Novica
08.05.2024

Za mesto v finalu z GGD Šenčurjem

Po tem, ko so si košarkarji Cedevite Olimpije v torek zagotovili mesto v polfinalu državnega prvenstva, so le 24 ur kasneje dobili tudi tekmeca v boju za finale. To je Gorenjska gradbena družba Šenčur. Prva tekma bo v sredo ob 20.00 v Športni dvorani Šenčur. Košarkarji Cedevite Olimpiije se bodo v polfinalni seriji državnega prvenstva … Continued

Po tem, ko so si košarkarji Cedevite Olimpije v torek zagotovili mesto v polfinalu državnega prvenstva, so le 24 ur kasneje dobili tudi tekmeca v boju za finale. To je Gorenjska gradbena družba Šenčur. Prva tekma bo v sredo ob 20.00 v Športni dvorani Šenčur.

Košarkarji Cedevite Olimpiije se bodo v polfinalni seriji državnega prvenstva udarili z Gorenjsko gradbeno družbo Šenčur. Ljubljanska zasedba bo lov na mesto v finalu začela v sredo ob 20.00 v Športni dvorani Šenčur, druga tekma serije pa bo prihodnjo nedeljo ob 20.00 v Hali Tivoli.

Vstop v Hram slovenske košarke bo znova brezplačen za vse obiskovalce, prav tako pa bo še naprej potekala akcija projekta Zmajev nasmeh, v kateri ljubljanski klub zbira oblačila in otroške igrače za družine v stiski.

Morebitna tretja tekma bo v sredo, 22. maja, ob 20.00, znova v Športni dvorani Šenčur.

Redni del državnega prvenstva je GGD Šenčur zaključil na četrtem mestu lestvice, na 27 tekmah pa je zbral 13 zmag in doživel 14 porazov. Na poti do polfinala je gorenjska zasedba po dveh tekmah četrtfinala izločila Ilirijo. Na prvi tekmi v Hali Tivoli je semafor kazal 75:67 v korist GGD Šenčurja, na drugi v Šenčurju pri Kranju pa so Gorenjci slavili zmago z rezultatom 93:81.

V rednem delu sezone je bil najboljši strelec GGD Šenčurja Dino Murić, ki je v povprečju dosegal 16,0 točk na tekmo, temu pa je dodajal še 7,5 skokov na obračun. Na prvi četrtfinalni tekmi z Ilirijo v tivolski dvorani je zablestel Alen Malovčič, ki je v statistiko vpisal 22 točk in 16 skokov, na drugi pa sta Malovčič in Dalibor Đapa oba dosegla po 17 točk.

GGD Šenčur je v tej sezoni nastopal tudi v NLB Ligi ABA 2, na 13 tekmah pa ob štirih zmagah zbral devet porazov.

Na poti do polfinala je Cedevita Olimpija po dveh tekmah iz zaključnih bojev izločila Šentjur. Semafor je na prvi tekmi četrtfinalne serije v Športni dvorani Hruševec kazal 108:78 v korist Zmajev, na drugi tekmi v torek v Hali Tivoli pa so varovanci glavnega trenerja Zorana Martića zmagali s 93:54. V Šentjurju in Ljubljani je bil najboljši strelec Cedevite Olimpije Zoran Dragić, ki je na prvi tekmi dosegel 20 točk, na drugi pa 18.

LIGA NOVA KBM, POLFINALE

TEKMA 1

ŠD Šenčur (Šenčur pri Kranju, Slovenija), sreda, 15. maj, ob 20.00:
GGD ŠENČUR – CEDEVITA OLIMPIJA (TV prenos na Šport TV) [0:0]*

TEKMA 2

Hala Tivoli (Ljubljana, Slovenija), nedelja, 19. maj, ob 20.00:
CEDEVITA OLIMPIJA – GGD ŠENČUR (prost vstop; TV prenos na Šport TV)

TEKMA 3**

ŠD Šenčur (Šenčur pri Kranju, Slovenija), sreda, 22. maj, ob 20.00:
GGD ŠENČUR – CEDEVITA OLIMPIJA

*Rezultat v zmagah. Igra se na dve dobljeni tekmi.
**Morebitna tretja tekma.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji