Kansai Helios Domžale
:
Cedevita Olimpija
87
94

Zmaga v Domžalah, druga tekma v nedeljo v Tivoliju

Košarkarji Cedevite Olimpije so v petek v Športni dvorani Domžale na prvi tekmi finalne serije državnega prvenstva s Kansai Helios Domžale zabeležili zmago z rezultatom 94:87 in povedli z 1:0 v seriji na tri dobljene tekme. Druga tekma bo v nedeljo ob 17.30 v Hali Tivoli, vstop pa bo brezplačen za vse obiskovalce.

Na prvi tekmi finalne serije državnega prvenstva z domžalskimi Kansai Helios so košarkarji Cedevite Olimpije zabeležili prvo zmago. V petek je semafor v Športni dvorani Domžale kazal 94:87 v korist zasedbe glavnega trenerja Zorana Martića, ki je tako korak bliže četrtemu zaporednemu naslovu državnega prvaka. Serija se zdaj seli v Ljubljano, v nedeljo ob 17.30 se bosta ekipi pomerili v Hali Tivoli. Vstop v Hram slovenske košarke bo brezplačen za vse obiskovalce.

Tretja tekma bo v sredo ob 20.00, ponovno v Domžalah. Morebitni četrta in peta tekma bosta v Tivoliju oz. Domžalah, prihodnjo soboto, 1. junija, oz., v ponedeljek, 3. junija.

IZJAVI PO TEKMI:

Zoran Martić, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
“Normalno je, da Kansai Helios igra sproščeno, imajo prednost domačega igrišča. Naši tekmeci so dobra strelska ekipa, v ključnih trenutkih pa so zadevali več, kot običajno. Mi smo kljub vsemu pokazali dovolj čvrstine in zbranosti, da smo tekmo mirno pripeljali do konca in slavili zasluženo zmago.”

 

Zoran Dragić, igralec KK Cedevita Olimpija:
“V prvem polčasu smo prejeli preveč točk. Tretjo četrtino smo nato dobro odprli, se oddaljili na deset točk naskoka, nato pa so domačini znova začeli zadevati nore mete. Vrnili so se. Na koncu je bilo malo vroče krvi, a moramo zabeležiti še dve zmagi.”

 


FINALE LIGE NOVA KBM

TEKMA 1

ŠD Domžale (Domžale, Slovenija), petek, 24. maj:
KANSAI HELIOS – CEDEVITA OLIMPIJA 87:94 (24:26, 24:22, 17:24, 22:22) [0:1]*
Cedevita Olimpija: Stewart 7, Radičević 8 (9 podaj), Blažič 16 (5 podaj), Ščuka 6 (10 skokov), Omić 20 (10 skokov), Cobbs 8 (5 podaj), Glas, Todorović, Jones 7, Klobučar 3, Dragić 19 (5 skokov), Šaškov.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

TEKMA 2

Hala Tivoli (Ljubljana, Slovenija), nedelja, 26. maj, ob 17.30:
CEDEVITA OLIMPIJA – KANSAI HELIOS DOMŽALE (prost vstop)

TEKMA 3

ŠD Domžale (Domžale, Slovenija), sreda, 29. maj, ob 20.00:
KANSAI HELIOS DOMŽALE – CEDEVITA OLIMPIJA

TEKMA 4**

Hala Tivoli (Ljubljana, Slovenija), sobota, 1. junij, ob 18.00:
CEDEVITA OLIMPIJA – KANSAI HELIOS DOMŽALE (prost vstop)

TEKMA 5**

ŠD Domžale (Domžale, Slovenija), ponedeljek, 3. junij, ob 20.00:
KANSAI HELIOS DOMŽALE – CEDEVITA OLIMPIJA

*Rezultat v zmagah.
**Morebitni četrta in peta tekma. Finalni niz se igra na tri dobljene tekme.


POROČILO TEKME:

Gledalci v Športni dvorani Domžale so videli razburljivo srečanje, kjer sta bili obe moštvi skozi večino srečanja v igri za zmago, četudi so tempo vseskozi narekovali Ljubljančani, ki so le poredko izpustili prednost iz svojih rok. Ob polčasu je bil rezultat poravnan na 48:48, v tretji četrtini pa so na parketu zagospodarili Zmaji in ob vstopu v zadnjo četrtino povedli za sedem točk. V zadnji četrtini so se domačini z natančnim metom z razdalje znova približali, enkrat celo povedli za točko, a so Ljubljančani v zaključku obračuna znova stopili v ospredje in zabeležili pomembno zmago. Zadnji koš na tekmi je dosegel Alen Omić, ki je s polaganjem po hitrem napadu le še potrdil zmago Cedevite Olimpije.

V zasedbi pod vodstvom glavnega trenerja Zorana Martića je bil najbolj učinkovit Alen Omić z 20 točkami in 10 skoki. Sledila sta Zoran Dragić (19 točk in 5 skokov) in Jaka Blažič (16 točk in 5 podaj). Slednji je v zadnji četrtini s strani Blaža Mahkovica tudi prejel neprijeten udarec v glavo, krvavel, a v zaključku srečanja vseeno kapetansko stopil na parket.

Tekmovanje Liga Nova KBM 23/24
Kolo tekmovanja Finale, 1. tekma
Dan 24/05/2024
Začetek tekme 18:15
Dvorana ŠD Domžale
Mesto Domžale

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji