Novica
17.05.2022

V sredo v Rogaški Slatini lovimo mesto v finalu

Košarkarji Cedevite Olimpije se bodo v sredo ob 20.00 v Športni dvorani Rogaška Slatina na drugi tekmi polfinalnega niza državnega prvenstva pomerili z Rogaško in si skušali zagotoviti mesto v finalu Lige Nova KBM, od končnega boja za državno lovoriko pa so oddaljeni le še eno zmago. Manj kot 48 ur po veliki zmagi na … Continued

Košarkarji Cedevite Olimpije se bodo v sredo ob 20.00 v Športni dvorani Rogaška Slatina na drugi tekmi polfinalnega niza državnega prvenstva pomerili z Rogaško in si skušali zagotoviti mesto v finalu Lige Nova KBM, od končnega boja za državno lovoriko pa so oddaljeni le še eno zmago.

Manj kot 48 ur po veliki zmagi na drugi tekmi polfinalnega niza regionalne lige nad Crveno zvezdo mts v Areni Stožice in priigrani odločujoči tretji tekmi o potniku v finale tekmovanja, bodo košarkarji Cedevite Olimpije znova aktivni. V sredo ob 20.00 jih namreč v Rogaški Slatini čaka druga polfinalna tekma državnega prvenstva z Rogaško, četa glavnega trenerja Jurice Golemca pa si lahko z morebitno zmago že zagotovi svoje mesto v finalu Lige Nova KBM.

Neposredni televizijski prenos tekme si boste lahko ogledali na Sportklub 1.

Na prvem medsebojnem obračunu polfinalnega niza v Tivoliju se je Rogaška v prvi polovici srečanja dobro upirala Cedeviti Olimpiji, ki je odločen korak k zmagi napravila v tretji četrtini. Zmaji so v tem obdobju pobegnili svojim tekmecem in na koncu slavili zmago s 93:80. Z 22 točkami in sedmimi skoki se je najbolj izkazal Melvin Ejim. Zach Auguste je dodal 13 točk, Yogi Ferrell pa je v svojo statistiko vpisal 12 točk, pet skokov in šest asistenc. V dresu Rogaške je nekdanji Zmaj Petar Vujačić dosegel 21 točk.

LIGA NOVA KBM, KONČNICA

POLFINALE

TEKMA 2

ŠD Rogaška Slatina (Rogaška Slatina, Ljubljana), sreda, 18. maj, ob 20.00:
ROGAŠKA – CEDEVITA OLIMPIJA [0:1]*


Že odigrano:

TEKMA 1

Hala Tivoli (Ljubljana, Slovenija), sobota, 14. maj:
CEDEVITA OLIMPIJA – ROGAŠKA 93:80 (28:21, 20:21, 24:15, 21:23)

Cedevita Olimpija: Pullen 9 (5 asistenc), Ferrell 12 (5 skokov, 6 asistenc), Ejim 22 (7 skokov), Duščak, Murić (8 (5 skokov), Auguste 13, Blažič 4, Hodžić 4, Ščuka 6, Omić 9, Dragić 6, Mulalić.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA
VEČ O TEKMI

*Rezultat v zmagah. Polfinalni niz se igra na dve dobljeni tekmi. Morebitna tretja tekma bo 22. maja v Ljubljani.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji