Novica
05.07.2024

Cedevita Olimpija v novi sezoni BKT EuroCupa v skupini B!

Članska ekipa Cedevite Olimpije se bo v novi tekmovalni sezoni BKT EuroCupa predstavljala v skupini B. Tudi tokrat bo v rednem delu sezone sodelovalo 20 ekip, razdeljenih v dve skupini, redni del sezone pa se bo predvidoma začel v torek, 24. septembra. Poleg Cedevite Olimpije, bodo del skupine B še ekipe Valencia Basket (Španija), Hapoel … Continued

Članska ekipa Cedevite Olimpije se bo v novi tekmovalni sezoni BKT EuroCupa predstavljala v skupini B. Tudi tokrat bo v rednem delu sezone sodelovalo 20 ekip, razdeljenih v dve skupini, redni del sezone pa se bo predvidoma začel v torek, 24. septembra.

Poleg Cedevite Olimpije, bodo del skupine B še ekipe Valencia Basket (Španija), Hapoel Bank Yahav Jerusalem (Izrael), Cosea JL Bourg-en-Bresse (Francija), Turk Telekom Ankara (Turčija), Umana Reyer Venice (Italija), Aris Midea Thessaloniki (Grčija), 7bet-Lietkabelis Panevežys (Litva), Veolia Towers Hamburg (Nemčija) in U-BT Cluj-Napoca (Romunija). Ljubljanski Zmaji bodo tako nastopali v skupini z Valencio, ki ima trenutno največ naslovov prvaka EuroCupa (4), v skupini pa lahko najdemo tudi finaliste iz minule sezone, košarkarje Coseo JL Bourg-en-Bresse.

Tudi tokrat bo v tekmovanju nastopalo 20 ekip, ki so po že znanem sistemu razporejene v dve skupini. Zmaji bodo tako na parket stopili na 18 tekmah rednega dela sezone, devet tekem bo odigranih v Ljubljani. Začetek rednega dela nove sezone je predviden za torek, 24. september.

V končnico bo napredovalo po šest ekip iz vsake skupine, prvo- in drugouvrščeni ekipi iz obeh skupin pa bosta napredovali neposredno v četrtfinale.

“Zelo veseli smo, da je Cedevita Olimpija ponovno del BKT EuroCupa. Skupina, v kateri smo, je zelo atraktivna, zato sem prepričan, da so pred nami zanimive tekme, enako pa velja za celotno sezono. Ker so vsi klubi, tudi mi, še vedno v procesu sestavljanja svojih ekip za novo sezono, je prezgodaj govoriti o favoritih za končno zmago, vendar vemo, da bo veliko klubov sestavilo konkurenčne ekipe s ciljem poseči po vrhu. Osredotočiti se moramo nase, biti iz dneva v dan vse boljši in boljši in izboljšati rezultate iz preteklih dveh sezon,” je po zaključku žreba povedal športni direktor Cedevite Olimpije, Chechu Mulero.

V petek je vodstvo tekmovanja razkrilo tudi okvirni razpored tekem rednega dela nove sezone.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji