Novica
15.05.2022

V ponedeljek v Stožicah za podaljšanje serije s Crveno zvezdo

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v ponedeljek ob 18.30 v Areni Stožice na drugi tekmi polfinalnega niza regionalne lige gostili Crveno zvezdo mts in skušali rezultat v seriji poravnati na 1:1 ter tako izsiliti odločilno tretjo tekmo. Pred Cedevito Olimpijo je tekma, ki bo odločala o usodi Zmajev v regionalnem tekmovanju. Ljubljančani se bodo v ponedeljek … Continued

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v ponedeljek ob 18.30 v Areni Stožice na drugi tekmi polfinalnega niza regionalne lige gostili Crveno zvezdo mts in skušali rezultat v seriji poravnati na 1:1 ter tako izsiliti odločilno tretjo tekmo.

Pred Cedevito Olimpijo je tekma, ki bo odločala o usodi Zmajev v regionalnem tekmovanju. Ljubljančani se bodo v ponedeljek ob 18.30 v Areni Stožice na drugi tekmi polfinalnega niza namreč pomerili s Crveno zvezdo mts, ki je slavila zmago na prvi tekmi v Beogradu minuli četrtek. Z morebitno zmago bi izbranci glavnega trenerja Jurice Golemca izsilili tretjo tekmo v Beogradu, ki bi nato odločala o potniku v finale regionalne lige.

Vstopnice za ogled obračuna z Beograjčani so še vedno na voljo. Neposredni televizijski prenos tekme bo možno spremljati na TV Slovenija 2 in Arena Sport 1.

Večji del četrtkovega srečanja v Beogradu so ljubljanski košarkarji lovili zaostanek za Crveno zvezdo. Po polovici tekme so za Beograjčani zaostajali za pet točk, v drugem polčasu pa so se domačini oddaljili, navkljub borbeni predstavi košarkarjev Cedevite Olimpije pa rezultata več niso uspeli obrniti v svoj prid. Po 40 minutah je tako semafor v Dvorani Aleksandra Nikolića kazal 93:82 za Crveno zvezdo.

V zeleno-oranžnem dresu je bil z 20 točkami, petimi skoki in petimi asistencami najbolj učinkovit košarkar kapetan Jaka Blažič. Edo Murić je dosegel 14 točk, Zoran Dragić jih je vknjižil 12, Alen Omić 11, Jacob Pullen pa 10. Na drugi strani je Luka Mitrović dosegel 21 točk, Nikola Kalinić 17 in Nikola Ivanović 16.


Vstopnice za ogled tekme so na voljo v naši spletni trgovini (www.shop.olimpija.com), na spletni platformi Petrol Ticket (www.petrol-ticket.si) ter www.mojekarte.si. Hkrati si jih vsi lahko zagotovite tudi na vseh Petrolovih bencinskih servisih po Sloveniji. Blagajna pred dvorano in vrata dvorane bosta odprta od 17.00 dalje.
Ljubljanski klub pripravlja oblico aktivnosti, namenjenih navijačem. Vnovič bo odprt NLB ‘Hitri vhod’, ki obiskovalcem, ki pred vstopom v dvorano predložijo bančno kartico NLB, omogoča hitrejši dostop v stožensko dvorano.
Vsem navijačem priporočamo, da se na tekmo odpravijo prej, kot ponavadi, v izogib morebitni gneči pri vstopu v dvorano. Obenem vsem priporočamo, da se v Stožice odpravijo z javnim prevozom, saj se lahko vsak, ki ima vstopnico, tri ure pred tekmo in tri ure po njenem zaključku brezplačno vozi z avtobusi Ljubljanskega potniškega prometa.

IZJAVI PRED TEKMO:

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Na prvi tekmi v Beogradu nas košarkarji Crvene zvezde niso presenetili. Bili so zelo agresivni, mi pa smo po drugi strani hitro prišli v težave z osebnimi napakami z igralci, ki so zelo pomembni za neposredni obračun z Zvezdo. Po tem je bilo zelo težko igrati. Naši tekmeci so igrali zelo energično in intenzivno, vedeli pa smo, da ne bodo zadevali tako, kot ponavadi, saj niso v ritmu tekem, ampak neprestano so rotirali igralce, in ko smo mi malo padli, so nam ušli in nismo se uspeli vrniti v igro. Če želiš igrati z Zvezdo moraš dobro pokriti igro ena na ena in zapirati skok. Mi na prvi tekmi nismo bili pravi, z našo energijo, željo in krvjo v očeh. Imamo dovolj rezerve v primerjavi s prvo tekmo, zato pozitivno zrem proti drugi tekmi na domačem parketu. Pričakujem, da bomo v ponedeljek zaigrali z več energije, obenem pa bomo potrebovali pomoč s strani navijačev na tribunah Arene Stožice.«

 

Edo Murić, igralec KK Cedevita Olimpija:
»Mislim, da smo pred ponedeljkovo tekmo v dobri kondiciji. Na tej drugi tekmi bomo morali prikazati igro, ki nas je krasila februarja in marca. Vsak od nas točno ve, kaj je na prvi tekmi počel narobe, obenem vemo, kje smo napake delali kot ekipa. Na tekmi v Beogradu zagotovo nismo zaigrali tako, kot smo to igrali v najboljšem obdobju te sezone. Vemo, da bomo morali v ponedeljek odigrati svojo najboljšo tekmo sezone, če bomo želeli Crveno zvezdo premagati, saj gre za zelo kvalitetno ekipo, sestavljeno za to, da osvoji naslov prvaka regionalne lige. Čaka nas težko delo, hkrati pa gre za dober preizkus, da vidimo, kje smo. Časa za pripravo na to drugo tekmo ni veliko. Upam, da nam bodo vsi, ki bodo prišli v Stožice, dali dodatno energijo in pristavili svoj kamenček v mozaik, ki ga moramo sestaviti, da Crveno zvezdo premagamo. Odigrati moramo čim bolje, ne smemo se predati in moramo se stepsti. Zvezda je zagotovo favorit, naša naloga pa je, da damo vse od sebe, da izsilimo tretjo tekmo v seriji. Prikazati moramo, da si to tretjo tekmo zaslužimo, in da imamo dobro ekipo.«

 


LIGA ABA, KONČNICA

POLFINALE

TEKMA 2

Arena Stožice (Ljubljana, Slovenija), ponedeljek, 16. maj, ob 18.30:
CEDEVITA OLIMPIJA – CRVENA ZVEZDA MTS [0:1]* (nakup vstopnic)

Že odigrano:

TEKMA 1

Dvorana Aleksandar Nikolić (Beograd, Srbija), četrtek, 12. maj:
CRVENA ZVEZDA MTS – CEDEVITA OLIMPIJA 93:82 (26:23, 27:25, 18:15, 22:19)

Cedevita Olimpija: Pullen 10, Ferrell 4, Ejim 3 (5 skokov), Murić 14, Auguste 8, Blažič 20 (5 skokov, 5 asistenc), Hodžić, Ščuka, Omić 11 (8 skokov), Dragić 12, Radovanović, Mulalić.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA
VEČ O TEKMI

*Rezultat v zmagah. Polfinalni niz se igra na dve dobljeni tekmi. Morebitna tretja tekma bo v Beogradu, termin pa bo znan naknadno.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji