Novica
14.05.2022

Zmaga na prvi tekmi za prvi korak do finala

Na prvi tekmi polfinalnega niza državnega prvenstva z Rogaško je Cedevita Olimpija v soboto v Hali Tivoli zabeležila zmago z rezultatom 93:80 in napravila prvi korak k uvrstitvi v finalno serijo. Košarkarji Cedevite Olimpije so le še eno zmago oddaljeni od uvrstitve v finalni niz državnega prvenstva. Ljubljanski Zmaji so v soboto v Hali Tivoli … Continued

Na prvi tekmi polfinalnega niza državnega prvenstva z Rogaško je Cedevita Olimpija v soboto v Hali Tivoli zabeležila zmago z rezultatom 93:80 in napravila prvi korak k uvrstitvi v finalno serijo.

Košarkarji Cedevite Olimpije so le še eno zmago oddaljeni od uvrstitve v finalni niz državnega prvenstva. Ljubljanski Zmaji so v soboto v Hali Tivoli v polfinalu z Rogaško izkoristili prednost domačega igrišča, zmagali z rezultatom 93:80 in tako povedli v nizu, ki se igra na dve dobljeni tekmi. Drugi obračun polfinala bo v sredo ob 20.00 v Rogaški Slatini.

Še prej četo glavnega trenerja Jurice Golemca v ponedeljek ob 18.30 v Areni Stožice čaka druga tekma polfinalnega niza regionalne lige s Crveno zvezdo mts, na kateri bodo Zmaji skušali zabeležiti zmago, s katero bi izenačili polfinalno serijo in dvoboj z Beograjčani vrnili v srbsko prestolnico. V primeru poraza bi bila regionalna sezona za košarkarje Cedevite Olimpije zaključena. Vstopnice za ogled ponedeljkove tekme so še vedno na voljo na www.shop.olimpija.com.

V Tivoliju so bili ljubljanski košarkarji že od samega začetka obračuna s Slatničani odločeni, da ne pride do presenečenja. Ekipa Rogaške se je sicer dobro upirala vse do tretje četrtine, ko so se Zmaji s hitro igro in natančnimi meti oddaljili, nato pa prednost zadržali vse do konca tekme.

Med strelce so se vpisali vsi ljubljanski košarkarji, ki so stopili na parket. Z 22 točkami in sedmimi skoki se je najbolj izkazal Melvin Ejim. Zach Auguste je dodal 13 točk, Yogi Ferrell pa je v svojo statistiko vpisal 12 točk, pet skokov in šest asistenc.

IZJAVI PO TEKMI

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
“Obdobje, ko igramo dve končnici, je zahtevno. V ritmu dveh tekem v 48 urah nam ni lahko. Obračun z Rogaško je bil zahteven, težko se je bilo motivirati. Moramo biti pozitivni in dobiti energijo.”

 

Edo Murić, košarkar KK Cedevita Olimpija:
“To tekmo smo morali odigrati tako, kot vsako drugo, morali smo se motivirati. Vsi smo z mislimi že pri ponedeljku, čeprav ne bi smeli biti. Ekipa Rogaške je odlična, to smo vedeli. Zmaga je zmaga, zdaj vodimo z 1:0, serija pa se seli v Rogaško Slatino. Smo zadovoljni, lahko pa bi igrali bolje.”

 

LIGA NOVA KBM, KONČNICA

POLFINALE

TEKMA 1

Hala Tivoli (Ljubljana, Slovenija), sobota, 14. maj:
CEDEVITA OLIMPIJA – ROGAŠKA 93:80 (28:21, 20:21, 24:15, 21:23) [1:0]*

Cedevita Olimpija: Pullen 9 (5 asistenc), Ferrell 12 (5 skokov, 6 asistenc), Ejim 22 (7 skokov), Duščak, Murić (8 (5 skokov), Auguste 13, Blažič 4, Hodžić 4, Ščuka 6, Omić 9, Dragić 6, Mulalić.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

TEKMA 2

ŠD Rogaška Slatina (Rogaška Slatina, Ljubljana), sreda, 18. maj, ob 20.00:
ROGAŠKA – CEDEVITA OLIMPIJA

*Rezultat v zmagah. Polfinalni niz se igra na dve dobljeni tekmi. Morebitna tretja tekma bo 22. maja v Ljubljani.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji