Novica
17.04.2024

U16: V petek se za Zmajčke v Novem mestu začenja finalni turnir državnega prvenstva

Športna dvorana Leona Štuklja v Novem mestu bo med četrtkom in nedeljo gostila finalni turnir državnega prvenstva za ekipe fantov do 16. leta. V zaključnih bojih bo sodelovala tudi ekipa Cedevite Olimpije, ki se bo v petek ob 19.15 na četrtfinalni tekmi pomerila z Iprosom Vrhniko A. Ekipa Cedevite Olimpije, ki jo s klopi vodi … Continued

Športna dvorana Leona Štuklja v Novem mestu bo med četrtkom in nedeljo gostila finalni turnir državnega prvenstva za ekipe fantov do 16. leta. V zaključnih bojih bo sodelovala tudi ekipa Cedevite Olimpije, ki se bo v petek ob 19.15 na četrtfinalni tekmi pomerila z Iprosom Vrhniko A.

Ekipa Cedevite Olimpije, ki jo s klopi vodi glavni trener Rok Dežman, je drugi del državnega prvenstva sklenila z izkupičkom devetih zmag in petih porazov in s tem zasedla četrto mesto na lestvici. V četrtfinalu jo čaka dvoboj z Ipros Vrhniko A, ki se je na finalni turnir prebila preko kvalifikacij, v katerih so Vrhničani z rezultatom 73:59 premagali ECE Triglav A.

»Pred nami je sklepno dejanje sezone, ki ga vsi že težko pričakujemo. Pričakujem izredno zanimiv turnir, saj so vse ekipe zelo kvalitetne, kar pomeni, da vsak lahko premaga vsakogar. Upam, da nam uspe pokazati igre, kot smo jih v zadnjih nekaj krogih rednega dela, ter da nas le ta popelje do najvišjih mest,« je pred začetkom finalnega turnirja v Novem mestu povedal glavni trener ekipe, Rok Dežman.

Spomnimo, minuli konec tedna je v Šenčurju pri Kranju potekal finalni turnir za ekipe fantov do 20. leta. Zasedba Cedevita Olimpija B se je veselila naslova državnega podprvaka, Cedevita Olimpija pa je tekmovanje sklenila v četrtfinalu.

FINALNI TURNIR DRŽAVNEGA PRVENSTVA ZA FANTE U16 (ŠD Leona Štuklja, Novo mesto; 18.-21. april 2024)

ČETRTFINALE

Petek, 19. april, ob 19.15:
CEDEVITA OLIMPIJA – IPROS VRHNIKA A

*V primeru preboja v polfinale, bo Cedevita Olimpija stopila na parket v soboto, 20. aprila 2024, ob 17.30 in se pomerila z zmagovalcem četrtfinalnega obračuna med Jančami Ljubljano A in Kansai Helios Domžalami A. Tekma za tretje mesto in finalna tekma bosta v nedeljo, 21. aprila 2024.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji