Novica
21.05.2024

Znan razpored finalnega niza s Kansai Helios Domžale

Pred košarkarji Cedevite Olimpije je začetek finalnega niza državnega prvenstva s Kansai Helios Domžale. Ljubljanski Zmaji bodo zadnji boj za naslov državnega prvaka začeli v petek ob 18.15 v Športni dvorani Domžale. Cedevita Olimpija in Kansai Helios Domžale se bosta v finalnem nizu državnega prvenstva pomerila tretjo sezono zapored. Ljubljančani bodo lovili svoj 21. naslov … Continued

Pred košarkarji Cedevite Olimpije je začetek finalnega niza državnega prvenstva s Kansai Helios Domžale. Ljubljanski Zmaji bodo zadnji boj za naslov državnega prvaka začeli v petek ob 18.15 v Športni dvorani Domžale.

Cedevita Olimpija in Kansai Helios Domžale se bosta v finalnem nizu državnega prvenstva pomerila tretjo sezono zapored. Ljubljančani bodo lovili svoj 21. naslov državnega prvaka, četrti zaporedni, domžalska zasedba pa bo skušala osvojiti svoj tretji naslov državnega prvaka, prvega po tekmovalni sezoni 2015/16.

Varovanci glavnega trenerja Zorana Martića bodo po osvojenem naslovu Superpokalu in osvojenem naslovu Pokala Spar skušali osvojiti tretji domači naslov v Sloveniji v tej sezoni, skupno pa Zmaji lovijo deseto zaporedno lovoriko v tekmovanjih pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije.

Cedevita Olimpija se je z Domžalčani do tekmovalne sezone 2023/24 v boju za končno domačo lovoriko pomerila petkrat in štirikrat slavila končno zmago. Edini naslov v finalu z Ljubljančani je Kansai Helios osvojil v tekmovalni sezoni 2006/07, to pa je bil hkrati prvi domači naslov za domžalski klub. Cedevita Olimpija je v finalnih srečanjih z Domžalčani pri skupno 14 zmagah, Kansai Helios pa pri petih.

Na poti do finala je Cedevita Olimpija v četrtfinalu po dveh tekmah izločila Šentjur, v polfinalu pa po dveh tekmah še GGD Šenčur. Kansai Helios Domžale je v četrtfinalu ugnal Terme Olimia Podčetrtek (2:0), v polfinalu pa Krko (2:1). Redni del sezone so domžalski košarkarji sklenili na drugem mestu, na 27 tekmah so zabeležili 21 zmag. Domžalčani so v tej sezoni zaigrali tudi v končnici NLB Lige ABA 2. V rednem delu so na 13 tekmah zmagali šestkrat, v četrtfinalu pa nato doživeli dva poraza proti kasnejšim prvakom tekmovanja, Spartaku Office Shoes.

Zmaji so se z Domžalčani v tej sezoni pomerili dvakrat. Na Superpokalu Slovenije 25. septembra lani v Športni dvorani Planina je semafor kazal 76:59 za Zeleno-oranžne, v polfinalu Pokala Spar na Kodeljevem pa je bilo 15. februarja letos 95:81 za Ljubljančane.


FINALE LIGE NOVA KBM

TEKMA 1

ŠD Domžale (Domžale, Slovenija), petek, 24. maj, ob 18.15:
KANSAI HELIOS DOMŽALE – CEDEVITA OLIMPIJA [0:0]*

TEKMA 2

Hala Tivoli (Ljubljana, Slovenija), nedelja, 26. maj, ob 17.30:
CEDEVITA OLIMPIJA – KANSAI HELIOS DOMŽALE (prost vstop)

TEKMA 3

ŠD Domžale (Domžale, Slovenija), sreda, 29. maj, ob 20.00:
KANSAI HELIOS DOMŽALE – CEDEVITA OLIMPIJA

TEKMA 4**

Hala Tivoli (Ljubljana, Slovenija), sobota, 1. junij, ob 18.00:
CEDEVITA OLIMPIJA – KANSAI HELIOS DOMŽALE (prost vstop)

TEKMA 5**

ŠD Domžale (Domžale, Slovenija), ponedeljek, 3. junij, ob 20.00:
KANSAI HELIOS DOMŽALE – CEDEVITA OLIMPIJA

*Rezultat v zmagah.
**Morebitni četrta in peta tekma. Finalni niz se igra na tri dobljene tekme.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji