Arena Stožice bo z začetkom nove tekmovalne sezone 2021/22 znova odprla vrata za vse športne in predvsem košarkarske navdušence, ob vseh ukrepih, ki še veljajo v Republiki Sloveniji, pa smo za vse navijače, ki bodo obiskali domačo tekmo Cedevite Olimpije, pripravili vse informacije, ki jih morate vedeti, preden se odpravite na tekmo.

Navijači, dobrodošli nazaj!

Vsi pri KK Cedevita Olimpija smo vas pogrešali in navdušeni smo, da se vračate na naše domače tekme. Zdravje in varnost vseh obiskovalcev naših domačih tekem, igralcev, članov strokovnega štaba, članov organizacije tekme, ter vseh, ki so prisotni v Stožicah, sta prioriteta našega kolektiva, zato smo za vse pripravili posebna navodila, ki jim mora slediti vsak, ki bo znova zašel v stožensko lepotico.

PROTOKOLI NA DAN TEKME 

VSTOPNICE NA DIGITALNIH PLATFORMAH 

Vstopnice za ogled domačih tekem, ne bo možno kupiti na blagajni Arene Stožice. Navijače naprošamo, da nakup opravijo v spletni trgovini KK Cedevita Olimpija (www.shop.olimpija.com), na spletni platformi Moje karte, na bencinskih črpalkah Petrol Slovenija, ter na spletni platformi Petrol Ticket. Otroci do petega leta imajo prost vstop!

Na dan tekme bo sicer odprta tudi blagajna v stoženski dvorani, v izogib morebitni gneči pa predlagamo, da si vstopnico zagotovite preko spleta.

Vsi obiskovalci tekme morajo poskrbeti za to, da bodo svojo vstopnico pokazali takoj ob vstopu v dvorano.

TESTIRANJE NA COVID-19, POTRDILO O PREBOLELOSTI COVID-19 IN DOKAZILA O CEPLJENJU

‘PCT’ pogoj velja z dokazilom o negativnem rezultatu testa PCR, ki ni starejši od 72 ur od odvzema brisa, ali testa HAG, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa.

V stožensko lepotico bodo na domačo tekmo Cedevite Olimpije lahko prišli tudi navijači, ki bodo ob vstopu v dvorano pokazali potrdilo o prebolelosti. Navijači morajo imeti potrdilo zdravnika, da so preboleli COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev, in manj kot deset dni. S 6. septembrom je v veljavo stopil nov odlok, ki veleva, da dokaz o prebolelosti velja, ko od začetka simptomov ni minilo več kot 240 dni in manj kot deset dni.

Starostna meja za izpolnjevanje PCT pogoja je znižana na 12 let. Obenem mora oseba poleg dokazila PCT pokazati tudi veljavni osebni dokument.

Športne prireditve so dovoljene v zaprtih javnih prostorih s fiksnimi sedišči, pri čemer mora biti med obiskovalci na sediščih eno sedišče prosto. Znotraj cenovne kategorije, v kateri je vstopnica kupljena, velja prosta izbira sedežev.

Skupaj z Zdravstvenim zavodom Zdravje bomo pred začetkom tekme organizirali testiranje na COVID-19, začetek testiranja pa bo 90 minut pred začetkom tekme.

V celotnem Svetu že poteka množično cepljenje, ki pomaga pri zajezitvi širjenja koronavirusa. Eden ob pogojev za vstop v dvorano je tako tudi predložitev dokazila o cepljenju zoper COVID-19.

Pogoj prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja je izpolnjen, če osebe razpolagajo z enim od spodaj navedenih dokazil, in sicer:

  1. z dokazilom o negativnem rezultatu testa PCR, ki ni starejši od 72 ur od odvzema brisa, ali testa HAG, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa,
  2. z digitalnim COVID potrdilom EU v digitalni ali papirnati obliki, opremljenim s kodo QR (v nadaljnjem besedilu: EU DCP);
  3. z digitalnim COVID potrdilom tretje države v digitalni ali papirnati obliki, opremljenim s kodo QR, ki vsebuje vsaj enake podatke kot EU DCP in ga je pristojni zdravstveni organ tretje države izdal v angleškem jeziku (v nadaljnjem besedilu: DCP tretje države);
  4. z dokazilom o cepljenju zoper COVID-19, s katerim izkazujejo, da je prejela: drugi  odmerek  cepiva  Comirnaty  proizvajalca  Biontech/Pfizer, cepiva Spikevax (COVID-19 Vaccine) proizvajalca Moderna, cepiva Sputnik V proizvajalca Russia’s Gamaleya National  Centre  of  Epidemiology  and  Microbiology,  cepiva CoronaVac proizvajalca Sinovac Biotech, cepiva COVID-19 Vaccine proizvajalca Sinopharm, cepiva Vaxzevria (COVID-19 Vaccine) proizvajalca AstraZeneca in cepiva Covishield proi-zvajalca Serum Institute of India/AstraZeneca ali kombinacijo dveh predhodno naštetih cepiv; prvi odmerek cepiva COVID-19 Vaccine Janssen proi-zvajalca Johnson in Johnson/Janssen-Cilag;
  1. z dokazilom o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od deset dni, razen če zdravnik presodi drugače, vendar ni starejši od šest mesecev;
  2. s potrdilom zdravnika, da je oseba prebolela COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev ali
  3. z dokazilom iz 5. ali 6. točke tega odstavka in so bile v obdobju, ki ni daljše od osmih mesecev od pozitivnega rezultata testa PCR oziroma od začetka simptomov, cepljene z enim odmerkom cepiva iz 4. točke tega odstavka, pri čemer v primeru cepiv iz prve in druge alineje 4. točke tega odstavka zadostuje en odmerek. Zaščita se vzpostavi z dnem cepljenja.

OBRAZNA MASKA MORA BITI NADETA VEDNO IN POVSOD 

Navijači, starejši od šestega leta, morajo celoten čas, ki ga preživijo v dvorani, nositi masko, ki prekriva nos in usta. Navijači, ki maske ne bodo želeli nositi, ne bodo mogli vstopiti v dvorano. Na naših domačih tekmah se nam boste lahko pridružili, ko maske ne bodo več potrebne v notranjih prostorih. Pri gibanju in zadrževanju v vseh zaprtih javnih krajih oziroma prostorih je obvezna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2.

OHRANJAJTE MEDOSEBNO RAZDALJO 

V Areni Stožice bodo povsod, kjer bi lahko prišlo do tesnejšega telesnega stika med obiskovalci, postavljene oznake, ki bodo označevale razdaljo 1,5 metra. Ohranjanje telesne razdalje velja predvsem za obiskovalce tekme, ki ne prihajajo iz istega gospodinjstva, skušajmo pa se je držati vsi.

Medosebna varnostna razdalja na sediščih velja v obliki prostega stola.

RAZKUŽEVANJE ROK 

Vsak obiskovalec tekme si mora redno in temeljito umivati roke z milom in vodo. V primeru, da voda in milo nista dostopna, za razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke. Razkuževanje rok bo možno pri vhodu v dvorano in znotraj same dvorane.

SEDEŽNI RED 

Vse navijače naprošamo, da se držijo sedežnega reda, ki bo pripravljen vnaprej, in sedijo na sedežu, ki je določen. Pred in med tekmo v dvorani ne bo možno konzumiranje hrane in pijače.

OSTANITE DOMA, ČE MENITE, DA STE BOLNI 

Doma ostanite v naslednjih primerih:

  • Ste bolni ter imate simptome, povezane s COVID-19 (povišana telesna temperatura, bolečine v grlu, kašelj, …),
  • V zadnjih 14 dneh ste bili v stiku z nekom, ki je bil kasneje pozitiven pri testu na COVID-19 oz. kaže očitne simptome, povezane s COVID-19,
  • Ste bili s strani pristojnih organizacij poslani v karanteno oz. samoizolacijo.

Napravimo vsi vse, kar je v naši moči, da bodo domače tekme Cedevite Olimpije varne za vse, ki boste del domačih tekem, in da skupaj premagamo epidemijo koronavirusa.

Pokažite #ZmajevoSrce in preprečite širjenje SARS-CoV-2019.

 

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji