Novica
24.05.2021

Pred navijači za prvo zmago v finalu

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v sredo ob 20.30 v domačih Stožicah začeli s finalnim nizom Lige Nova KBM proti novomeški Krki. Zmaji se v finale z Novomeščani odpravljajo odločeni, da osvojijo 18. naslov slovenskega državnega prvaka in po letu 2018 naslov vrnejo v stoženske vitrine. Na vseh domačih tekmah do zaključka sezone 2020/21 pa bodo … Continued

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v sredo ob 20.30 v domačih Stožicah začeli s finalnim nizom Lige Nova KBM proti novomeški Krki. Zmaji se v finale z Novomeščani odpravljajo odločeni, da osvojijo 18. naslov slovenskega državnega prvaka in po letu 2018 naslov vrnejo v stoženske vitrine. Na vseh domačih tekmah do zaključka sezone 2020/21 pa bodo lahko prisotni tudi vsi ljubitelji košarke!

Za košarkarje Cedevite Olimpije se začenja sklepni del tekmovalne sezone 2020/21. Po tem, ko se jim je v 7DAYS EuroCupu uspelo prebiti v drugi del tekmovanja, Ligo ABA pa so po rednem delu sklenili na petem mestu, ter na domačih tleh osvojili slovenski superpokal, se bodo Zmaji v finalnem nizu Lige Nova KBM udarili z novomeško Krko. Finale državnega prvenstva bo dobila ekipa, ki bo hitreje zabeležila tri zmage, nazadnje pa se je Ljubljana naslova državnega košarkarskega prvaka veselila leta 2018.

Prva tekma finalnega niza bo v sredo ob 20.30 v Areni Stožice.

V sezoni 2020/21 sta se Cedevita Olimpija in Krka srečali šestkrat. Zmage so se petkrat veselili Ljubljančani, na zadnjem medsebojnem obračunu pa so parket z dvignjeno glavo zapustili Novomeščani. V soboto je v polfinalu Pokala Spar na Kodeljevem Luka Lapornik s trojko ob zvoku sirene Krki prinesel zmago z 82:80, dan kasneje pa so se novomeški košarkarji veselili naslova prvaka pokalnega prvaka po tem, ko so v finalu z 72:66 premagali Šentjur.

Tekmo bo možno v neposrednem prenosu spremljati na Sportklub 1, v spletnem prenosu pa na uradnem YouTube kanalu Košarkarske zveze Slovenije.

Vstopnice za ogled tekme na dan tekme ne bo možno kupiti na blagajni Arene Stožice. Navijače naprošamo, da nakup opravijo v spletni trgovini KK Cedevita Olimpija (www.shop.olimpija.com), na spletni platformi Moje karte, na bencinskih črpalkah Petrol Slovenija, ter na spletni platformi Petrol Ticket. Obenem bodo morali navijači pri vstopu v dvorano pri sebi imeti:

  • Negativni rezultat testiranja PCR ali HAG (‘hitri test’), ki ni starejši od 72 ur.
  • Potrdilo o prebolelosti (dokazilo o pozitivnem testu PCR, ki je starejše od 10 dni, ne sme pa biti starejši od šest mesecev).
  • Dokazila o cepljenju zoper COVID-19.

VEČ INFORMACIJ OB VRNITVI NAVIJAČEV V STOŽICE

IZJAVI PRED TEKMO:

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
“Čestitke Krki za pokalni naslov. Zelo srečni smo, da bodo navijači zopet z nami v dvorani. Upam, da jih pride čim več. Pokal je pokazal, da je pred nami zanimiv finalni niz. S Krko se dobro poznamo. Novomeščani igrajo moderno košarko. V polfinalu Pokala Spar so pokazali in dokazali, da gre za ekipo, ki na parketu deluje energično. Moramo se dvigniti po sobotnem porazu in osvojiti naslov državnega prvaka.”

 

Jaka Blažič, kapetan KK Cedevita Olimpija:
“Čestitke Krki za osvojitev pokalnega naslova. Igrati finale je vedno nekaj posebnega. Vsi treniramo za igranje v finalu, ne glede na tekmovanje. Smo v pričakovanju, veselimo se finala. Igramo proti Krki, ki je ujela ritem. Po menjavi glavnega trenerja so vzpostavili kemijo na igrišču, ki deluje. To se vidi. Spoštujemo naše tekmece. Serija bo dolga. Zmagati je potrebno tri tekme. Finala se lotevamo korak za korakom in na koncu bomo na parketu videli, kdo bo državni prvak in najboljši v Sloveniji. Hkrati želim na tekme povabiti vse navijače, saj sem že pozabil, kako je igrati pred polnimi tribunami. Verjamem, da bodo na naše domače tekme prišli v polnem številu podpreti Cedevito Olimpijo in uživati v dobri košarki.”

 


LIGA NOVA KBM, FINALE

TEKMA 1

Arena Stožice (Ljubljana, Slovenija), sreda, 26. maj, ob 20.30:
CEDEVITA OLIMPIJA – KRKA (nakup vstopnic)

TEKMA 2

ŠD Leona Štuklja (Novo mesto, Slovenija), petek, 28. maj, ob 16.00:
KRKA – CEDEVITA OLIMPIJA

TEKMA 3

Arena Stožice (Ljubljana, Slovenija), nedelja, 30. maj, ob 17.30:
CEDEVITA OLIMPIJA – KRKA

*Finalni niz se igra na tri dobljene tekme. Morebitna četrta tekma bo v torek, 1. junija, ob 20.30, v Novem mestu, morebitna peta tekma pa v četrtek, 3. junija, ob 20.30, v Areni Stožice.

Navijaška oprema

Uradni adidas dres za sezono 2022/23 - zelen

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija 2022 - Siva

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija Basketball - zelena

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija 2022 - Zelena

V trgovino

Uradni adidas dres za sezono 2022/23 - oranžen

V trgovino

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji