Arena Stožice bo znova odprla vrata za vse športne in predvsem košarkarske navdušence, ob vseh ukrepih, ki še veljajo v Republiki Sloveniji, pa smo za vse navijače, ki bodo obiskali domačo tekmo Cedevite Olimpije, pripravili vse informacije, ki jih morate vedeti, preden se odpravite na tekmo.

Navijači, dobrodošli nazaj!

Vsi pri KK Cedevita Olimpija smo vas pogrešali in navdušeni smo, da se vračate na naše domače tekme. Zdravje in varnost vseh obiskovalcev naših domačih tekem, igralcev, članov strokovnega štaba, članov organizacije tekme, ter vseh, ki so prisotni v Stožicah, sta prioriteta našega kolektiva, zato smo za vse pripravili posebna navodila, ki jim mora slediti vsak, ki bo znova zašel v stožensko lepotico.

PROTOKOLI NA DAN TEKME

VSTOPNICE NA DIGITALNIH PLATFORMAH

Vstopnice za ogled domačih tekem, ne bo možno kupiti na blagajni Arene Stožice. Navijače naprošamo, da nakup opravijo v spletni trgovini KK Cedevita Olimpija (www.shop.olimpija.com), na spletni platformi Moje karte, na bencinskih črpalkah Petrol Slovenija, ter na spletni platformi Petrol Ticket. Otroci do petega leta imajo prost vstop!

Vsi obiskovalci tekme morajo poskrbeti za to, da bodo svojo vstopnico pokazali takoj ob vstopu v dvorano.

TESTIRANJE NA COVID-19

V sodelovanju z Zdravstvenim zavodom Zdravje bo KK Cedevita Olimpija na dan domače tekme izvedla množično brezplačno testiranje na COVID-19 na ploščadi pred Areno Stožice. Vsak navijač, ki se bo želel udeležiti brezplačnega testiranja pri Stožicah, mora imeti s seboj Kartico zdravstvenega zavarovanja in/ali osebni dokument. Testiranje bo v nedeljo, 30. maja 2021, potekalo med 15.00 in 17.30.

Vse navijače, ki bodo testiranje na COVID-19 izvedli na ploščadi pred Areno Stožice, hkrati naprošamo, da s seboj prinesejo natisnjeno vstopnico za ogled tretje tekme finalnega niza Lige Nova KBM.

Negativni rezultat testiranja PCR ali HAG (‘hitri test’), ki ni starejši od 72 ur, je eden od pogojev za vstop v dvorano. V izogib gneči, priporočamo, da testiranje izvedeti na eni izmed točk za testiranje na COVID-19 v Mestni občini Ljubljana.

Testiranje ni potrebno za vse osebe, ki imajo pozitiven izvid testa PCR, ki ni starejši od osem (8) mesecev in so se cepili z enim od cepiv, pri čemer za cepiva Pfizer in Moderna zadostuje en odmerek, potrdilo pa velja z dnem cepljenja. Hkrati testiranje ni potrebno za otroke do 15. leta, kljub temu pa morajo tudi otroci v dvorani nositi masko.

POTRDILO O PREBOLELOSTI COVID-19

V stožensko lepotico bodo na domačo tekmo Cedevita Olimpija lahko prišli tudi navijači, ki bodo ob vstopu v dvorano pokazali potrdilo o prebolelosti. Navijači morajo imeti potrdilo zdravnika, da so preboleli COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev, in manj kot deset dni.

DOKAZILA O CEPLJENJU

V celotnem Svetu že poteka množično cepljenje, ki pomaga pri zajezitvi širjenja koronavirusa. Eden ob pogojev za vstop v dvorano je tako tudi predložitev dokazila o cepljenju zoper COVID-19.

V dvorano bodo lahko navijači vstopili z dokazili o cepljenju zoper COVID-19, pri čemer obiskovalci dokažejo, da je preteklo od prejema:

 • drugega odmerka cepiva Comirnaty proizvajalca Biontech/Pfizer najmanj sedem dni,
 • drugega odmerka cepiva COVID-19 Vaccine proizvajalca Moderna najmanj 14 dni,
 • prvega odmerka cepiva Vaxzevria (COVID-19 Vaccine) proizvajalca AstraZeneca najmanj 21 dni,
 • odmerka cepiva COVID-19 Vaccine Janssen proizvajalca Johnson in Johnson/Janssen-Cilag najmanj 14 dni,
 • prvega odmerka cepiva Covishield proizvajalca Serum Institute of India/AstraZeneca najmanj 21 dni,
 • drugega odmerka cepiva Sputnik V proizvajalca Russia’s Gamaleya National Centre of Epidemiology and Microbiology preteklo najmanj 14 dni,
 • drugega odmerka cepiva CoronaVac proizvajalca Sinovac Biotech najmanj 14 dni ali
 • drugega odmerka cepiva COVID-19 Vaccine proizvajalca Sinopharm najmanj 14 dni.

OBRAZNA MASKA MORA BITI NADETA VEDNO IN POVSOD

Navijači, starejši od 10 let, morajo celoten čas, ki ga preživijo v dvorani, nositi masko, ki prekriva nos in usta. Navijači, ki maske ne bodo želeli nositi, ne bodo mogli vstopiti v dvorano. Na naših domačih tekmah se nam boste lahko pridružili, ko maske ne bodo več potrebne v notranjih prostorih.

OHRANJAJTE MEDOSEBNO RAZDALJO

V Areni Stožice bodo povsod, kjer bi lahko prišlo do tesnejšega telesnega stika med obiskovalci, postavljene oznake, ki bodo označevale razdaljo 1,5 metra. Ohranjanje telesne razdalje velja predvsem za obiskovalce tekme, ki ne prihajajo iz istega gospodinjstva, skušajmo pa se je držati vsi.

Medosebna varnostna razdalja 1,5 metra ne velja le na sediščih znotraj dvorane.

RAZKUŽEVANJE ROK

Vsak obiskovalec tekme si mora redno in temeljito umivati roke z milom in vodo. V primeru, da voda in milo nista dostopna, za razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke. Razkuževanje rok bo možno pri vhodu v dvorano in znotraj same dvorane.

SEDEŽNI RED

Znotraj same dvorane bodo posebej označeni sedeži, na katerih skladno z vzdrževanjem varnostne razdalje med navijači, ne bo možno sedeti. Vse navijače naprošamo, da se držijo sedežnega reda, ki bo pripravljen vnaprej, in sedijo na sedežu, ki je določen. Sedeža, ki ste si ga zagotovili, ob prihodu do dvorane in znotraj same dvorane ni možno menjati.

OSTANITE DOMA, ČE MENITE, DA STE BOLNI

Doma ostanite v naslednjih primerih:

 • Ste bolni ter imate simptome, povezane s COVID-19 (povišana telesna temperatura, bolečine v grlu, kašelj, …),
 • V zadnjih 14 dneh ste bili v stiku z nekom, ki je bil kasneje pozitiven pri testu na COVID-19 oz. kaže očitne simptome, povezane s COVID-19,
 • Ste bili s strani pristojnih organizacij poslani v karanteno oz. samoizolacijo.

Napravimo vsi vse, kar je v naši moči, da bodo domače tekme Cedevite Olimpije varne za vse, ki boste del domačih tekem, in da skupaj premagamo epidemijo koronavirusa.

Pokažite #ZmajevoSrce in preprečite širjenje SARS-CoV-2019.

 

Navijaška oprema

Ženska majica retro napis Cedevita Olimpija

V trgovino

Adidas CORE 19 HOODIE z logotipom

V trgovino

Replika uradnega dresa - Jaka Blažič

V trgovino

Majica Dragon Heart

V trgovino

Adidas ESSENTIALS 3-STRIPES TEE z logotipom

V trgovino
AdidasUradni opremljevalec
KK Cedevita Olimpija
Free deliveryBrezplačna dostava
pri nakupu nad 80 EUR

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji