Cedevita Olimpija
:
Kansai Helios Domžale
80
73

Cedevita Olimpija - Kansai Helios Domžale

Članska zasedba Cedevite Olimpije bo v nedeljo ob 17.30 v Hali Tivoli na drugi tekmi finala državnega prvenstva s Kansai Helios Domžale lovila drugo zmago v seriji. Vstop v Hram slovenske košarke bo brezplačen za vse obiskovalce, vnovič pa bomo aktivni v okviru družbeno odgovornega projekta Zmajev nasmeh.

Košarkarji članske zasedbe Cedevite Olimpije bodo v nedeljo ob 17.30 v ljubljanski Hali Tivoli na drugi tekmi finalnega niza državnega prvenstva z domžalskimi Kansai Helios lovili drugo zmago v seriji. Na prvi tekmi v petek v Športni dvorani Domžale je semafor kazal 94:87 v korist Zeleno-oranžnih, ki so tako napravili prvi korak proti osvojitvi 21. naslova državnega prvaka. Vstop v Halo Tivoli bo brezplačen za vse obiskovalce, neposredni televizijski prenos tekme pa si boste lahko ogledali na Sportklub Slovenija 1.

Na nedeljski tekmi bo ljubljanski klub vnovič aktiven tudi v okviru družbeno odgovornega projekta Zmajev nasmeh. Znova bomo zbirali oblačila in otroške igrače, ki jih bomo nato podarili družinam v stiski, obenem pa bomo zbirali tudi številne pripomočke za pse, vse, kar bomo zbrali, pa bomo poklonili Zavodu Pit.

IZJAVE PRED TEKMO:

Zoran Martić, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
“Domžalčani z agresivno igro na prvi tekmi niso presenetili. Zavedati se moramo, da finalna serija ne bo zaključena po eni tekmi. Tekme si sledijo hitro, imamo nekaj težav s poškodbami. Na prvi tekmi je bil pritisk na nas, dobro smo zdržali, v Hali Tivoli pa gremo po drugo zmago.”

Jaka Blažič, kapetan KK Cedevita Olimpija:
“Od naslova državnega prvaka smo oddaljeni dve zmagi. Na obračunu v Tivoliju bomo zaigrali še bolj čvrsto in še bolj motivirano. Imamo en dan, da pogledamo tekmo in analiziramo igro, ter serijo zmagovito nadaljujemo v Hali Tivoli.”

Zoran Dragić, igralec KK Cedevita Olimpija:
“Na drugi tekmi v Hali Tivoli moramo zaigrati še bolj čvrsto in trdo. Igramo na svojem domačem parketu, zato moramo igrati enako v napadu in še bolje v obrambi, kot na prvi tekmi v Domžalah.”


FINALE LIGE NOVA KBM

TEKMA 2

Hala Tivoli (Ljubljana, Slovenija), nedelja, 26. maj, ob 17.30:
CEDEVITA OLIMPIJA – KANSAI HELIOS DOMŽALE (prost vstop; TV prenos na Sportklub Slovenija 1) [1:0]*

TEKMA 3

ŠD Domžale (Domžale, Slovenija), sreda, 29. maj, ob 20.00:
KANSAI HELIOS DOMŽALE – CEDEVITA OLIMPIJA

TEKMA 4**

Hala Tivoli (Ljubljana, Slovenija), sobota, 1. junij, ob 18.00:
CEDEVITA OLIMPIJA – KANSAI HELIOS DOMŽALE (prost vstop)

TEKMA 5**

ŠD Domžale (Domžale, Slovenija), ponedeljek, 3. junij, ob 20.00:
KANSAI HELIOS DOMŽALE – CEDEVITA OLIMPIJA

*Rezultat v zmagah.
**Morebitni četrta in peta tekma. Finalni niz se igra na tri dobljene tekme.


Že odigrano:

TEKMA 1

ŠD Domžale (Domžale, Slovenija), petek, 24. maj:
KANSAI HELIOS – CEDEVITA OLIMPIJA 87:94 (24:26, 24:22, 17:24, 22:22)
Cedevita Olimpija: Stewart 7, Radičević 8 (9 podaj), Blažič 16 (5 podaj), Ščuka 6 (10 skokov), Omić 20 (10 skokov), Cobbs 8 (5 podaj), Glas, Todorović, Jones 7, Klobučar 3, Dragić 19 (5 skokov), Šaškov.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA
VEČ O TEKMI


NAPOVED TEKME:

Prvo tekmo v Domžalah je bolje začela Cedevita Olimpija, ki se je hitro oddaljila na 7:0, domačini pa so v nadaljevanju ujeli priključek in vzpostavili ravnotežje na parketu. Na glavni odmor sta moštvi odšli izenačeni na 48:48, tretjo četrtino pa so nato bolje začeli Ljubljančani, ki ki se na polovici četrtine oddaljili na 62:53. Kansai Helios se je v igro vrnil po zaslugi šestih zadetih metov za tri točke, domžalska zasedba je povedla s 83:82, nato pa se je domačim ustavilo. Ljubljančani so s prodori tekmo znova obrnili v svojo korist, piko na i za končno zmago pa sta postavila Alen Omić in Justin Cobbs.

V dresu Zmajev je Omić v statistiko z 20 točkami in 10 skoki vpisal dvojnega dvojčka, Zoran Dragić je dosegel 19 točk, kapetan Jaka Blažič pa 16. Pri Kansai Helios je Malcolm Alexander Bernard dosegel 19 točk, Rok Nemanič jih je dal 16, Blaž Mahkovic pa 15.

Tekmovanje Liga Nova KBM
Kolo tekmovanja Finale, 2. tekma
Dan 26/05/2024
Začetek tekme 17:30
Dvorana Hala Tivoli
Mesto Ljubljana

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji