Novica
24.05.2021

Golemac in Blažič strnila misli pred finalom

V ponedeljek je v prostorih banke Nova KBM v Ljubljani potekala novinarska konferenca pred začetkom finalnega niza Lige Nova KBM, na kateri so svoje misli strnili vsi glavni akterji finala državnega prvenstva. Finalni niz Lige Nova KBM se bo začel v sredo ob 20.30, ko se bodo košarkarji Cedevite Olimpije pomerili z novomeško Krko na … Continued

V ponedeljek je v prostorih banke Nova KBM v Ljubljani potekala novinarska konferenca pred začetkom finalnega niza Lige Nova KBM, na kateri so svoje misli strnili vsi glavni akterji finala državnega prvenstva.

Finalni niz Lige Nova KBM se bo začel v sredo ob 20.30, ko se bodo košarkarji Cedevite Olimpije pomerili z novomeško Krko na prvi tekmi. Prvič, po resnično dolgem obdobju, ki ga je zaznamovala epidemija koronavirusa, bodo v Stožicah lahko prisotni tudi navijači.

»Na tekme želim povabiti vse navijače, saj sem že pozabil, kako je igrati pred polnimi tribunami. Verjamem, da bodo na naše domače tekme prišli v polnem številu podpreti Cedevito Olimpijo in uživati v dobri košarki,« je na novinarski konferenci povedal kapetan Cedevite Olimpije, Jaka Blažič. Glavni trener članskega moštva, Jurica Golemac, je dodal: »Zelo srečni smo, da bodo navijači zopet z nami v dvorani. Upam, da jih pride čim več. Pokal je pokazal, da je pred nami zanimiv finalni niz. Polfinalna tekma Pokala Spar s Krko je bila dober alarm. Spoštujem Novomeščane, dobro jih poznam. Zagotovo jih nihče od nas ne bo podcenjeval.«

Spomnimo, Cedevita Olimpija je v soboto na polfinalni tekmi Pokala Spar izgubila proti Krki z 80:82, tekmo pa je z metom za tri točke v zadnji sekundi srečanja odločil Luka Lapornik.

»Ne želim reči, da pred začetkom finala čutimo pritisk. Motivacija je prava beseda. V končnici smo izgubili tri tekme, tisto z Virtusom doma, s Crveno zvezdo v Beogradu in proti Krki v soboto. Povedati moram, da smo Cedevito Olimpijo spravili v položaj, na katerega ljubljansko občinstvo ni bilo navajeno v zadnjih letih. Imeti možnost igrati za četrtfinale 7DAYS EuroCupa, končnico Lige ABA. To so cilji, ki jih ekipa ima. Bili smo blizu, a se nam ni izšlo. Nas, torej igralce, člane strokovnega štaba, ljudi v klubu, to najbolj boli. Vse to bomo skušali uporabiti v finalnem nizu s Krko in na parket stopiti čim bolj motivirani, če rečem v našem žargonu, ‘napaljeni’,« pravi Blažič, ki je v soboto dosegel 23 točk, in bil najboljši strelec ljubljanske ekipe. »Med Cedevito Olimpijo in Krko je prisotno rivalstvo. Poseben občutek je igrati takšne tekme.«

Motiviran pa je pred začetkom finalnega niza tudi glavni trener Zmajev, Golemac, ki ima v svojem žepu zadnjo državno lovoriko, ki jo je osvojil s Koper Primorsko. Spomnimo, sezona 2019/20 je bila zaradi epidemije predčasno zaključena.

»Iz vsake tekme moraš potegniti zaključke. Če zmagaš, je to delati lažje, če pa izgubiš, pa se vse napake še bolj izpostavijo. Zagotovo se pogovarjamo, delamo na tem, da se napake ne ponavljajo. Žal je to šport. Nismo želeli zapraviti osem točk zaostanka v zadnji minuti in prepričan sem, da igralci niso nalašč napravili napak. Takšne stvari se zgodijo. Moramo se sprijazniti s tem, in izkoristiti kot dodatno motivacijo. Na vsako tekmo moramo priti s krvjo v očeh,« pred prvo tekmo pove Golemac.

Vstopnice za ogled tekme, ki jo bo možno spremljati na Sportklub 1 ter v spletnem prenosu na uradnem YouTube kanalu Košarkarske zveze Slovenije, so že na voljo, vendar v omejenem številu. Navijače naprošamo, da nakup opravijo v spletni trgovini KK Cedevita Olimpija (www.shop.olimpija.com), na spletni platformi Moje karte, na bencinskih črpalkah Petrol Slovenija, ter na spletni platformi Petrol Ticket. Obenem bodo morali navijači pri vstopu v dvorano pri sebi imeti:

  • Negativni rezultat testiranja PCR ali HAG (‘hitri test’), ki ni starejši od 72 ur.
  • Potrdilo o prebolelosti (dokazilo o pozitivnem testu PCR, ki je starejše od 10 dni, ne sme pa biti starejši od šest mesecev).
  • Dokazila o cepljenju zoper COVID-19.

VEČ INFORMACIJ O PRIHODU NA DOMAČE TEKME CEDEVITE OLIMPIJE

Navijaška oprema

Uradni adidas dres za sezono 2022/23 - zelen

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija 2022 - Siva

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija Basketball - zelena

V trgovino

Uradni adidas dres za sezono 2022/23 - oranžen

V trgovino

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji