Novica
20.05.2023

NLB napoved tekme: Vračamo se v Tivoli in v nedeljo lovimo mesto v finalu!

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v nedeljo ob 19.30 v ljubljanski Hali Tivoli na drugi tekmi polfinalnega niza končnice državnega prvenstva gostili Gorenjsko gradbeno družbo Šenčur. Z morebitno zmago si lahko Zmaji že zagotovijo nastop v finalu. Košarkarji Cedevite Olimpije si lahko v nedeljo v legendarni Hali Tivoli že zagotovijo mesto v finalu državnega prvenstva. Na … Continued

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v nedeljo ob 19.30 v ljubljanski Hali Tivoli na drugi tekmi polfinalnega niza končnice državnega prvenstva gostili Gorenjsko gradbeno družbo Šenčur. Z morebitno zmago si lahko Zmaji že zagotovijo nastop v finalu.

Košarkarji Cedevite Olimpije si lahko v nedeljo v legendarni Hali Tivoli že zagotovijo mesto v finalu državnega prvenstva. Na drugi tekmi polfinalnega niza z Gorenjsko gradbeno družbo Šenčurjem bodo ob 19.30 lovili drugo zmago, ki bi jim prinesla končni boj za tretjo zaporedno, skupno pa že 20. državno lovoriko v samostojni Sloveniji. Na prvi tekmi v Športni dvorani Šenčur je v petek semafor kazal 72:64 v korist zasedbe, ki jo s klopi vodi trener Miro Alilović.

Vstop v Hram slovenske košarke bo brezplačen za vse obiskovalce. Neposredni televizijski prenos tekme bo možno spremljati na Šport TV 3.

“Na drugi tekmi v Tivoliju moramo dvigniti raven svoje igre v obrambi, predvsem to velja za individualno odgovornost. Vsako obrambo moramo zaključiti s skokom. V petek je Šenčur pograbil 14 skokov v napadu, kar je več, kot preveč. V napadu pa, kot vselej, pričakujem ekipno igro, želim tudi, da žoga bolje kroži, in da iščemo boljše rešitve. V Tivoliju je vedno lepo igrati, zato vabim vse navijače, da se nam v nedeljo pridružijo,” je pred nedeljsko tekmo v tivolski dvorani povedal strateg Zmajev, Miro Alilović.

Na prvi tekmi v petek v Šenčurju pri Kranju so bili domačini v prvem polčasu vseskozi blizu aktualnim prvakom. Nazadnje so zagrozili v 23. minuti tekme, ko je semafor kazal 44:42 v korist zeleno-oranžnih, še pred koncem tretje četrtine pa so Zmaji znova povedli za več kot deset točk in v zadnjem delu igre poskrbeli, da se Šenčur ni preveč približal in ogrozil zmage. Pri ljubljanski zasedbi pa so imeli tri strelce s po 12 točkami (Marko Jeremić, Zoran Dragić in Matic Rebec), Alen Omić pa je šestim točkam dodal 12 skokov. Pri Šenčurju je Dino Murić končal pri 13 točkah, do dvojnega dvojčka sta mu zmanjkala dva skoka.

Vrata v tivolsko dvorano se bodo v nedeljo odprla ob 18.30. V Zmajevem gnezdu še vedno poteka zbiralna akcija rabljenih oblačil, ki jih bo ljubljanski klub v okviru projekta Zmajev nasmeh namenil Rdečemu križu in Kraljem ulice.

LIGA NOVA KBM, POLFINALE

TEKMA 2

Hala Tivoli (Ljubljana, Slovenija), nedelja, 21. maj, ob 19.30:
CEDEVITA OLIMPIJA – GGD ŠENČUR (prost vstop; TV prenos na Šport TV) [1:0]*


Že odigrano:

TEKMA 1

Športna dvorana Šenčur (Šenčur pri Kranju, Slovenija), petek, 19. maj:
GGD ŠENČUR – CEDEVITA OLIMPIJA 64:72 (16:16, 17:26, 17:19, 14:11)
Cedevita Olimpija: Ferrell 9, Jeremić 12, Murić 2, Omić 6 (12 skokov), Dragić 12, Rebec 12 (7 skokov in 6 podaj), Radović 2, Alibegović 11 (6 skokov), Kosi, Matković 6 (6 skokov), Drobnjak, Vračko.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA
VEČ O TEKMI

*Polfinalni niz se igra na dve dobljeni tekmi. Morebitna tretja tekma bo v torek, 23. maja, ob 20.00, v Športni dvorani Šenčur.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji