Novica
10.07.2024

Cedevita Olimpija in Edo Murić v ožjem izboru za nagrade One Team za sezono 2023/24

Organizacija Euroleague Basketball bo v septembru podelila nagrade v okviru družbeno odgovornega projekta One Team. V ožji izbor je bila za tekmovalno sezono 2023/24 uvrščena tudi Cedevita Olimpija, prav tako pa lahko med kandidati za nagrado med ambasadorji najdemo Eda Murića. Družbeno odgovorni projekt One Team se odvija v okviru organizacije Euroleague Basketball, to pa … Continued

Organizacija Euroleague Basketball bo v septembru podelila nagrade v okviru družbeno odgovornega projekta One Team. V ožji izbor je bila za tekmovalno sezono 2023/24 uvrščena tudi Cedevita Olimpija, prav tako pa lahko med kandidati za nagrado med ambasadorji najdemo Eda Murića.

Družbeno odgovorni projekt One Team se odvija v okviru organizacije Euroleague Basketball, to pa pomeni, da v projektu sodelujejo vse ekipe, ki tekmujejo v elitni Evroligi in Evropskem pokalu. V septembru bo v Barceloni potekala delavnica za novo tekmovalno sezono 2024/25, na kateri bodo podeljene tudi posebne nagrade One Team za delo v tekmovalni sezoni 2023/24.

Na ožjem seznamu kandidatov za nagrade za minulo sezono lahko najdemo tudi Cedevito Olimpijo, družbo pa ji delajo Baskonia, EA7 Emporio Armani, Barcelona, ASVEL, Olympiacos, Panathinaikos in Umana Reyer. Ekipi iz Ljubljane in Benetk sta edini na ožjem seznamu, ki prihajata iz Evropskega pokala.

Posebne nagrade bodo podelili tudi ambasadorjem, na ožjem seznamu kandidatov za nagrado pa lahko najdemo Eda Murića. Slednji je bil ambasador Cedevite Olimpije v okviru projekta One Team v tekmovalni sezoni 2023/24. Na ožjem seznamu lahko najdemo še Gauthierja Denisa (Paris Basketball), Gigija Datomeja (EA7 Emporio Armani), Juancha Hernangomeza (Panathinaikos), Khalifo Diopa (Baskonia Vitoria-Gasteiz), Kostasa Papanikolaoua (Olympiacos) in Oscarja da Silvo (Barcelona).

V okviru projekta One Team Cedevita Olimpija že vrsto let sodeluje z Mladinskim domom Malči Beličeve. Za varovanke in varovance je klub v tekmovalni sezoni 2023/24 pripravil številne aktivnosti, med drugim tudi ogled tekme Evropskega pokala v Benetkah, ogled tekme regionalne lige v Zagrebu, novinarsko konferenco pred začetkom tekem, posvečenim projektu One Team, pripravo dvorane na domačo tekmo Evropskega pokala ter številne delavnice, v kateri so se pobliže spoznali s košarko ter ambasadorjem Edom.

Cedevita Olimpija in One Team na poti v Benetke

V družini Euroleague Basketball je čas za projekt One Team

Novinarska konferenca pred začetkom One Team tekem

Cedevita Olimpija TV: Za nami vrhunec projekta One Team v sezoni 2023/24

Varovanci One Team na izletu v Zagreb

Projekt One Team je družbeno odgovorni projekt najmočnejšega evropskega košarkarskega tekmovanja, Evrolige, ki ga podpira tudi glavni pokrovitelj elitnega košarkarskega tekmovanja, Turkish Airlines, skupaj z neprofitno organizacijo Special Olympics, ki je prav tako glavni partner tega projekta. Namen projekta je preko košarke udejanjati spremembe v lokalni skupnosti.

Evroliga je s pomočjo klubov iz celotne Evrope tekom sezon razvila celosten program družbene odgovornosti, ki s pomočjo posameznih aktivnosti vsakega kluba, deluje v okviru osnovne tematike: integracija skupnosti.

Glavno sporočilo projekta je takoizkoriščati moč košarke za povezovanje skupnosti.

Vsak sodelujoči klub vsako sezono razvije svoj One Team projekt, ki odraža stanje ter potrebe lokalne skupnosti, na način, da pomaga tistim družbenim skupinam, ki jim znotraj skupnosti grozi socialna izključenost zaradi perečih težav kot so uživanje prepovedanih substanc ter fizična ali mentalna invalidnost.

Od ustanovitve projekta leta 2012 je projekt neposredno oziroma posredno naslovil že več kot 25.000 udeležencev iz celotne Evrope.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji