Novica
11.06.2024

Užbinec, Mulero in Mitrović stopili pred zbrane predstavnike medijev

Pred mikrofone zbranih medijev so v torek v Areni Stožice stopili direktor Cedevite Olimpije, Davor Užbinec, ter novinca v Zmajevem gnezdu, športni direktor Chechu Mulero in glavni trener članske zasedbe Zmajev, Zvezdan Mitrović. “Velik trenutek za naš klub. Zavedamo se situacije, v kateri smo bili v sezoni, k je za nami, in kako se je … Continued

Pred mikrofone zbranih medijev so v torek v Areni Stožice stopili direktor Cedevite Olimpije, Davor Užbinec, ter novinca v Zmajevem gnezdu, športni direktor Chechu Mulero in glavni trener članske zasedbe Zmajev, Zvezdan Mitrović.

“Velik trenutek za naš klub. Zavedamo se situacije, v kateri smo bili v sezoni, k je za nami, in kako se je zaključila. Krivuljo želimo obrniti. Verjamem, da bomo sestavili dobro in karakterno ekipo, ki nas bo popeljala do zmag, in jo bodo podpirali v Ljubljani in Sloveniji. Ob tej priložnosti se želim zahvaliti tudi Zoranu Martiću, ki je minulo sezono prevzel ekipo v težkem stanju. Pokazal je, da je pravi vojak našega kluba, nastavil je hrbet in pomagal. Verjamem, da tudi njemu ni bilo lahko,” je za uvod v novinarsko konferenco povedal direktor KK Cedevita Olimpija, Davor Užbinec. Ob tem je dodal: “Vsi si želimo, in v to sem prepričan, da bomo v novi sezoni boljši in bolj karakterni.”

“Vesel sem, da sem del Cedevite Olimpije in ponosen sem, da sem del tega kluba. V Španiji vsi poznajo Cedevito Olimpijo, saj gre za klub z dolgo in evropsko zgodovino. Klub je vrhunsko organiziran. Nisem nekdo, ki bo veliko govoril, raje delam, in zdaj je čas, ko moramo začeti graditi našo ekipo. Pred nami je ključen trenutek sezone, saj si ne smemo privoščiti nobene napake. Prvi korak je izbira glavnega trenerja in z izbiro sem zelo zadovoljen,” je zbrane predstavnike medijev nagovoril Chechu Mulero, novi športni direktor Cedevite Olimpije.

“Po 22 letih dela v tujini se vračam domov. Rojen sem v naši stari, skupni državi. Ko se je začela Liga ABA, sem bil pomočnik v Budućnosti, zato sem čustven, ker se vračam v ligo, v kateri sem začel svojo trenersko kariero. Cedevita Olimpija je resnično klub z velikim imenom, tradicijo, žal pa zadnjih nekaj let temu ni sledil. Motivacija je, da napravimo korak naprej, in da se sestavi dobra, konkurenčna in zdrava ekipa ter da na igrišču pokažemo dobro energijo,in igramo dobro,” je zbranim predstavnikom medijev povedal glavni trener članske ekipe Zmajev, Zvezdan Mitrović.

“Spremljamo na stotine igralcev, žal pa naš proračun ni takšen, da bi lahko kar rekel: Podpišite mi tega, in se nato to tudi zgodi. Iskanje igralcev je resen posel, in to delamo jaz, športni direktor in skavt. Trudimo se, da pripeljemo igralce, ki si jih želimo, na seznamu pa jih je res veliko,” je o sestavi igralskega kadra in prihajajočem poletju povedal Mitrović. “Prvi cilj je, da napravimo dobro ekipo, potem pa bomo videli, kaj bo. Moj motiv je, da premagamo vsako ekipo. V nekaj dneh sem spoznal vse v klubu izven parketa in vidim, da je klub dobro organiziran. Zdaj pa moramo sestaviti ekipo na parketu, za dober rezultat pa potrebujemo tudi sinergijo. Naš cilj je, da ustvarimo dobro vzdušje, dobro energijo in napademo vse.”

Mitrović je izpostavil tudi ljubezen, ki jo ljubljanski športni navdušenci kažejo do košarke.

“Kolikor spremljam, imajo ljudje v Ljubljani radi šport. Potrebujemo pa rezultate. Igramo za publiko. Rad bi videl polno dvorano, da nas navijači podpirajo, da uživajo, in da bo obstajala kohezija med ekipo in našimi navijači ter da bomo pokazali borbenost in željo, ki jo bodo občutili tudi navijači.”

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji