Novica
12.09.2020

Generalko pred Superpokalom opravili z odliko

Košarkarji Cedevite Olimpije so na petem srečanju pripravljalnega obdobja gostovali pri moštvu Helios Suns. Zmaji so na zadnjem preizkusu pred obračunom za Superpokal Slovenije slavili zmago z rezultatom 86:66. Od prvega treninga moštva Cedevite Olimpije v sezoni 2020/21 je minilo že mesec dni, medtem pa so košarkarji ljubljanskega moštva opravili glavnino priprav na prihajajočo sezono. … Continued

Košarkarji Cedevite Olimpije so na petem srečanju pripravljalnega obdobja gostovali pri moštvu Helios Suns. Zmaji so na zadnjem preizkusu pred obračunom za Superpokal Slovenije slavili zmago z rezultatom 86:66.

Od prvega treninga moštva Cedevite Olimpije v sezoni 2020/21 je minilo že mesec dni, medtem pa so košarkarji ljubljanskega moštva opravili glavnino priprav na prihajajočo sezono. Po štirih pripravljalnih srečanjih, na katerih so Zmaji zabeležili tri zmage, četo trenerja Jurice Golemca 17. septembra čaka prva tekmovalna tekme te sezone v obliki obračuna s Krko za naziv superpokalnega prvaka Slovenije. Zadnjo generalko pred srečanjem z Novomeščani v Kranju so košarkarji Cedevite Olimpije opravili za zaprtimi vrati Športne dvorane Domžale, kjer jih je gostil košarkarski klub Helios Suns.

Za Zmaje je bil pripravljalni obračun s tekmecem iz državnega prvenstva dobrodošel preizkus napornega ritma dveh tekem na teden, ki ga prinaša sezona v domačih ter mednarodnih tekmovanjih. Moštvo Cedevite Olimpije je na parket domžalske dvorane stopilo tri dni po zmagi nad evroligaškim Bayernom v Areni Stožice ter na obračunu s Helios Suns doseglo zmago z 86:66. Srečanje je trenerju Jurici Golemcu ponudilo še zadnji vpogled v pripravljenost košarkarjev pred začetkom tekmovalne sezone, igralcem pa dalo možnost za dodatno dokazovanje ter gradnjo pozitivnega moštvenega vzdušja.

Ljubljanski košarkarji so tekmo pričeli nekoliko uspavano. V nadaljevanju so se zbrali v napadu in strnili vrste v obrambi. Rezultatsko so se oddaljili od domačega moštva ter srečanje mirno pripeljali do konca. Priložnost za igro so dobili vsi člani moštva z izjemo Mangoka Mathianga, ki ga še vedno pestijo bolečine v nogi.

Med strelci se je tokrat najbolj izkazal Mikael Hopkins, ki je dosegel 16 točk. Ivan Marinković je v osebno statistiko vknjižil 14 točk, z 12 pa mu je sledil Edo Murić.

Moštvo Cedevite Olimpije naslednja tekma čaka v četrtek, 17. septembra, ob 20:00, ko se bo v Športni dvorani Planina v Kranju s Krko pomerilo za Superpokal Slovenije. Srečanje si bodo v živo lahko ogledali povabljenci s strani Košarkarske zveze Slovenije, ogled pa bo možen tudi v neposrednem televizijskem prenosu.

IZJAVI PO TEKMI

Jurica Golemac, trener KK Cedevita Olimpija:
»Ne moremo izbirati tekem. Srečanja nismo začeli, tako kot moramo in na način, kot smo tekme začenjali do zdaj. Intenzivnost obrambe ni bila na ravni, ki jo želimo. Postopoma smo se dvigovali in na koncu odigrali dobro tekmo. Srečanje je bilo za nas koristno. Fantje, ki so do zdaj igrali manj, so dobili več priložnosti. Helios Suns so se, kot zmeraj, izkazali za resno, ambiciozno ekipo z mešanico mladih in izkušenih igralcev. Za to si zaslužijo vse čestitke.«

Edo Murić, igralec KK Cedevita Olimpija:
»Nekateri moštvo Helios Suns že poznamo, za nekatere je bilo to prvo srečanje z njimi. Gre za mlado in ambiciozno zasedbo, ki tekme z nami vzame s popolno zavzetostjo. Hočejo se dokazati in dajo vse od sebe. To so najmočnejše tekme njihove sezone in težko je igrati proti tekmecem, ki so tako motivirani. V prvem polčasu smo se še lovili, v drugem pa pokazali pravi način pristopa in igre. Mislim, da smo tekmo dobro izkoristili kot pripravo na srečanje s Krko.«

PRIPRAVLJALNE TEKME 2020

Športna dvorana Domžale (Domžale), sobota, 12. september:
HELIOS SUNS – CEDEVITA OLIMPIJA 66:86 (17:17, 20:28, 13:24, 16:17)

Cedevita Olimpija: Radović 2, Perry 5, Hopkins 16 (9 skokov), Duščak 5, Murić 12, Ukić  4, Blažič 5, Brown 9, Hodžić 5, Dimec 9 (5 skokov), Marinković 14 (5 skokov).

Že odigrano:

München (Nemčija), četrtek, 27. avgust:
FC BAYERN BASKETBALL – CEDEVITA OLIMPIJA 74:82 (21:20, 23:23, 18:20, 12:19)

Am OrangeCampus (Ulm, Nemčija), sobota, 29. avgust:
RATIOPHARM ULM – CEDEVITA OLIMPIJA 90:89 (27:22, 26:26, 16:22, 21:19)

Arena Stožice (Ljubljana), sreda, 2. september:
CEDEVITA OLIMPIJA – NYMBURK 93:90 (27:24, 26:26, 13:16, 27:24)

Arena Stožice (Ljubljana), sreda, 9. september:
CEDEVITA OLIMPIJA – FC BAYERN BASKETBALL 82:65 (24:20, 25:12, 19:18, 14:15)

Navijaška oprema

Uradni adidas dres za sezono 2022/23 - zelen

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija 2022 - Siva

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija Basketball - zelena

V trgovino

Uradni adidas dres za sezono 2022/23 - oranžen

V trgovino

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji