Novica
25.02.2021

Pomlajena Cedevita Olimpija presenetila Šenčur

Pomlajena zasedba članskega moštva Cedevite Olimpije je v četrtek v Stožicah na obračunu prvega kola Lige Nova KBM za prvaka s poletno igro presenetila Šenčur (67:60). Mladi košarkarji Cedevite Olimpije, Danu Duščaku, Roku Radoviću in Luki Ščuki se je pridružilo kar sedem igralcev, ki so del mladinskega pogona ljubljanskega kluba, so v četrtek v Stožicah … Continued

Pomlajena zasedba članskega moštva Cedevite Olimpije je v četrtek v Stožicah na obračunu prvega kola Lige Nova KBM za prvaka s poletno igro presenetila Šenčur (67:60).

Mladi košarkarji Cedevite Olimpije, Danu Duščaku, Roku Radoviću in Luki Ščuki se je pridružilo kar sedem igralcev, ki so del mladinskega pogona ljubljanskega kluba, so v četrtek v Stožicah pokazali, in dokazali, da je prihodnost slovenske košarke svetla. Z borbeno in poletno igro je zasedba v dresih z oranžno-zelenimi odtenki odlično konkurirala Šenčurju, in se na koncu veselila zaslužene in prigarane zmage s 67:60.

Kljub dejstvu, da rezultat tokrat ni bil v ospredju, saj je bolj pomembno, da mladeniči pridobijo izkušnje z igranjem na najvišji ravni slovenske članske košarke, so mladi Zmaji v dvoboj s Šenčurjem vstopili zavzeto in borbeno. S tribun stoženske lepotice so jih spremljali vsi nosilci igre članskega moštva, ki so dan pred tem na gostovanju v Novem mestu premagali Krko, v soboto ob 19.00 pa jih, prav tako v Stožicah, čaka dvoboj 19. kola Lige ABA z FMP-jem. Na glavni odmor je tako četa, ki jo bo do nadaljnjega vodil pomočnik glavnega trenerja Jurice Golemca, Teo Čizmić, odnesla 12 točk prednosti (38:26), Šenčur pa je uspel pred zadnjo četrtino razliko nekoliko zmanjšati (41:45). V zaključku tekme so ljubljanski košarkarji uspeli ohraniti prednost, semafor pa je po 40 minutah igre kazal 67:60 za Cedevito Olimpijo.

Najboljši strelec domačega moštva je bil s 24 točkami in 11 skoki Luka Ščuka. Z 20 točkami in sedmimi skoki mu je sledil Dan Duščak, Rok Radović pa je tekmo končal z devetimi točkami, desetimi skoki ter šestimi podajami. Robert Jurković je zbral šest točk, Nil Jovanović pa jih je vknjižil pet.

Nosilci zasedbe Cedevite Olimpije bodo v petek nadaljevali s pripravami na izredno pomemben sobotni obračun 19. kola Lige ABA z FMP-jem. Obračun z Beograjčani, ki so konec lanskega leta v srbski prestolnici Zmaje premagali, se bo v Stožicah začel ob 19.00, neposredni TV prenos pa bo možno spremljati na Arena Sport 1.

IZJAVI PO TEKMI

Teo Čizmić, pomočnik glavnega trenerja KK Cedevita Olimpija:
“Čestitke fantom, resnično so se borili. To je bilo vse, kar smo od njih zahtevali. Borba, skok ter igra brez strahu. Pred srečanjem smo rekli, da bomo videli, kako se bodo znašli. Pokazali so, da imajo veliko srce. Borijo se drug za drugega, si pomagajo in veliko tečejo.”

 

Luka Ščuka, igralec KK Cedevita Olimpija:
“Kdo bi si mislil, da bomo z mladinsko ekipo premagali Šenčur, ki ima v svojih vrstah zelo kakovostne košarkarje, med drugimi tudi najkoristnejšega igralca prvega dela prvenstva, Dina Murića. Občutki so fantastični. Čestitke fantom za borbo, najpomembnejša pa je zmaga.”

 

LIGA NKBM ZA PRVAKA, 1. KOLO

Arena Stožice (Ljubljana, Slovenija), četrtek, 25. februar:
CEDEVITA OLIMPIJA – GGD ŠENČUR 67:60 (15:13, 23:13, 7:15, 22:19)
Cedevita Olimpija:
Radović 9 (10 skokov, 6 podaj), Duščak 20 (7 skokov), Ščuka 24 (11 skokov), Jurković 6, Đurkić 1, Jovanović 5, Daneu (5 skokov), Nagode, Todorović 2, Jug.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

Navijaška oprema

Uradni adidas dres za sezono 2022/23 - zelen

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija 2022 - Siva

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija Basketball - zelena

V trgovino

Uradni adidas dres za sezono 2022/23 - oranžen

V trgovino

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji