Novica
10.09.2020

Blažič: Čas je, da v Ljubljano vrnemo dobro košarko

Po sredini zmagi nad evroligaškim Bayernom košarkarji in člani strokovnega štaba Cedevite Olimpije ohranjajo trezne glave in nadaljujejo s pripravami na novo tekmovalno sezono. Glavna zgodba sredine tekme, poleg dogajanja na parketu, ki se je odvilo povsem po načrtu ljubljanskih košarkarjev, so bili navijači, ki so si lahko tekmo ogledali na tribunah stoženske lepotice. Natanko … Continued

Po sredini zmagi nad evroligaškim Bayernom košarkarji in člani strokovnega štaba Cedevite Olimpije ohranjajo trezne glave in nadaljujejo s pripravami na novo tekmovalno sezono.

Glavna zgodba sredine tekme, poleg dogajanja na parketu, ki se je odvilo povsem po načrtu ljubljanskih košarkarjev, so bili navijači, ki so si lahko tekmo ogledali na tribunah stoženske lepotice. Natanko pol leta po tem, ko so se vrata Stožic pred tekmo 21. kola prejšnje sezone Lige ABA zaprla za obiskovalce, je največja športna dvorana v Sloveniji znova odprla svoja vrata, in ob vseh predpisanih epidemioloških smernicah sprejela navijačice in navijače Cedevite Olimpije.

Maske za obraz, prosti sedeži, ki so posledica vzdrževanja varnostne razdalje, razkužila za roke, merjenje vročine, vse to in še več, je postalo del vsakdana vsakega posameznika, in nič drugače ni bilo tudi v Stožicah. Najpomembnejše pa je bilo dejstvo, da so vrata Stožic znova odprta. Najuspešnejši košarkarski kolektiv v zgodovini slovenske košarke je tako dokazal, da je ob upoštevanju smernic, določenih s strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje Republike Slovenije, navijače možno varno vrniti v športne dvorane.

»Končno smo dočakali možnost, da eno izmed tekem odigramo tudi pred očmi naših navijačev. Število obiskovalcev je sicer še naprej omejeno, pomembno pa je, da dvorana ni povsem prazna,« je po tekmi povedal novinec v dresu Zmajev, Alen Hodžić, ki je na poti do 13 točk zadel štiri mete za tri točke. Navijačev na tribunah je bil vesel tudi kapetan ljubljanskega moštva, Jaka Blažič: »Lep občutek je, da so navijači znova z nami v dvorani. Kar nekaj časa smo bili brez takšnih tekem in še vedno vlada negotovost glede možnosti obiska tekem v prihodnje. Upam, da bodo lahko navijači z nami v dvorani skozi celotno sezono.«

Izbranci glavnega trenerja Jurice Golemca so praktično skozi celotno tekmo nadzorovali potek igre na parketu in se na koncu veselili zanesljive zmage. Semafor pod stropom Arene Stožice je po 40 minutah igre kazal 82:65 v korist Zmajev.

»Glavni cilj te sezone je, da igramo ekipno košarko. Vsi posamezniki se bomo morali podrediti moštvu. Čas je, da v Ljubljano vrnemo dobro košarko,« je zatrdil Blažič, Hodžić pa je dodal: »Pokazali smo, da smo trdo delali, dejstvo pa je, da nas čaka še kar nekaj dela. Hkrati smo pokazali, da smo prava ekipa, in da igralci od prvega do zadnjega dihajo eden za drugega. Korak za korakom gremo naprej do prve uradne tekme nove sezone.«

Misli vseh torej že uhajajo proti 17. septembru, ko bodo košarkarji Cedevite Olimpije odigrali prvo uradno tekmo nove tekmovalne sezone 2020/21. V Kranju jih ob 20.00 na obračunu slovenskega Superpokala čaka dvoboj z novomeško Krko.

»Zmaga nad Bayernom je lepa popotnica pred uradnim začetkom sezone na slovenskem Superpokalu. Igra v obrambi mora biti naš zaščitni znak in na obračunu z Nemci smo od začetka do konca tekma igrali zelo dobro. Prejeli smo malo točk in se držali dogovorov iz garderobe. Za igro v napadu imamo veliko število nadarjenih igralcev, zato me ta ne skrbi,« trezno razmišlja Blažič, ki je obračun z Bayernom sklenil z 11 točkami in petimi podajami.

Zmaji bodo v Kranju prihodnji četrtek lovili svojo deveto superpokalno lovoriko v samostojni Sloveniji. Še prej se bodo v soboto ob 18.30 za zaprtimi vrati Športne dvorane Domžale pomerili s Helios Suns.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji