GGD Šenčur
:
Cedevita Olimpija
86
98

GGD Šenčur - Cedevita Olimpija

Košarkarji članske zasedbe Cedevite Olimpije v sredo ob 20.00 začenjajo s polfinalnimi boji državnega prvenstva. Na prvi tekmi serije z Gorenjsko gradbeno družbo Šenčur bodo gostovali v Športni dvorani Šenčur, obračun pa bo možno spremljati v neposrednem televizijskem prenosu na Šport TV 1.

Košarkarji Cedevite Olimpiije se bodo v polfinalni seriji državnega prvenstva udarili z Gorenjsko gradbeno družbo Šenčur. Ljubljanska zasedba bo lov na mesto v finalu začela v sredo ob 20.00 v Športni dvorani Šenčur. Druga tekma serije bo v nedeljo ob 20.00 v Hali Tivoli. Vstop v Hram slovenske košarke bo znova brezplačen za vse obiskovalce, prav tako pa bo še naprej potekala akcija projekta Zmajev nasmeh, v kateri ljubljanski klub zbira oblačila in otroške igrače za družine v stiski.

Morebitna tretja tekma bo v sredo, 22. maja, ob 20.00, znova v Športni dvorani Šenčur.


IZJAVI PRED TEKMO:

“Pred nami je ponovitev polfinalne serije iz minule sezone. GGD Šenčur je zasluženo premagal Ilirijo v četrtfinalu, navkljub dejstvu, da ni imel prednosti domačega igrišča. Naši tekmeci so pokazali, da so čvrsti in agresivni, ter da lahko imaš probleme, če jih podcenjuješ. Polfinalni niz bo zato odvisen od našega odnosa do tekmecev,” je pred začetkom polfinalne serije z GGD Šenčurjem povedal glavni trener Zmajev, Zoran Martić.

“Pred nami je polfinalna serija državnega prvenstva z GGD Šenčurjem. Čaka nas zahtevno delo, saj so naši tekmeci dokazali, da gre za kvalitetno ekipo. Skušali se bomo čim bolje pripraviti na polfinalni niz, vemo, da je naš cilj, da naslov državnega prvaka ostane v Ljubljani. Vabim vse navijače, da se nam pridružijo na tekmah v končnici,” je pred začetkom polfinalne serije povedal Gregor Glas.


LIGA NOVA KBM, POLFINALE

TEKMA 1

ŠD Šenčur (Šenčur pri Kranju, Slovenija), sreda, 15. maj, ob 20.00:
GGD ŠENČUR – CEDEVITA OLIMPIJA (TV prenos na Šport TV 1) [0:0]*

TEKMA 2

Hala Tivoli (Ljubljana, Slovenija), nedelja, 19. maj, ob 20.00:
CEDEVITA OLIMPIJA – GGD ŠENČUR (prost vstop; TV prenos na Šport TV 1)

TEKMA 3**

ŠD Šenčur (Šenčur pri Kranju, Slovenija), sreda, 22. maj, ob 20.00:
GGD ŠENČUR – CEDEVITA OLIMPIJA

*Rezultat v zmagah. Igra se na dve dobljeni tekmi.
**Morebitna tretja tekma.


NAPOVED TEKME:

Redni del državnega prvenstva je GGD Šenčur zaključil na četrtem mestu lestvice, na 27 tekmah pa je zbral 13 zmag in doživel 14 porazov. Na poti do polfinala je gorenjska zasedba po dveh tekmah četrtfinala izločila Ilirijo. Na prvi tekmi v Hali Tivoli je semafor kazal 75:67 v korist GGD Šenčurja, na drugi v Šenčurju pri Kranju pa so Gorenjci slavili zmago z rezultatom 93:81.

Na prvi četrtfinalni tekmi z Ilirijo v tivolski dvorani je zablestel Alen Malovčič, ki je v statistiko vpisal 22 točk in 16 skokov, na drugi pa sta Malovčič in Dalibor Đapa oba dosegla po 17 točk. V rednem delu sezone je bil najboljši strelec GGD Šenčurja Dino Murić, ki je v povprečju dosegal 16,0 točk na tekmo, temu pa je dodajal še 7,5 skokov na obračun.

GGD Šenčur je v tej sezoni nastopal tudi v NLB Ligi ABA 2, na 13 tekmah pa ob štirih zmagah zbral devet porazov.

Na poti do polfinala je Cedevita Olimpija po dveh tekmah iz zaključnih bojev izločila Šentjur. Semafor je na prvi tekmi četrtfinalne serije v Športni dvorani Hruševec kazal 108:78 v korist Zmajev, na drugi tekmi v torek v Hali Tivoli pa so varovanci glavnega trenerja Zorana Martića zmagali s 93:54. V Šentjurju in Ljubljani je bil najboljši strelec Cedevite Olimpije Zoran Dragić, ki je na prvi tekmi dosegel 20 točk, na drugi pa 18.

S Šenčurjani so se ljubljanski košarkarji za mesto v finalu državnega prvenstva pomerili tudi v tekmovalni sezoni 2022/23. Na prvi tekmi v Šenčurju pri Kranju je semafor kazal 72:64 v korist Zeleno-oranžnih, na drugi v Tivoliju pa je bilo 91:70 za Zmaje.

Tekmovanje Liga Nova KBM
Kolo tekmovanja Polfinale, 1. tekma
Dan 15/05/2024
Začetek tekme 20:00
Dvorana ŠD Šenčur
Mesto Šenčur pri Kranju

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji