Novica
19.05.2021

Za naslov državnega prvaka s Krko

V finalnem nizu Lige Nova KBM, ki se bo začel v sredo, 26. maja, se bodo košarkarji Cedevite Olimpije za naslov državnega prvaka pomerili z novomeško Krko. Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v sredo, 26. maja, začeli sklepni del poti #NazajNaVrh. V finalnem nizu državnega prvenstva se bodo izbranci glavnega trenerja Jurice Golemca pomerili z novomeško … Continued

V finalnem nizu Lige Nova KBM, ki se bo začel v sredo, 26. maja, se bodo košarkarji Cedevite Olimpije za naslov državnega prvaka pomerili z novomeško Krko.

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v sredo, 26. maja, začeli sklepni del poti #NazajNaVrh. V finalnem nizu državnega prvenstva se bodo izbranci glavnega trenerja Jurice Golemca pomerili z novomeško Krko. Prva finalna tekma se bo v Stožicah začela ob 20.30.

Ljubljančani in Novomeščani so se v tekmovalni sezoni 2020/21 pomerili petkrat, zmago pa je vsakokrat slavila ekipa iz Stožic. V finalu državnega prvenstva sta se Cedevita Olimpija in Krka nazadnje pomerili v sezoni 2017/18, na koncu pa so se naslova državnega prvaka po petih tekmah veselili ljubljanski košarkarji.

Zmaji so se v finale prebili brez praske. V četrtfinalu so po dveh tekmah iz boja za državno lovoriko izločili Hopse Polzelo, nato pa v polfinalu vajo ponovili še z domžalskimi Helios Suns. Na drugi strani je Krka za preboj v polfinale potrebovala tri četrtfinalne tekme s Šenčurjem, v polfinalu pa je novomeško moštvo dodobra namučila tudi Rogaška, za uvrstitev v finale pa so Novomeščani prav tako potrebovali tri tekme v polfinalnem nizu.

Cedevita Olimpija in Krka sta se v samostojni Sloveniji v finalu državnega prvenstva pomerili devetkrat. Šestkrat je naslov odšel v Novo mesto, trikrat pa v Ljubljano. Zmaji imajo v svojih vitrinah 17 naslovov državnega prvaka, Novomeščani pa sedem. V finalu Lige Nova KBM bomo tako lahko spremljali obračun najtrofejnejših slovenskih košarkarskih kolektivov.

Še pred začetkom finalnega niza Lige Nova KBM se bosta Cedevita Olimpija in Krka pomerili v polfinalu finalnega turnirja Pokala Spar. Slednji bo potekal v Športni dvorani Kodeljevo, polfinalni obračun med ljubljanskimi in novomeškimi košarkarji pa se bo v soboto začel ob 20.30.

LIGA NOVA KBM, FINALE

TEKMA 1

Arena Stožice (Ljubljana, Slovenija), sreda, 26. maj, ob 20.30:
CEDEVITA OLIMPIJA – KRKA

TEKMA 2

ŠD Leona Štuklja (Novo mesto, Slovenija), petek, 28. maj, ob 16.00:
KRKA – CEDEVITA OLIMPIJA

TEKMA 3

Arena Stožice (Ljubljana, Slovenija), nedelja, 30. maj, ob 17.30:
CEDEVITA OLIMPIJA – KRKA

*Finalni niz se igra na tri dobljene tekme. Morebitna četrta tekma bo v torek, 1. junija, ob 20.30, v Novem mestu, morebitna peta tekma pa v četrtek, 3. junija, ob 20.30, v Areni Stožice.

Navijaška oprema

Uradni adidas dres za sezono 2022/23 - zelen

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija 2022 - Siva

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija Basketball - zelena

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija 2022 - Zelena

V trgovino

Uradni adidas dres za sezono 2022/23 - oranžen

V trgovino

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji