Novica
19.11.2020

Chicago izbral Marka Simonovića

V sredo je v Združenih državah Amerike potekal nabor Lige NBA, na katerem je letos sodeloval tudi nadarjeni košarkar Cedevite Olimpije, ki se kali v Megi Soccerbet, Marko Simonović. Kot 44. po vrsti so ga izbrali Chicago Bulls. V tekmovalni sezoni 2020/21 črnogorski košarkar Marko Simonović igra izjemno. Še drugo sezono preživlja v dresu beograjske … Continued

V sredo je v Združenih državah Amerike potekal nabor Lige NBA, na katerem je letos sodeloval tudi nadarjeni košarkar Cedevite Olimpije, ki se kali v Megi Soccerbet, Marko Simonović. Kot 44. po vrsti so ga izbrali Chicago Bulls.

V tekmovalni sezoni 2020/21 črnogorski košarkar Marko Simonović igra izjemno. Še drugo sezono preživlja v dresu beograjske Mege Soccerbet, kot posojeni košarkar Cedevite Olimpije, v Ligi ABA pa po sedmih odigranih tekmah v povprečju dosega 16,3 točke, 9,6 skokov, 1,7 asistence in 0,7 blokade na tekmo.

Svojo najboljšo predstavo sezone je Marko pokazal v prvem kolu tekmovanju, ko je proti Igokei 19 točkam dodal še 13 skokov. Ob tem je potrebno dodati, da Simonović v tej sezoni Lige ABA za tri točke meče kar 41,1-odstotno, za dve pa 58,5-odstotno.

Marko Simonović je v Ljubljano prišel pred začetkom tekmovalne sezone 2018/19. Uvodne tedne sezone je sicer preživel v italijanski Roseti, nato pa se je preselil v slovensko prestolnico, kjer je nadarjeni, 210 centimetrov visoki Črnogorec, že v svoji prvi sezoni dokazal, da gre za izredno nadarjenega igralca, ki bo v prihodnosti eden izmed najboljših evropskih košarkarjev.

Simonović je po Luki Šamaniću, ki je bil leta 2019 na naboru Lige NBA izbran s strani San Antonio Spurs, prvi košarkar Cedevite Olimpije, izbran na naboru, hkrati pa se je Simonović med izbranci na ‘draftu’ pridružil Šamaniću in Issufu Sanonu, ki sta skupaj z njim v sezoni 2018/19 sestavljala najbolj nadarjeni košarkarski trio v Evropi.

Navijaška oprema

Uradni adidas dres za sezono 2022/23 - zelen

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija 2022 - Siva

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija Basketball - zelena

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija 2022 - Zelena

V trgovino

Uradni adidas dres za sezono 2022/23 - oranžen

V trgovino

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji