Novica
03.06.2024

Zvezdan Mitrović prevzema vlogo glavnega trenerja Cedevite Olimpije

Člansko zasedbo Cedevite Olimpije bo v prihodnje s klopi vodil izkušeni črnogorski strokovnjak Zvezdan Mitrović, ki bo na mestu glavnega trenerja ljubljanskega kolektiva zamenjal Zorana Martića. Slednjemu je ob zaključku tekmovalne sezone 2023/24 potekla pogodba z ljubljanskim klubom. Članska ekipa Cedevite Olimpije bo v tekmovalno sezono 2024/25 vstopila z novim glavnim trenerjem. Zmajem bo vsaj … Continued

Člansko zasedbo Cedevite Olimpije bo v prihodnje s klopi vodil izkušeni črnogorski strokovnjak Zvezdan Mitrović, ki bo na mestu glavnega trenerja ljubljanskega kolektiva zamenjal Zorana Martića. Slednjemu je ob zaključku tekmovalne sezone 2023/24 potekla pogodba z ljubljanskim klubom.

Članska ekipa Cedevite Olimpije bo v tekmovalno sezono 2024/25 vstopila z novim glavnim trenerjem. Zmajem bo vsaj prihodnji dve sezoni s klopi poveljeval izkušeni črnogorski strokovnjak Zvezdan Mitrović, ki je nazadnje deloval v turškem Galatasarayu, pred tem pa med drugim vodil Monaco, Asvel, Budućnost, Kryvbas in Khimik. Leta 2021 je z Monacom osvojil naslov prvaka Evropskega pokala, pohvali pa se lahko tudi z naslovi državnega prvaka Francije in Ukrajine. Naslov francoskega državnega prvaka je osvojil leta 2019 z Asvelom, naslov ukrajinskega državnega prvaka pa leta 2009 s Kryvbasom. Leta 2021 je bil izbran tudi za najboljšega trenerja v EuroCupu.

Med letoma 2017 in 2019 je bil selektor črnogorske moške članske reprezentance, ljubitelji košarke v Sloveniji pa so ga na klopi Črne Gore lahko spremljali tudi na EuroBasketu 2013, kjer je bil pomočnik selektorja.


“Ob dejstvu, da se je sezona 2023/24 pred nekaj dnevi zaključila, želim izkoristiti priložnost, in čestitati klubu ter ekipi za osvojeni naslov državnega prvaka. Sezono je vedno lepo zaključiti na takšen način. Poletje se počasi približuje, zato je čas, da naše misli usmerimo proti novi sezoni in izzivom, ki jih prinaša s seboj. Z veseljem predstavljamo novega glavnega trenerja članske ekipe Cedevite Olimpije, Zvezdana Mitrovića. Njegova strast do košarke in odnosi, ki jih splete z igralci, sta le dve od kupice stvari, zaradi katerih menimo, da je Mitrović idealen za mesto našega glavnega trenerja. Zaveda se, kaj potrebuje ekipa, da lahko tekmuje na najvišji ravni v Evropi, obenem pa ima izkušnje z osvajanjem lovorik v Evropskem pokalu z Monacom. Veseli smo, da bo Mitrović sedel na klop naše ekipe, obenem pa z pozitivno vnemo pričakujemo poletje, tekom katerega bomo sestavili ekipo za novo sezono,” je ob naznanitvi podpisa pogodbe z Zvezdanom Mitrovićem povedal športni direktor Cedevite Olimpije, Chechu Mulero, ki je že začel z delom na svojem novem položaju, na katerem je v ljubljanskem klubu zamenjal Vlada Ilievskega.

“Zadovoljen sem ob podpisu pogodbe s Cedevito Olimpijo, prisotni so lep občutek, navdušenost in motivacija. Obenem se vračam v regionalno ligo, ki sem jo spoznal pred 20 leti, kot pomočnik trenerja v Budućnosti, ter seveda v Evropski pokal, kjer sem pustil lep pečat. Sestaviti moramo kakovostno ekipo, iz, predvsem, kvalitetnih igralcev, fantov z dobrim karakterjem, ki bi s svojo zavezanostjo, svojim odnosom, in na koncu koncev tudi zmagami, napravili dober rezultat, s tem pa navijače privabili v dvorano. Osnoven cilj je, da se publika vrne v dvorano, da spremlja košarko in da uživa v košarki,” je ob podpisu pogodbe s Cedevito Olimpijo povedal Zvezdan Mitrović. “Prioriteta je selekcija kakovostnih ljudi, z dobrim karakterjem, ki jih povezuje dobra kemija, tako pa se lahko napravi dober rezultat. Navijače vabim, da nas pridejo podpreti v čim večjem številu. V svojem imenu in imenu mojega strokovnega štaba lahko garantiram, da bomo dali svoj maksimum, in da bomo skušali Cedevito Olimpijo vrniti na zmagovalno pot, še posebej v evropskem tekmovanju. Napravili bomo vse, da bomo zanimivi za spremljati, ob podpori navijačev pa bo zagotovo vse skupaj veliko lažje. Košarka se igra za navijače, želimo, da pridejo na tekmo in uživajo v naši igri, obenem pa, da nas vzpodbujajo, in da smo v tem skupaj. Zagotavljam dober odnos, ob dobri podpori in organizaciji, pa bomo lahko prišli do dobrih rezultatov.”


Svojo trenersko kariero je Mitrović začel leta 1992 na klopi Pikadilija, leta 1995 pa se je kot pomočnik glavnega trenerja preselil k Budućnosti. Tam se je zadržal do leta 2000, nato eno sezono vodil Mogren, leta 2001 pa se je v Podgorico vrnil kot glavni trener. Med letoma 2002 in 2007 in v sezoni 2012/12 je vodil Khimik, med letoma 2007 in 2011 Kryvbas, v sezoni 2011/12 pa Budivelnyk. Sledilo je kratko obdobje pri Azovmashu, nato pa se je leta 2015 prvič usedel na klop Monaca, kjer je v prvem obdobju ostal do leta 2018. Istega leta je nato prevzel Asvel, leta 2020 pa se je vrnil v Monako. V sezoni 2023/24 je do konca januarja 2024 vodil Galatasaray.

Poleg naslovov francoskega in ukrajinskega državnega prvaka, je Mitrović tudi trikrat osvojil naslov francoskega pokalnega prvaka ter en naslov ukrajinskega pokalnega prvaka. Trikrat je bil izbran tudi za najboljšega trenerja francoskega državnega prvenstva, ter enkrat za najboljšega trenerja ukrajinske lige. Leta 2015 je z Monacom osvojil tudi drugo francosko ligo.

Sestavo strokovnega štaba, ki bo deloval pod vodstvom Zvezdana Mitrovića, bomo razkrili v prihajajočih dneh.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji