Novica
08.05.2024

U18: V četrtek se v Postojni začenja finalni turnir

Pred košarkarji ekip do 18. leta je zaključek sezone v državnem prvenstvu. Ekipe se bodo za naslov državnega prvaka pomerile v Postojni, odločilni boji pa se bodo začeli v četrtek. Košarkarji Cedevite Olimpije se bodo ob 20.15 za preboj v polfinale udarili s Šentjurjem Tajfun. Drugi del rednega dela sezone je Cedevita Olimpija s šestimi … Continued

Pred košarkarji ekip do 18. leta je zaključek sezone v državnem prvenstvu. Ekipe se bodo za naslov državnega prvaka pomerile v Postojni, odločilni boji pa se bodo začeli v četrtek. Košarkarji Cedevite Olimpije se bodo ob 20.15 za preboj v polfinale udarili s Šentjurjem Tajfun.

Drugi del rednega dela sezone je Cedevita Olimpija s šestimi zmagami in osmimi porazi zaključila na petem mestu in si tako zagotovila dodatno tekmo, ki je odločala o preboju na finalni turnir. Na tej tekmi so mladi Zmajčki z rezultatom 85:72 ugnali Ilirijo. V dvoboju za mesto v polfinalu bo ljubljanskim upom nasproti stal Tajfun Šentjur, ki je drugi del tekmovanja zaključil na četrtem mestu, imel pa je enako število zmag in porazov, kot Cedevita Olimpija. V primeru zmage, se bodo Ljubljančani v polfinalu srečali z zmagovalcem dvoboja med Perfect Move Postojno in AKK Branikom.

“Čestitke vsem ekipam za uvrstitev na finalni turnir. Že pred začetkom sezone smo izpostavili, da je naš glavni cilj individualni napredek igralcev. Podobno kot na finalnem turnirju za fante U20, bomo tudi ta turnir v prvi vrsti izkoristili za nabiranje dragocenih izkušenj,” je pred začetkom finalnega turnirja v Postojni povedal vodja ekip mlajših starostnih kategorij Cedevite Olimpije in glavni trener ekipe U18, Miro Alilović. Kapetan ekipe Martin Tonejc je dodal: “Čestitke vsem ekipam za uvrstitev na zaključni turnir. Na turnirju nas čaka težko delo, saj se je na turnir uvrstilo veliko kvalitetnih ekip. Z ekipo smo se pripravljali celotno sezono in za zaključni del, ki je najbolj pomemben v sezoni, smo dobro pripravljeni. Zavedamo se da spadamo med favorite, vendar bo to potrebno pokazati na igrišču.”

FINALNI TURNIR DRŽAVNEGA PRVENSTVA ZA FANTE U18 (ŠC Postojna, Postojna; 9.-12. maj 2024)

ČETRTFINALE

Četrtek, 9. maj, ob 20.15:
ŠENTJUR TAJFUN – CEDEVITA OLIMPIJA

*Polfinalni tekmi bosta na sporedu v petek, 10. maja. Finalna tekma in tekma za tretje mesto bosta v nedeljo, 12. maja.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji