Kansai Helios Domžale
:
Cedevita Olimpija
78
91

Cedevita Olimpija do 21. naslova državnega prvaka!

Košarkarji članske zasedbe Cedevite Olimpije so v sredo v Športni dvorani Domžale na tretji tekmi finalnega niza državnega prvenstva z domžalskimi Kansai Helios zabeležili zmago z rezultatom 91:78 in osvojili četrti zaporedni, skupno pa že 21. naslov slovenskega državnega prvaka.

Članska zasedba Cedevite Olimpije je v sredo v Športni dvorani Domžale osvojila še četrti zaporedni, skupno pa že 21. naslov slovenskega državnega prvaka. Ekipa, ki jo s klopi vodi glavni trener Zoran Martić, je na tretji tekmi finalne serije državnega prvenstva s Kansai Helios Domžale dosegla zmago z rezultatom 91:78 in tako domžalski kolektiv ugnala še tretjo tekmo zapored.

Najkoristnejši igralec finalne serije je postal Alen Omić, ki je na zadnji finalni tekmi dosegel 20 točk, 11 skokov, 6 podaj in valorizacijo 32, skupno pa je na treh finalnih tekmah v povprečju beležil po 16,3 točke, 10 skokov in valorizacijo 26,7.

Ljubljanski klub je še dvanajstič v zgodovini finalno serijo zaključil po treh odigranih tekmah. Tretjič zapored so Zmaji v finalu ugnali domžalski klub, tretjič v zgodovini z rezultatom 3:0 v zmagah. Cedevita Olimpija je postala prva ekipa po novomeški Krki in takratnih Smelt oz. Union Olimpiji, ki je osvojila štiri zaporedne naslove državnega prvaka. Medtem, ko je ljubljanski klub med letoma 1992 in 1999 osvojil osem zaporednih naslovov, je Krka med letoma 2010 in 2014 osvojila pet zaporednih naslovov.

Za Zmaje je to tretja lovorika v tekmovanjih pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije v tekmovalni sezoni 2023/24, skupno pa že deseta zaporedna domača lovorika. Še tretjo sezono zapored so ljubljanski košarkarji v isti sezoni osvojili Superpokal, Pokal Spar in naslov državnega prvaka.

Članska ekipa je dopolnila izredno uspešno sezono Cedevite Olimpije v slovenskih državnih tekmovanjih. Osvojeni naslov prvaka Lige Nova KBM je tako češnja na vrhu torte naslovom državnega prvaka v kategorijah fantov do 16. in 18. leta, še dve ekipi ljubljanskega kluba, U14 in U20, pa sta nastopili na finalnih tekmah državnega prvenstva v svojih starostnih kategorijah.

Žal je za ljubljansko zasedbo neuspešna sezona v mednarodnih tekmovanjih, saj so Zmaji v Evropskem pokalu na 18 tekmah rednega dela sezone zabeležili le eno zmago, s tem pa se še drugo sezono zapored niso prebili v končnico tekmovanja. V AdmiralBet Ligi ABA jim je preboj v končnico uspel, tekmovanje pa so zaključili v četrtfinalu.

IZJAVE PO TEKMI:

Zoran Martić, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
“Čeprav se to sliši kot samoumevno, da Cedevita Olimpija mora vedno zmagati prvenstvo, to ni tako zelo enostavno. Predvsem pade motivacija, kar je bil tudi naš največji problem tekom celotne končnice. Uspeli smo jo zaključiti brez poraza in mislim, da smo na koncu zasluženo prvaki.”

 

Alen Omić, najkoristnejši igralec finalne serije in igralec KK Cedevita Olimpija:
“V Domžale smo prišli z željo, da zmagamo, in da se finalna serija in sezona zaključi. Vsi smo utrujeni, kljub vsemu smo dali vse od sebe za zmago. Uspelo nam je.”

 

Jaka Blažič, kapetan KK Cedevita Olimpija:
“Zagotovo ne gre za dobro sezono. Nekako je samoumevno, da doma osvojimo trojno lovoriko. To nam je uspelo. Vse ostalo enostavno ni bilo na ravni, kot smo si je želeli. Mislim, da smo vsi veseli, da je konec sezone. Pohvalil bi rad ekipo Heliosa za borbo, zlasti na prvih dveh tekmah. Bili so konkurenčni, pokazali, da dobro delajo. Veseli smo zmage, lovorike, smo pa tudi veseli, da je konec.”

 

Zoran Dragić, igralec KK Cedevita Olimpija:
“Vemo, kakšna sezona je za nami. Sam z ekipo nisem bil celo sezono. Ekipa je bila že prej sestavljena. Zabeležili smo eno zmago v EuroCupu, imeli smo par dobrih mesecev, a je spet sledil padec v formi. Celo sezono smo imeli probleme, vlekli so se vse do konca, kar je bilo težko popraviti. Na koncu malo grenkega priokusa, še posebej v Ligi ABA. Nismo naredili tistega, kar smo si zadali, nismo se uvrstili v polfinale. Kar pa se tiče slovenskega prvenstva in pokala, vemo, da smo imeli na razpolago šest oziroma sedem igralcev. Več kot pol jih je bilo poškodovanih. Osvojili smo pokal in nato slovensko državno prvenstvo. Vse tri tekme so bile zelo težke, kljub temu, da je bila zadnja nekoliko lažja.”

 


FINALE LIGE NOVA KBM

TEKMA 3

ŠD Domžale (Domžale, Slovenija), sreda, 29. maj:
KANSAI HELIOS – CEDEVITA OLIMPIJA 78:91 (14:37, 20:23, 13:11, 31:20) [0:3]*
Cedevita Olimpija: Stewart 17, Radičević 1 (9 podaj), Blažič 11, Ščuka 13 (9 skokov), Omić 20 (11 skokov in 6 podaj), Cobbs 2, Glas 10, Todorović, Jones 4, Klobučar, Dragić 13 (5 skokov), Šaškov.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

*Rezultat v zmagah.


Že odigrano:

TEKMA 1

ŠD Domžale (Domžale, Slovenija), petek, 24. maj:
KANSAI HELIOS – CEDEVITA OLIMPIJA 87:94 (24:26, 24:22, 17:24, 22:22)
Cedevita Olimpija: Stewart 7, Radičević 8 (9 podaj), Blažič 16 (5 podaj), Ščuka 6 (10 skokov), Omić 20 (10 skokov), Cobbs 8 (5 podaj), Glas, Todorović, Jones 7, Klobučar 3, Dragić 19 (5 skokov), Šaškov.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA
VEČ O TEKMI

TEKMA 2

Hala Tivoli (Ljubljana, Slovenija), nedelja, 26. maj:
CEDEVITA OLIMPIJA – KANSAI HELIOS 80:73 (23:22, 24:16, 13:19, 20:16) [2:0]*
Cedevita Olimpija: Stewart 9 (5 skokov), Radičević 5, Blažič 22 (7 skokov), Ščuka 3 (11 skokov), Omić 9 (9 skokov), Cobbs 10 (5 podaj), Glas, Todorović, Jones 12 (6 skokov), Klobučar, Dragić 10, Šaškov.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA
VEČ O TEKMI


POROČILO TEKME:

Na tretji tekmi se je Cedevita Olimpija hitro rezultatsko odlepila od domačinov, potem ko je prvo četrtino dobila s kar 23 točkami naskoka (14:37), nato pa je vse do konca varno zadržala prednost v svojih rokah in slavila zmago s končnim rezultatom 91:78.

Kot najboljši strelec se je med Zmaji izkazal Alen Omić, ki si je z 20 točkami, 11 skoki in 6 asistencami priigral valorizacijo 32 in naziv MVP. Po točkah so mu sledili DJ Stewart s 17 točkami in petimi skoki, Zoran Dragić (13 točk / pet skokov), Luka Ščuka (13 točk / devet skokov). Kapetan Jaka Blažič se je ustavil pri 11 točkah, Gregor Glas pa jih je dosegel 10.

Tekmovanje Liga Nova KBM 23/24
Kolo tekmovanja Finale, 3. tekma
Dan 29/05/2024
Začetek tekme 20:00
Dvorana ŠD Domžale
Mesto Domžale

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji