Novica
01.05.2024

NLB napoved tekme: Končnico državnega prvenstva začenjamo v Šentjurju

Pred košarkarji članske zasedbe Cedevite Olimpije je začetek končnice državnega prvenstva. V četrtfinalnem nizu Lige Nova KBM na dve dobljeni tekmi se bodo Zmaji pomerili s Šentjurjem, prva tekma pa bo v petek ob 18.30 v Športni dvorani Hruševec. V petek se za košarkarje Cedevite Olimpije začenja končnica državnega prvenstva. V četrtfinalnem nizu na dve … Continued

Pred košarkarji članske zasedbe Cedevite Olimpije je začetek končnice državnega prvenstva. V četrtfinalnem nizu Lige Nova KBM na dve dobljeni tekmi se bodo Zmaji pomerili s Šentjurjem, prva tekma pa bo v petek ob 18.30 v Športni dvorani Hruševec.

V petek se za košarkarje Cedevite Olimpije začenja končnica državnega prvenstva. V četrtfinalnem nizu na dve dobljeni tekmi se bodo Ljubljančani pomerili s Šentjurjem, prva tekma pa bo v petek ob 18.30 v šentjurski Športni dvorani Hruševec. Druga tekma bo v torek ob 20.30 v Hali Tivoli, vstop na tekmo pa bo brezplačen za vse obiskovalce. Morebitna tretja tekma bo v soboto, 11. maja, ob 19.30, ponovno v Šentjurju.

Spomnimo, Cedevita Olimpija je z 20 osvojenimi naslovi državnega prvaka najtrofejnejši košarkarski kolektiv v Sloveniji, ljubljanski klub pa je osvojil tudi zadnje tri naslove prvaka. Po številu naslovov Ljubljančanom sledita Krka (7) in Kansai Helios Domžale (2), Šentjur in Sixt Primorska pa sta osvojila po en naslov državnega prvaka.

Neposredni televizijski prenos prve tekme četrtfinala bo možno spremljati na Šport TV 1.


IZJAVI PRED TEKMO:

“Ekipa Šentjurja je na domačem igrišču vedno zelo motivirana. Prepričan sem, da bo tudi vzdušje v dvorani tisto pravo, košarkarsko, praznično. Naša naloga je, da se tekme lotimo resno in jo odigramo čim bolje,” je pred petkovim začetkom končnice povedal glavni trener članske zasedbe Zmajev, Zoran Martić.

 

“Začenja se končnica državnega prvenstva. Vsi vemo, kaj je naš cilj, zato vabim vse navijače, da se nam pridružijo na tekmah, in da skupaj osvojimo naslov državnega prvaka. Obljubljamo, da bomo pokazali pravo željo in pravi odnos na vsaki tekmi. Veselimo se začetka odločilnih bojev,” je pred začetkom končnice državnega prvenstva povedal kapetan Cedevite Olimpije, Jaka Blažič.

 


LIGA NOVA KBM, ČETRTFINALE

TEKMA 1

ŠD Hruševec (Šentjur, Slovenija), petek, 3. maj, ob 18.30:
ŠENTJUR – CEDEVITA OLIMPIJA (TV prenos na Šport TV 1) [0:0]*

TEKMA 2

Hala Tivoli (Ljubljana, Slovenija), torek, 7. maj, ob 20.30:
CEDEVITA OLIMPIJA – ŠENTJUR (prost vstop; TV prenos na Šport TV)

TEKMA 3**

ŠD Hruševec (Šentjur, Slovenija), sobota, 11. maj, ob 19.30:
ŠENTJUR – CEDEVITA OLIMPIJA (TV prenos na Šport TV)

*Rezultat v zmagah. Igra se na dve dobljeni tekmi.
**Morebitna tretja tekma.


NAPOVED TEKME:

Še drugo sezono zapored bo košarkarjem Cedevite Olimpije v četrtfinalu Lige Nova KBM stala ekipa Šentjurja. V minuli sezoni so Zmaji za napredovanje v polfinale potrebovali dve tekmi. V vitrinah Šentjurja lahko najdemo tudi naslov državnega prvaka iz tekmovalne sezone 2014/15, ko so Šentjurčani v finalu s 3:1 v zmagah premagali Rogaško.

Šentjur je redni del sezone v državnem prvenstvu zaključil na sedmem mestu lestvice, na 27 tekmah pa je zbral 10 zmagi in doživel 17 porazov. Na zadnjih šestih tekmah rednega dela je Šentjur zmagal le enkrat, nazadnje je ekipa iz Štajerske gostovala v Šenčurju. Še praktično na polovici druge četrtine je Šentjur vodil z 41:21, nato pa so domačini prestavili v višjo prestavo in tekmo na koncu dobili z 98:78. Pri Šentjurju je Nejc Zupan dosegel 26 točk, Urban Durnik se je ustavil pri 18 točkah, Nal Belko pri 13, Ožbej Glavan pa pri 10.

Prej omenjeni Zupan je tudi najbolj učinkovit igralec Šentjurja v tej sezoni državnega prvenstva. Na 23 tekmah je v povprečju na parketu preživel 33,8 minute, dosegal pa 16,2 točki, 4,3 skoke, 3,3 asistence in 1,5 pridobljene žoge na tekmo.

Cedevita Olimpija v končnico državnega prvenstva vstopa po tem, ko je z nastopi v ‘playoffu’ AdmiralBet Lige ABA zaključila že po dveh tekmah četrtfinalnega niza z Mego MIS. Zadnjo tekmo so tako varovanci glavnega trenerja Zorana Martića odigrali 21. aprila v Stožicah. Spomnimo, z nastopi v BKT EuroCupu so ljubljanski košarkarji zaključili v februarju po zaključku rednega dela sezone, prav tako v februarju pa so na Kodeljevem osvojili naslov zmagovalca Pokala Spar. Že na začetku sezone je Cedevita Olimpija osvojila naslov slovenskega Superpokalnega zmagovalca.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji