Novica
29.05.2021

Prva priložnost za skok #NazajNaVrh

V nedeljo ob 17.30 bodo košarkarji Cedevite Olimpije na tretji tekmi finalnega niza Lige Nova KBM s Krko v domači Areni Stožice skušali izkoristiti prvo priložnost za osvojitev naslova državnega prvaka. Cedevita Olimpija se je po dveh zaporednih zmagah na prvih dveh tekmah finalnega niza Lige Nova KBM z novomeško Krko znašla v odličnem položaju, … Continued

V nedeljo ob 17.30 bodo košarkarji Cedevite Olimpije na tretji tekmi finalnega niza Lige Nova KBM s Krko v domači Areni Stožice skušali izkoristiti prvo priložnost za osvojitev naslova državnega prvaka.

Cedevita Olimpija se je po dveh zaporednih zmagah na prvih dveh tekmah finalnega niza Lige Nova KBM z novomeško Krko znašla v odličnem položaju, da si na nedeljski tretji finalni tekmi zagotovi svoj 18. naslov slovenskega državnega prvaka, prvega po letu 2018, in hkrati prvega pod imenom KK Cedevita Olimpija. Letos imamo priložnost spremljati deseti finalni niz, v katerem se za naslov najboljšega v državi borijo Ljubljančani in Novomeščani. Cedevita Olimpija je naslov prvaka slavila trikrat, Krka pa šestkrat.

Tretja tekma bo v nedeljo ob 17.30 v Areni Stožice, neposredni televizijski prenos pa bo možno spremljati na Sportklub 1. Organiziran bo tudi spletni prenos, ki bo potekal na uradnem YouTube kanalu Košarkarske zveze Slovenije.

Po visoki zmagi Ljubljančanov na prvi tekmi finalnega niza, so Novomeščani v petek v Športni dvorani Leona Štuklja pokazali povsem drugačen obraz, in se večino tekme uspešno upirali Cedeviti Olimpiji. Zmaji so si tako zmago s 75:64 priigrali šele v zaključku tekme. Mikael Hopkins je dosegel 18 točk, Kendrick Perry pa se je ustavil pri 15.


Vstopnice za ogled tekme na dan tekme ne bo možno kupiti na blagajni Arene Stožice. Navijače naprošamo, da nakup opravijo v spletni trgovini KK Cedevita Olimpija (www.shop.olimpija.com), na spletni platformi Moje karte, na bencinskih črpalkah Petrol Slovenija, ter na spletni platformi Petrol Ticket. Vsak navijač, ki bo kupil vstopnico, bo ob prihodu v dvorano prejel tudi posebno darilo, otroci do petega leta pa imajo brezplačen vstop!

NAKUP VSTOPNIC


KK Cedevita Olimpija in Zdravstveni zavod Zdravje bosta v nedeljo znova organizirala brezplačno množično testiranje na COVID-19, ki bo vnovič potekalo na ploščadi pred Areno Stožice. Vsak navijač, ki se bo želel udeležiti brezplačnega testiranja pri Stožicah, mora imeti s seboj Kartico zdravstvenega zavarovanja in/ali osebni dokument. Testiranje bo potekalo med 15.00 in 17.30. Vsak navijač bo v primeru negativnega testa na COVID-19 prejel svetlo modro zapestnico z žigom Zdravstvenega zavoda Zdravje.

Vse navijače, ki bodo testiranje na COVID-19 izvedli na ploščadi pred Areno Stožice, hkrati naprošamo, da s seboj prinesejo natisnjeno vstopnico za ogled tretje tekme finalnega niza Lige Nova KBM.

VSE INFORMACIJE OB PRIHODU V DVORANO

IZJAVI PRED TEKMO:

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Časa za počitek ni. Ne smemo se sprostiti in misliti, da je finalni niz odločen. V soboto sledita analiza in sestanek, v nedeljo pa je tu že tekma.«

Jaka Blažič, kapetan KK Cedevita Olimpija:
»Nedeljske tretje finalne tekme se moramo lotiti, kot da je prva tekma v seriji. Upamo, da se bomo na koncu veselili naslova državnega prvaka. Novomeščani imajo karakter, igrajo nepopustljivo, in zagotovo bodo v Ljubljano prišli z željo po zmagi. Ne smemo se sprositi, odigrati moramo našo najboljšo tekmo v finalu. Upam, da se nam bo v nedeljo v Stožicah pridružilo več navijačev, kot na sredini prvi tekmi. Verjamem, da nas bodo prišli podpreti v tem sklepnem delu sezone. Vabim vse košarkarske navdušence, obljubljam pa borbeno igro Cedevite Olimpije.«


LIGA NOVA KBM, FINALE

TEKMA 3

Arena Stožice (Ljubljana, Slovenija), nedelja, 30. maj, ob 17.30:
CEDEVITA OLIMPIJA – KRKA [2:0]* (nakup vstopnic)

*Rezultat v zmagah. Finalni niz se igra na tri dobljene tekme. Morebitna četrta tekma bo v torek, 1. junija, ob 20.30, v Novem mestu, morebitna peta tekma pa v četrtek, 3. junija, ob 20.30, v Areni Stožice.

Že odigrano:

TEKMA 1

Arena Stožice (Ljubljana, Slovenija), sreda, 26. maj, ob 20.30:
CEDEVITA OLIMPIJA – KRKA 97:45 (21:12, 33:14, 21:15, 22:4)

Cedevita Olimpija: Radović 3, Perry 20 (4 podaje), Hopkins 8, Duščak 4, Murić 9 (6 skokov), Blažič 14, Brown 6, Hodžić 3, Jones 17 (4 skoki), Dimec 8 (6 skokov), Marinković (4 skoki), Rupnik 5 (6 skokov in 6 podaj).

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

TEKMA 2

ŠD Leona Štuklja (Novo mesto, Slovenija), petek, 28. maj:
KRKA – CEDEVITA OLIMPIJA 64:75 (14:16, 13:20, 18:17, 19:22)
Cedevita Olimpija
: Radović, Perry 15, Hopkins 18, Duščak, Murić 4 (7 skokov), Blažič 6 (6 skokov), Brown 3, Hodžić 6, Jones 7, Dimec 3, Marinković 4, Rupnik 7.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

Navijaška oprema

Uradni adidas dres za sezono 2022/23 - zelen

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija 2022 - Siva

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija Basketball - zelena

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija 2022 - Zelena

V trgovino

Uradni adidas dres za sezono 2022/23 - oranžen

V trgovino

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji