Novica
07.03.2022

Marčevska norost se na stoženskem parketu začenja z obračunom z Budućnostjo

Cedevita Olimpija bo v torek začela z nizom štirih zaporednih tekem na domačem parketu. V 14. kolu skupinskega dela 7DAYS EuroCupa v Areno Stožice ob 20.30 prihaja podgoriška Budućnost VOLI. Vstopnice za ogled tekme so že na voljo, prav tako paket vstopnic Marčevska norost. Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v torek ob 20.30 odigrali tekmo 14. … Continued

Cedevita Olimpija bo v torek začela z nizom štirih zaporednih tekem na domačem parketu. V 14. kolu skupinskega dela 7DAYS EuroCupa v Areno Stožice ob 20.30 prihaja podgoriška Budućnost VOLI. Vstopnice za ogled tekme so že na voljo, prav tako paket vstopnic Marčevska norost.

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v torek ob 20.30 odigrali tekmo 14. kola skupinskega dela 7DAYS EuroCupa z Budućnostjo VOLI. Ljubljanski Zmaji bodo skušali podaljšati svoj niz neporaženosti v zadnjem obdobju, hkrati pa bodo lovili svojo deseto zaporedno zmago, tretjo po vrnitvi na parket po tekmovalnem premoru. Tekmec čete glavnega trenerja Jurice Golemca je izredno atraktiven, prav podgoriška ekipa je ljubljanski zadala zadnji poraz pred zmagovitim pohodom v 7DAYS EuroCupu, regionalni ligi in Pokalu Spar.

Tekmo si bo možno v neposrednem prenosu ogledati na Šport TV 1.

Obe ekipi sta bili v regionalni ligi aktivni v soboto. Medtem, ko je Cedevita Olimpija zabeležila zmago na gostovanju v črnogorskem mestu Bar, kjer je Mornar-Barsko zlato premagala s 101:79, je Budućnost doživela poraz na gostovanju v Zadru (63:65). Še štiri minute pred koncem srečanja v Dalmaciji so imeli podgoriški košarkarji pet točk naskoka, nato pa do konca tekme niso dosegli niti ene same točke več. To so domačini izkoristili, tekmo obrnili v svojo korist in zabeležili tesno zmago. Za Budućnost je največ točk, 14, dosegel DJ Seeley.

V tej sezoni sta se Cedevita Olimpija in Budućnost pomerili trikrat, po dvakrat v regionalni ligi in enkrat v Evropskem pokalu. Na vseh treh tekmah so bili boljšo izbranci glavnega trenerja Aleksandra Džikića, nazadnje so Ljubljančane ugnali 30. januarja v podgoriški Morači. V 18. kolu so Zmaji prikazali srčno predstavo, domačini pa so si zmago z rezultatom 93:91 priigrali šele v samem zaključku srečanja. Pri Budućnosti je bil najboljši strelec Justin Cobbs s 17 točkami, za Cedevito Olimpijo jih je 20 dosegel Zoran Dragić, ki je ob tem zbral še šest skokov.

Budućnost ima v 7DAYS EuroCupu po 13 odigranih tekmah na svojem računu osem zmag in pet porazov. V tej sezoni je podgoriški ekipi že uspelo ugnati Valencio, Virtus Segafredo Bologno pa so premagali celo dvakrat, v obdobju pred tekmovalnim premorom pa so na štirih tekmah doživeli tri poraze, premagali pa le italijanskega velikana. Na drugi strani je Cedevita Olimpija pred tekmovalnim premorom premagala Frutti Extra Bursaspor (103:86) in ratiopharm Ulm (104:96).


Ljubljanski klub pripravlja oblico aktivnosti, namenjenih navijačem, za največjo popestritev pa bo znova poskrbela Zavarovalnica Triglav, saj še naprej poteka tudi Triglav Met s sredine igrišča, ki lahko srečnežu prinese kar 5.000 EUR. Vnovič bo odprt tudi NLB ‘Hitri vhod’, ki obiskovalcem, ki pred vstopom v dvorano predložijo bančno kartico NLB, omogoča hitrejši dostop v stožensko dvorano.
Izpolnjevanje t.i. PCT pogojev pri vstopu v dvorano ni več potrebno, vsak obiskovalec pa mora kljub vsemu imeti vseskozi nadeto masko in vzdrževati varnostno razdaljo ter skrbeti za higieno rok.
Vstopnice za ogled tekme so že na voljo v naši spletni trgovini (www.shop.olimpija.com), na spletni platformi Petrol Ticket (www.petrol-ticket.si) ter www.mojekarte.si. Hkrati si jih vsi lahko zagotovite tudi na vseh Petrolovih bencinskih servisih po Sloveniji.
Le še nekaj dni pa je bo v prodaji poseben paket vstopnic Marčevska norost, z nakupom katerega si bodo lahko navijači svoj sedež v dvorani zagotovili na vseh domačih tekmah Cedevite Olimpije v marcu. Navijači si lahko paket Marčevska norost, ki s seboj prinaša tudi številne ugodnosti naših sponzorjev in partnerjev, zagotovijo v naši spletni trgovini (www.shop.olimpija.com).

IZJAVI PRED TEKMO:

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»K nam v Stožice prihaja Budućnost, ki jo zelo dobro poznamo. Zagotovo bomo morali prikazati dobro igro v obrambi, predvsem bomo morali dvigniti raven agresivnosti, če bomo želeli parirati našim tekmecem. Vabim vse navijače, da pridejo, in da nam pomagajo na teh domačih tekmah, ker bomo zagotovo potrebovali pomoč s tribun. Na domačem parketu moramo dati vse od sebe, da zabeležimo novo zmago v Evropskem pokalu, s tem pa bi nam bilo lažje v nadaljevanju sezone. Budućnost ima v svojih vrstah veliko dobrih posameznikov, naj omenim le Justina Cobbsa, DJ Seeleyja, pridružil se jim je tudi naš stari znanec Kendrick Perry, ki se je lepo ujel z ekipo in igra zelo dobro. Pod košem sta  Willie Reed ter Marko Jagodić Kuridža. Zagotovo ne smemo računati na to, da bomo zmagali, če bomo ustavili enega igralca. Igrati moramo ekipno košarko, predvsem v obrambi ter garati en za drugega, če želimo iztržiti dober rezultat.«

 

Zach Auguste, igralec KK Cedevita Olimpija:
»Na prvih treh tekmah sezone Budućnosti nismo uspeli premagati, zato moramo v torkovo tekmo vstopiti osredotočeno in odločno. Predvsem moramo biti pozorni na našo igro v obrambi, v napadu pa nam bo nato že steklo, saj imamo zelo nadarjeno ekipo. Ključ do zmage bo naša osredotočenost v obrambi. Pomembno je, da še naprej trdo delamo in poskrbimo za to, da se bodo navijači zabavali, ko pridejo nazaj v dvorano. Želimo, da so ponosni na nas, zato bomo napravili vse, da zabeležimo novo zmago.«

 

7DAYS EUROCUP, SKUPINA B, 14. KOLO

Arena Stožice (Ljubljana, Slovenija), torek, 10. marec, ob 20.30:
CEDEVITA OLIMPIJA – BUDUĆNOST VOLI (nakup vstopnic; nakup paketa Marčevska norost)

LESTVICA

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji