Novica
15.03.2023

V okrnjeni zasedbi kljub borbi poraženi v Ulmu

Košarkarji Cedevite Olimpije so v 16. kolu rednega dela 7DAYS EuroCupa kljub okrnjeni zasedbi prikazali borbeno predstavo, a doživeli poraz na gostovanju pri ratiopharmu Ulmu (85:97). Cedevita Olimpija je v 7DAYS EuroCupu doživela tretji zaporedni poraz. Na obračunu 16. kola rednega dela so Zmaji gostovali v Ulmu in proti košarkarjem ratiopharma Ulma izgubili z rezultatom … Continued

Košarkarji Cedevite Olimpije so v 16. kolu rednega dela 7DAYS EuroCupa kljub okrnjeni zasedbi prikazali borbeno predstavo, a doživeli poraz na gostovanju pri ratiopharmu Ulmu (85:97).

Cedevita Olimpija je v 7DAYS EuroCupu doživela tretji zaporedni poraz. Na obračunu 16. kola rednega dela so Zmaji gostovali v Ulmu in proti košarkarjem ratiopharma Ulma izgubili z rezultatom 85:97. Ljubljanska zasedba je prvič zaigrala pod vodstvom Mira Alilovića, predstavila pa se je brez Eda Murića, ki ga je tik pred tekmo ustavila bolečina v kolku, ter Amarja Alibegovića in Marka Jeremića, ki sta ostala v Ljubljani. Slovenski prvaki so prikazali borbeno predstavo, a na koncu doživeli poraz.

Zeleno-oranžni so se odločno zoperstavili domačinom, ki pa so bili z izjemo uvodnih minut srečanja, vseskozi v rezultatski prednosti. Na glavni odmor je Ulm odšel s prednostjo 12 točk (53:41), ljubljanski košarkarji pa so se v tretji četrtini povsem približali (55:57). Takrat so znova udarili domačini, odgovorili z nizom 10:3, prednosti pa nato vse do konca tekme niso več izpustili iz rok, Cedeviti Olimpiji pa niso dopustili, da ogrozi zmago.

Najboljši strelec ljubljanskega kolektiva je bil Zoran Dragić s 24 točkami. Sledil je Yogi Ferrell z 18 točkami, za njim pa je bil Alen Omić s 13 točkami, temu pa je dodal še šest skokov.

Na parket se Cedevita Olimpija vrača v soboto ob 19.00, ko bo v 22. kolu rednega dela AdmiralBet Lige ABA v Hali Tivoli gostila zagrebško Cibono. Vstopnice za ogled tekme so že na voljo na www.shop.olimpija.com.

IZJAVI PO TEKMI:

Miro Alilović, trener KK Cedevita Olimpija:
»Kot pozitivno želim izpostaviti željo in voljo fantov, da se individualno pripravijo na to tekmo. Pokazali so veliko mero borbenosti. Po drugi strani smo bili zaradi velike želje v nekaterih situacijah preveč agresivni, posledično so naši tekmeci izvajali kar 34 prostih metov. Izgubljene žoge, ki jih je Ulm kaznoval, so bile posledica kratke izgube koncentracije in neorganiziranosti. To sta stvari, na katerih moramo delati.«

 

Zoran Dragić, igralec KK Cedevita Olimpija:
»V prvem polčasu smo se borili in igrali zelo dobro ter bili v stiku z našimi tekmeci. Zaradi odsotnosti Amarja in Eda smo igrali brez igralcev na položaju krilnega centra, zato smo se predstavili v nižji zasedbi. Kljub temu smo se borili in na koncu nam je zmanjkalo moči, da Ulm presenetimo. V soboto je pred nami izredno pomembna tekma, na kateri moramo zabeležiti zmago.«

 

Ratiopharm Arena (Ulm, Nemčija), sreda, 15. marec:
RATIOPHARM ULM – CEDEVITA OLIMPIJA 97:85 (30:26, 23:15, 19:20, 25:24)
Cedevita Olimpija:
Rebec 8, Ferrell 18, Radović 4 (4 skoki), Murić, Mulalić 3, Adams 9 (5 asistenc, 4 skoki), Kosi, Matković 6, Gnjidić, Omić 13 (6 skokov), Dragić 24.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

LESTVICA

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji