Novica
14.06.2023

Cedevita Olimpija v Grosbasketu Ljubljana vstopila v poletje osvežitve

Manj kot teden dni po uradnem zaključku tekmovalne sezone 2022/23, v kateri je Cedevita Olimpija osvojila vse tri lovorike v domačih tekmovanjih in se še drugo sezono zapored uvrstila v polfinale regionalne lige, je ljubljanski klub v športni trgovini Grosbasket Ljubljana vstopil v poletje osvežitve. Javnosti sta se prvič uradno predstavila tudi novi športni direktor … Continued

Manj kot teden dni po uradnem zaključku tekmovalne sezone 2022/23, v kateri je Cedevita Olimpija osvojila vse tri lovorike v domačih tekmovanjih in se še drugo sezono zapored uvrstila v polfinale regionalne lige, je ljubljanski klub v športni trgovini Grosbasket Ljubljana vstopil v poletje osvežitve. Javnosti sta se prvič uradno predstavila tudi novi športni direktor Vlado Ilievski in novi glavni trener članske ekipe Simone Pianigiani.

“Prvi cikel dela Cedevite Olimpije ni bil lahek, nanj pa sem ponosen, saj smo uresničili vse, kar smo napovedali. Vrnili smo košarko v Ljubljano. Nastal je še močnejši klub. Trikrat smo uspeli razprodati dvorano, marsikomu se to zdi malo, a spomnimo se, da sta za nami tudi dve sezoni, na kateri je močno vplival COVID, od katerih je prva popolnoma zaustavila športna tekmovanja, druga pa je omogočila postopno vračanje občinstva. Dokazali smo, da držimo besedo. Z združitvijo dveh klubov smo zaprli vse finančne obveznosti stare Olimpije in stare Cedevite. Za nami ni ostal niti cent dolga. V današnjem času, ko klubi izstopajo iz tekmovanj zaradi bremen, smatram, da je naš klub naredil izjemno delo. A smo ambiciozna organizacija in zdaj napovedujemo novi triletni cikel, z novimi, karizmatičnimi obrazi, z novim trenerjem in novim športnim direktorjem, ” je zbranim predstavnikom medijev povedal predsednik Cedevite Olimpije, Emil Tedeschi. “Ostajamo dosledni svoji viziji, to pa je narediti najmočnejši mali klub v Evropi. Ta naj pokaže našo skromnost in realnost v razumevanju besede mali. To ne pomeni slab, pač pa klub, ki lahko parira gigantom. Slednjih ne moremo ujeti po sredstvih, a jih lahko v transparentnosti in jih lahko premagamo na terenu. Naš klub se ne boji nikogar. Zato mora javnost razumeti, da ta klub ne bo ostal v preteklih štirih letih, temveč da ga bomo zapustili prihodnjim generacijam. Šport ni več šport iz 70. let, postal je mega zabava in velik posel. Imamo veliko podporo Mestne občine Ljubljana, izjemno infrastrukturo v Areni Stožice in Hali Tivoli, imamo tradicijo, smo država, ki je dala veliko šampionov in veliko število vrhunskih igralcev. Vlatko Čančar je ravnokar osvojil naslov prvaka Lige NBA, Luko Dončića spremlja cela Slovenija, Goranu Dragiću želimo, da bi nas razveseljeval še nekaj let, prihajajo pa novi talenti. Želim si, da bi slednji našli svojo priložnost na igrišču tudi v dresu Cedevite Olimpije in da bi ustvarili nove zvezde.”

Direktor Cedevite Olimpije Davor Užbinec se je ozrl predvsem na sezono, ki je za nami.

“Veseli smo, da smo v prelepi športni trgovini Grosbasket Ljubljana, ki velja za eno od najboljših ne le v Sloveniji, temveč v celotni regiji, vstopili v nov cikel dela Cedevite Olimpije. Zadovoljen sem, da smo ob zaključku prejšnje sezone našli skupno pot sodelovanja, ki bo, verjamem, imelo prednosti za obe strani. Verjamem pa tudi, da to ni naš zadnji klubski dogodek v tej trgovini. Sezona, ki je za nami, je bila zahtevna, morda celo najtežja odkar vodim ta klub. Celo na zadnji tekmi se je poškodoval Edo Murić, ki bo najverjetneje izpustil celotno sezono. V Evropskem pokalu se nismo uspeli prebiti v drugi krog tekmovanja. Glavni razlog je seveda turbulentnost, ki so jo povzročile poškodbe. V Ligi ABA smo dosegli, kar smo želeli. Ponosni smo da je 39.000 ljudi spremljalo naš polfinalni niz proti Partizanu Mozzart Bet in da nas je cela dvorana na tekmi proti Partizanu podpirala in nam dajala moč. V državnem prvenstvu smo se v finalu soočili z zahtevnim tekmecem Helios Suns. Rad bi se zahvalil trenerskemu štabu na čelu z Mirom Alilovićem, ki se je usedel na vroč stol in sezono uspešno privedel h koncu. Zahvalil bi se tudi športnemu direktorju Saniju Bečiroviću, ki nam je obenem zaželel, da si kmalu stojimo na nasprotnih bregovih v Evroligi, in želimo si, da bi ta dan prišel kmalu.”

Povratnik v ljubljanski klub, prvič na mestu športnega direktorja, je Vlado Ilievski, ki bo poleti skupaj z novim glavnim trenerjem sestavljal ekipo, ki jo bomo na parketu lahko spremljali v prihodnji sezoni.

“Za povratek v klub, ki mi je dal največ v karieri in me je postavil na evropski zemljevid, sem zelo hvaležen. Hvala vsem, ki so mi ponudili priložnost. Največja čustva me spremljajo, ko govorimo o Olimpiji, prestal pa sem tudi eno sezono v Zagrebu, ko sem igral za Cedevito in imam dobre odnose z vodstvom kluba še iz tistega časa. Sodeloval bom s trenerjem, s katerim sem v svoji igralski karieri dosegel največ. Dal mi je priložnost igrati v vrhunski ekipi, ki se je prebila tudi na zaključni turnir Evrolige. Naredili bomo vse, da bi bilo izjemen užitek gledati naše moštvo v prihodnji sezoni. Obljubljam, da bom v delo v klubu vložil vso svojo energijo. Ljubljana in Olimpija kot klub bosta za večno v mojem srcu in potrudil se bom, da bo moj cikel, ki sledi uspešen, in da bomo košarko dvignili na še višji nivo. Res verjamem za to.”

S klopi bo moštvo Zmajev vodil preizkušeni Simone Pianigiani, ki že komaj čaka, da z igralci poprime za delo.

“Hvala klubu za priložnost. Vesel sem, da bom del tako dobrega projekta. Ponavadi ob takih priložnostih vsi povedo nekaj pozitivnega, a tokrat ni tako. Mislim, da gre res za poseben projekt. Ni veliko klubov v Evropi, ki imajo pravo vizijo. Slednja in stabilnost pa sta marsikdaj bolj pomembna od proračuna. Slovenija je dežela košarke. Vsi se trudijo zmagati naslednjo tekmo, naslednjo sezono, tu pa se osredotočamo na stabilnost in vizijo. Ljudje v klubu so zelo sposobni in vedo, kaj počnejo. Imajo veliko predanost klubu in veseli jih delo. Klub je prav zato v Evropi zelo cenjen. V karieri sem vedno sprejemal le izzive, ki mi lahko ponudijo nekaj več v karieri in v tem primeru gre točno za tak projekt. Je več kot le košarka, gre za način športa in organizacije iz prihodnosti. Vesel sem, da bom sodeloval z Vladom in vesel sem učenja, ki ga novi izziv prinaša. Na Ljubljano imam lepe spomine iz svoje dosedanje kariere, tudi samo mesto je zelo lepo. Zavedam se, da bo prva sezona zelo zahtevna, ker začenjamo nekaj novega in bomo delali z nekaterimi mladimi igralci, ki potrebujejo čas, da se razvijejo v vrhunske košarkarje. Obljubim vam lahko le, da bomo pridno in z vso energijo delali, da bi dosegli kar se da dobre rezultate.”

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji