Novica
10.05.2024

Cedevita Olimpija z ekipo v ulični košarki!

Košarkarski klub Cedevita Olimpija bo možno v prihodnje spremljati tudi na igriščih košarke 3×3. Ljubljanski kolektiv namreč predstavlja svojo ekipo 3×3, ki bo na igrišče prvič stopila že ta konec tedna na 3×3 Pokalu, ki se bo pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije odvil v ljubljanski Bazi športa. 3×3 Cedevita Olimpija se bo v tej sezoni … Continued

Košarkarski klub Cedevita Olimpija bo možno v prihodnje spremljati tudi na igriščih košarke 3×3. Ljubljanski kolektiv namreč predstavlja svojo ekipo 3×3, ki bo na igrišče prvič stopila že ta konec tedna na 3×3 Pokalu, ki se bo pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije odvil v ljubljanski Bazi športa.

3×3 Cedevita Olimpija se bo v tej sezoni košarke 3×3 predstavila v sestavi Jure Ličen, Jakob Strel, Adrian Hirschmann in David Križanič. Fantje, ki bodo sestavljali ekipo 3×3 Cedevita Olimpija, so do sedaj skupaj zbrali že 10 naslovov državnega prvaka v košarki 3×3, od tega osem v kategoriji U23 (Adrian Hirschmann 4, Jure Ličen 3, Jakob Strel 1), ter dva v kategoriji U18 (Ličen 2).

Prvič se bodo fantje predstavili že na pokalnem tekmovanju v košarki 3×3 za člane in članice, turnirja pa bosta 11. in 12. maja potekala v Športni dvorani Baza v Ljubljani. Na mednarodnem turnirju z nagradnim skladom v vrednosti 3.300 EUR se bo predstavilo 16 moških ekip. 3×3 Cedevita Olimpija se bo prvič uradno predstavila v soboto ob 15.40, fantje pa se bodo pomerili z ekipo Buckići. Drugič bodo na turnirju zaigrali ob 17.00, ko jim bo nasproti stala ekipa FVG, ob 17.40 pa se bodo udarili še z ekipo Nomago.

3×3 Cedevita Olimpija se bo tekom poletja predstavila tudi na turnirjih državnega prvenstva v košarki 3×3, znanega tudi kot HUD BASKET. Termini in lokacije turnirjev zaenkrat še niso znani, pa vendar se košarka 3×3, ki velja tudi za olimpijsko disciplino, igra po celotni Sloveniji.


Tekme Pokala Slovenije v košarki 3×3 bo možno spremljati tudi v neposrednem spletnem prenosu.

Pokal Slovenije v košarki 3×3 – 1. dan

Pokal Slovenije v košarki 3×3 – 2. dan

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji