Cedevita Olimpija
:
Kansai Helios Domžale
80
73

Po zmagi v Tivoliju le še zmago oddaljeni od naslova

Košarkarji članske zasedbe Cedevite Olimpije so v nedeljo v Hali Tivoli na drugi tekmi finalnega niza državnega prvenstva s Kansai Helios Domžale zabeležili zmago z rezultatom 80:73 in v finalni seriji, ki se igra na tri dobljene tekmi, povedli z 2:0. Tretja tekma bo v sredo ob 20.00 v Športni dvorani Domžale.

Košarkarji Cedevite Olimpije so v nedeljo v Hali Tivoli na drugi tekmi finalne serije državnega prvenstva s Kansai Helios Domžale zmagali z rezultatom 80:73 in v seriji na tri dobljene tekme povedli z 2:0. Zasedba, ki jo s klopi vodi glavni trener Zoran Martić, je tako le še zmago oddaljena od četrtega zaporednega, skupno 21. naslova slovenskega državnega prvaka.

Finalna serija se zdaj seli v Domžale, tretja tekma bo v sredo ob 20.00. Morebitni četrta in peta tekma bosta v Tivoliju oz. Domžalah, prihodnjo soboto, 1. junija, oz., v ponedeljek, 3. junija.

Ljubljanski klub je v nedeljo v Tivoliju podelil tudi nagrade v okviru projekta Zmajev natečaj. Prvo mesto, in s tem glavna nagrada 2.000 EUR, je pripadlo Niki Sever in Mateju Linu Pircu. Drugo mesto je zasedla ekipa Hoop Inovators (Arne Dolenc, Katrin Kostanjšek, Ana Požar, Armina Selimanović), tretje pa KKLU Duo (Ula Pavlič, Lara Dekleva).

IZJAVE PO TEKMI:

Zoran Martić, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
“Definitivno si nismo želeli, da bi se v celoti ponovila pretekla sezona, ko je po zmagi Heliosa v Stožicah prišlo do izenačenja. Vedeli smo, da ne bo enostavo. Domžalčani so dobra, strelsko razpoložena ekipa, igrajo sproščeno in s petimi nizkimi igralci, kar nas v določenih trenutkih predstavlja problem. Predvsem na tej drugi tekmi, na kateri nismo zadevali od daleč. Kljub temu smo bili večji del tekme v prednosti in na koncu zasluženo zmagali.”

 

Jaka Blažič, kapetan KK Cedevita Olimpija:
“Helios igra dobro, čvrsto. V tej seriji se vidi, da so zavohali, da mi nismo v najboljšem stanju. Ponovno se je ponovila enaka situacija kot na prvi tekmi. Povedli smo za deset točk in nato padli, celo zaostali nekaj minut do konca. Tega si ne želimo, a kot že ponavljam, je to slika cele sezone. Upam, da v sredo v Domžalah zaključimo serijo.”

 

Zoran Dragić, igralec KK Cedevita Olimpija:
“Tekmo smo, tako kot prvo v Domžalah, odprli dobro. Tekmeci so nato našli ritem, se vrnili. Na koncu druge četrtine smo imeli devet točk prednosti. Sledil je padec v igri, ki ga je Helios izkoristil in celo povedel za tri točke. Na koncu smo se izvlekli, rezultat je dva proti nič. V sredo nas čaka še tretja tekma. Državno prvenstvo želimo zaključiti v Domžalah, a zavedamo se, da bo tekma zelo težka.”

 


FINALE LIGE NOVA KBM

TEKMA 2

Hala Tivoli (Ljubljana, Slovenija), nedelja, 26. maj:
CEDEVITA OLIMPIJA – KANSAI HELIOS 80:73 (23:22, 24:16, 13:19, 20:16) [2:0]*
Cedevita Olimpija: Stewart 9 (5 skokov), Radičević 5, Blažič 22 (7 skokov), Ščuka 3 (11 skokov), Omić 9 (9 skokov), Cobbs 10 (5 podaj), Glas, Todorović, Jones 12 (6 skokov), Klobučar, Dragić 10, Šaškov.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

TEKMA 3

ŠD Domžale (Domžale, Slovenija), sreda, 29. maj, ob 20.00:
KANSAI HELIOS DOMŽALE – CEDEVITA OLIMPIJA

TEKMA 4**

Hala Tivoli (Ljubljana, Slovenija), sobota, 1. junij, ob 18.00:
CEDEVITA OLIMPIJA – KANSAI HELIOS DOMŽALE (prost vstop)

TEKMA 5**

ŠD Domžale (Domžale, Slovenija), ponedeljek, 3. junij, ob 20.00:
KANSAI HELIOS DOMŽALE – CEDEVITA OLIMPIJA

*Rezultat v zmagah.
**Morebitni četrta in peta tekma. Finalni niz se igra na tri dobljene tekme.


Že odigrano:

TEKMA 1

ŠD Domžale (Domžale, Slovenija), petek, 24. maj:
KANSAI HELIOS – CEDEVITA OLIMPIJA 87:94 (24:26, 24:22, 17:24, 22:22)
Cedevita Olimpija: Stewart 7, Radičević 8 (9 podaj), Blažič 16 (5 podaj), Ščuka 6 (10 skokov), Omić 20 (10 skokov), Cobbs 8 (5 podaj), Glas, Todorović, Jones 7, Klobučar 3, Dragić 19 (5 skokov), Šaškov.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA
VEČ O TEKMI


POROČILO TEKME:

V Hali Tivoli smo lahko spremljali izenačen obračun, na glavni odmor pa so Zmaji s seboj odnesli devet točk naskoka (47:38). V nadaljevanju obračuna so se gostje iz Domžal razigrali, po trojki Blaža Mahkovica štiri minute pred koncem zadnje četrtine tudi vodili z 71:68. Udarec je že v naslednjem napadu vrnil kapetan Zmajev, Jaka Blažič, ko pa je prav Blažič manj kot minuto do konca srečanja položil žogo v koš za 80:73, je bil dvoboj v Tivoliju dokončno odločen.

Kapetan Zmajev, Jaka Blažič, je bil z 22 točkami najboljši strelec Cedevite Olimpije, skupaj s sedmimi skoki pa v statistiko vpisal valorizacijo 20. Med strelce z dvomestnim številom točk se je z indeksom 21 vpisali še Shawn Jones (12 točk / šest skokov), sledila pa sta mu Justin Cobbs (10 točk / pet asistenc) in Zoran Dragić (10 točk).

Tekmovanje Liga Nova KBM 23/24
Kolo tekmovanja Finale, 2. tekma
Dan 26/05/2024
Začetek tekme 17:30
Dvorana Hala Tivoli
Mesto Ljubljana

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji