Novica
13.02.2022

Z Zlatorogom za potrditev mesta na finalnem turnirju Pokala Spar

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v ponedeljek ob 18.00 na drugi četrtfinalni tekmi Pokala Spar v domačih Stožicah gostili Zlatorog iz Laškega in skušali potrditi mesto na finalnem turnirju, ki v četrtek in petek potekal na Kodeljevem. Niz štirih zaporednih zmag bodo košarkarji Cedevite Olimpije skušali podaljšati v ponedeljek ob 18.00, ko se bodo v Areni … Continued

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v ponedeljek ob 18.00 na drugi četrtfinalni tekmi Pokala Spar v domačih Stožicah gostili Zlatorog iz Laškega in skušali potrditi mesto na finalnem turnirju, ki v četrtek in petek potekal na Kodeljevem.

Niz štirih zaporednih zmag bodo košarkarji Cedevite Olimpije skušali podaljšati v ponedeljek ob 18.00, ko se bodo v Areni Stožice na drugi četrtfinalni tekmi Pokala Spar pomerili z Zlatorogom Laško. Na prvem medsebojnem obračunu je ljubljanska ekipa v Treh lilijah slavila zmago s 86:62.

Ljubljanski košarkarji so obračun z Laščani odprli zadržano, prebudili so se v drugi četrtini, nato pa prednost iz minute v minuto višali in se na koncu veselili visoke zmage. Najbolj strelsko razpoložena sta bila Luka Ščuka in Zach Auguste, oba sta prispevala 13 točk, ob tem pa je Auguste ujel še devet odbitih žog, Ščuka pa sedem. Na strani domačinov je Anže Medved dosegel 16 točk, Elvis Kerič pa jih je v statistiko vpisal 13.

Zmaji so na parket nazadnje stopili v petek v Splitu, kjer so se na drugi tekmi v 48 urah v 20. kolu regionalne lige pomerili z domačim moštvom. Pred tem je četa glavnega trenerja Jurice Golemca v sredo v 7DAYS EuroCupu gostovala pri ratiopharmu iz Ulma. Na obeh tekmah so aktualni slovenski državni prvaki zabeležili zmago.

Zmagovalec četrtfinalnega obračuna med Cedevito Olimpijo in Zlatorogom Laškim se bo v polfinalu Pokala Spar pomeril z novomeško Krko. Finalni turnir bo v četrtek in petek potekal v Športni dvorani Kodeljevo v Ljubljani.


Vstop v Areno Stožice bo tokrat brezplačen, ker pa še vedno velja omejitev zbiranja ljudi na športnih prireditvah, bo vstop omogočen omejenemu številu obiskovalcev. Pri vstopu v dvorano bodo imeli prednost kupci oz. imetniki sezonskih vstopnic za ogled domačih tekem v sezoni 2021/22.
Vsak obiskovalec mora ob prihodu v dvorano izpolnjevati t.i. PCT pogoje in obenem pri vstopu predložiti svoj osebni dokument.

POKAL SPAR, ČETRTFINALE, 2. TEKMA

Arena Stožice (Ljubljana, Slovenija), ponedeljek, 14. februar, ob 18.00:
CEDEVITA OLIMPIJA – ZLATOROG LAŠKO


Že odigrano:

POKAL SPAR, ČETRTFINALE, 1. TEKMA

Tri lilije (Laško, Slovenija), ponedeljek, 3. januar:
ZLATOROG LAŠKO – CEDEVITA OLIMPIJA 62:86 (17:22, 18:21, 18:29, 9:14)

Cedevita Olimpija: Ferrell 8, Murić 11, Blažič 7, Ščuka 13 (7 skokov), Omić 8 (6 skokov), Pullen 4, Ejim 8, Kordelič, Duščak 6 (8 podaj), Auguste 13 (9 skokov), Hodžić 8, Vračko.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA
VEČ O TEKMI

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji