Novica
19.06.2024

Znan razpored tekem nove sezone AdmiralBet Lige ABA

V Zagrebu je v sredo potekala skupščina Lige ABA, na kateri so predstavniki klubov med drugim sprejeli tudi okvirni razpored tekem rednega dela tekmovalne sezone 2024/25. Cedevita Olimpija bo regionalno sezono začela z gostovanjem pri FMP-ju Soccerbet, že v naslednjem kolu pa v Ljubljano prihaja Dubai. V novi tekmovalni sezoni 2024/25 bo v rednem delu … Continued

V Zagrebu je v sredo potekala skupščina Lige ABA, na kateri so predstavniki klubov med drugim sprejeli tudi okvirni razpored tekem rednega dela tekmovalne sezone 2024/25. Cedevita Olimpija bo regionalno sezono začela z gostovanjem pri FMP-ju Soccerbet, že v naslednjem kolu pa v Ljubljano prihaja Dubai.

V novi tekmovalni sezoni 2024/25 bo v rednem delu AdmiralBet Lige ABA nastopalo 16 ekip. Štirinajstim ekipam, ki so v regionalni ligi nastopale že v sezoni 2023/24, sta se namreč pridružila Dubai in Spartak Office Shoes. To pa pomeni, da bo v rednem delu tekmovanja na sporedu kar 30 krogov.

Redni del sezone se bo začel med 20. in 23. septembrom, Cedevita Olimpija pa bo v prvem kolu gostovala pri FMP-ju Soccerbet. Teden dni kasneje, v drugem kolu, v Ljubljano prihajajo novinci v tekmovanju, košarkarji Dubaia. Z aktualnimi prvaki, košarkarji Crvene zvezde Meridianbet, se bodo Zmaji udarili v sedmem kolu v Beogradu, v Ljubljani bodo Rdeče-beli gostovali v 22. kolu. Pri finalistih tekmovanja iz sezone 2023/24 in prvakih iz sezone 2022/23, košarkarji Partizana Mozzart Bet, bodo Ljubljančani gostovali v 14. kolu, ki bo na sporedu konec decembra, Črno-beli pa v slovensko prestolnico prihajajo v 29. kolu, ki bo v zaključku aprila. Redni del sezone bodo varovanci glavnega trenerja Zvezdana Mitrovića zaključili v Novem mestu, kjer bodo gostovali pri Krki.

Z Mego MIS, ki je ljubljansko zasedbo iz končnice izločila v tekmovalni sezoni 2023/24, bo Cedevita Olimpija igrala v devetem (doma) in 24. kolu (v gosteh).

Celoten razpored tekem v rednem delu AdmiralBet Lige ABA si lahko ogledate na TEJ POVEZAVI. Razpored tekem je zaenkrat okviren, tekme pa bodo odigrane v posamičnem koncu tedna, med petkom in ponedeljkom.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji