekem še ni dokončen, saj obstaja možnost, da pride do sprememb.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji