Novica
03.01.2022

Odločen korak proti uvrstitvi na finalni turnir

Košarkarji Cedevite Olimpije so v ponedeljek na parket stopili še drugič v dveh dneh, na prvi tekmi četrtfinala Pokala Spar pa v dvorani Tri lilije s 86:62 premagali Zlatorog Laško. Povratna tekma bo 15. februarja v Ljubljani. Cedevita Olimpija je uspešno prestala preizkus vzdržljivosti in dveh tekem v malo več kot 24 urah. Po nedeljski … Continued

Košarkarji Cedevite Olimpije so v ponedeljek na parket stopili še drugič v dveh dneh, na prvi tekmi četrtfinala Pokala Spar pa v dvorani Tri lilije s 86:62 premagali Zlatorog Laško. Povratna tekma bo 15. februarja v Ljubljani.

Cedevita Olimpija je uspešno prestala preizkus vzdržljivosti in dveh tekem v malo več kot 24 urah. Po nedeljski zmagi v 14. kolu regionalne lige, so izbranci glavnega trenerja Jurice Golemca v ponedeljek v Laškem s 86:62 ugnali Zlatorog Laško na prvi tekmi četrtfinala Pokala Spar.

Ljubljanski košarkarji so obračun z Laščani odprli zaspano, hkrati pa so se domačini dobro upirali. Zmaji so se prebudili v drugi četrtini, nato pa prednost iz minute v minuto višali in se na koncu veselili visoke zmage, ki zagotavlja udobno prednost pred povratno tekmo v Stožicah. Slednja bo v torek, 15. februarja.

Za zeleno-oranžne sta tokrat strelsko zablestela mladi Luka Ščuka in Zach Auguste, oba sta prispevala 13 točk, ob tem pa je Auguste ujel še 9 odbitih žog, Ščuka pa sedem. Edo Murić je k strelskemu izkupičku Ljubljančanov dodal 11 točk.

Naslednja preizkušnja Zmaje čaka v soboto, ko v 15. kolu regionalne lige v Areno Stožice ob 19.00 prihaja Borac iz Čačka.

POKAL SPAR, ČETRTFINALE, 1. TEKMA

Tri lilije (Laško, Slovenija), ponedeljek, 3. januar:
ZLATOROG LAŠKO – CEDEVITA OLIMPIJA 62:86 (17:22, 18:21, 18:29, 9:14)

Cedevita Olimpija: Ferrell 8, Murić 11, Blažič 7, Ščuka 13 (7 skokov), Omić 8 (6 skokov), Pullen 4, Ejim 8, Kordelič, Duščak 6 (8 podaj), Auguste 13 (9 skokov), Hodžić 8, Vračko.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

POKAL SPAR, ČETRTFINALE, 2. TEKMA

Arena Stožice (Ljubljana, Slovenija), torek, 15. februar:
CEDEVITA OLIMPIJA – ZLATOROG LAŠKO

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji