Novica
05.07.2024

Redni del Evropskega pokala začenjamo z gostovanjem pri U-BT Cluj-Napoci

Po tem, ko je bilo v petek znano, da bo članska ekipa Cedevite Olimpije v rednem delu BKT EuroCupa v sezoni 2024/25 nastopala v skupini B, je vodstvo tekmovanja isti dan razkrilo tudi okvirni razpored tekem. V prvem kolu rednega dela bodo Zmaji gostovali v Romuniji, v drugem pa v Ljubljano prihaja beneška Umana Reyer. … Continued

Po tem, ko je bilo v petek znano, da bo članska ekipa Cedevite Olimpije v rednem delu BKT EuroCupa v sezoni 2024/25 nastopala v skupini B, je vodstvo tekmovanja isti dan razkrilo tudi okvirni razpored tekem. V prvem kolu rednega dela bodo Zmaji gostovali v Romuniji, v drugem pa v Ljubljano prihaja beneška Umana Reyer.

V rednem delu sezone Evropskega pokala bodo ekipe odigrale 18 krogov, to pa pomeni, da bomo Zmaje lahko na domačem parketu videli devetkrat. V končnico tekmovanja se bo uvrstilo po šest ekip iz vsake skupine.

V prvem kolu rednega dela sezone v BKT EuroCupu bo Cedevita Olimpija gostovala v Romuniji pri U-BT Cluj-Napoci. Redni del sezone se bo predvidoma začel v torek, 24. septembra. Prvo domačo tekmo bodo ljubljanski Zmaji odigrali teden dni kasneje, v Ljubljano pa prihaja beneška Umana Reyer, s katero so se Ljubljančani že pomerili v rednem delu sezone minule sezone.

Finalisti EuroCupa iz minule sezone, košarkarji JL Bourga, v Ljubljano prihajajo predvidoma 6. novembra, z evroligaško ekipo iz minule sezone, Valencio Basket, pa se bodo varovanci glavnega trenerja Zvezdana Mitrovića pomerili teden dni kasneje, v Valencii. Valencia v Ljubljano prihaja konec januarja. Redni del sezone bodo Zmaji sklenili v začetku februarja z gostovanjem pri Veolia Towers Hamburgu.

Celoten predvideni razpored tekem v tekmovalni sezoni 2024/25 si lahko ogledate na TEJ POVEZAVI.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji