Novica
18.09.2021

Mladinci Cedevite Olimpije in Cedevite Junior v Zagrebu odigrali pripravljalno tekmo

V zagrebškem Domu košarke Cedevita sta se v soboto med seboj pomerili mladinski ekipi Cedevite Olimpije in Cedevite Junior. Zmago z 81:73 so slavili ljubljanski košarkarji. V obračunu slovenskih mladinskih državnih prvakov in hrvaških mladinskih podprvakov je v dresu Cedevite Junior največ točk dosegel Andrija Jelavić, ki se je ustavil pri 23 točkah, v ljubljanskem … Continued

V zagrebškem Domu košarke Cedevita sta se v soboto med seboj pomerili mladinski ekipi Cedevite Olimpije in Cedevite Junior. Zmago z 81:73 so slavili ljubljanski košarkarji.

V obračunu slovenskih mladinskih državnih prvakov in hrvaških mladinskih podprvakov je v dresu Cedevite Junior največ točk dosegel Andrija Jelavić, ki se je ustavil pri 23 točkah, v ljubljanskem moštvu pa je bil najboljši strelec Benjamin Mirković z 19 točkami.

»Tako v Ljubljani, kot tudi v Zagrebu se pogosto srečujemo z ekipami mlajših starostnih kategorij. To je dobro za konkurenčnost vse selekcij, hkrati pa vidimo, kdo je napredoval, in koliko dela nas še čaka. Cedevita Junior in Cedevita Olimpija sta zelo povezani sredini in naš cilj je, da delujemo s skupnimi močmi, saj imamo tako lahko oboji korist,« je ob srečanju v zagrebškem Domu košarke Cedevita povedal koordinator ekip mlajših starostnih kategorij Cedevite Olimpije in Cedevite Junior, Marino Baždarić. »Fantje primerjajo svoje izkušnje, si pomagajo in spoznajo med seboj, saj pri nekaterih akcijah, kot je na primer turnir mladinske Evrolige, nastopamo s kombinirano ekipo. Srečanje v Zagrebu smo izkoristili tudi za sestanek trenerjev obeh klubov, da bi videli, kako izboljšati način dela, in kako fantom pomagati, da bi postali še boljši košarkarji.«

PRIPRAVLJALNA TEKMA

Dom košarke Cedevita (Zagreb, Hrvaška), sobota, 18. september:
CEDEVITA JUNIOR – CEDEVITA OLIMPIJA 73:81 (27:15, 11:23, 13:14, 22:29)
Cedevita Olimpija:
Mirković 19, Jovanović 10, Popović 2, Đurkić 10, Jug 4, Nagode 9, Horvat 9, Obran, Goncin, Ličan 8, Šmitran 3, Kump 1, Kočevar 6.
Cedevita Junior: Bogdanović, Damjanić 7, Jelavić 23, Zanki 13, Jacović 6, Brzović, Bilić 12, Turk 4, Volarević 8.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji