Novica
01.01.2024

Zoran Martić je novi glavni trener Cedevite Olimpije

Na mesto glavnega trenerja članske zasedbe Cedevite Olimpije bo vsaj do konca tekmovalne sezone 2023/24 sedel slovenski strokovnjak Zoran Martić, ki bo na tem mestu nasledil Simoneja Pianigianija. Zoran Martić je stari znanec slovenskega košarkarskega parket z izkušnjami iz mednarodnih prizorišč. Po igralski karieri, v kateri je nosil drese Celja, Šentjurja in Ilirije, je leta … Continued

Na mesto glavnega trenerja članske zasedbe Cedevite Olimpije bo vsaj do konca tekmovalne sezone 2023/24 sedel slovenski strokovnjak Zoran Martić, ki bo na tem mestu nasledil Simoneja Pianigianija.

Zoran Martić je stari znanec slovenskega košarkarskega parket z izkušnjami iz mednarodnih prizorišč. Po igralski karieri, v kateri je nosil drese Celja, Šentjurja in Ilirije, je leta 1992 postal trener pri Iliriji, med letoma 1993 in 1997 pa deloval v mladinskem pogonu takratne Smelt Olimpije. Med letom 2008 in 2010 je bil pomočnik glavnega trenerja članske ekipe v takratni Union Olimpiji, v začetku leta 2018 pa je postal glavni trener ljubljanskih Zmajev, s katerimi je osvojil tudi naslov slovenskega državnega prvaka v sezoni 2017/18. Z mesta glavnega trenerja ljubljanskega kluba se je poslovil novembra istega leta.

Martić je v svoji karieri s klopi vodil tudi Slovan, Roglo, Loka Kavo, Kraški Zidar, Szolnoki Olaj, Krko, Budućnost, Apoel Nicosio, Zlatorog, Helios, Khimik, Kormend, MZT Skopje, Trefl Sopot, nazadnje pa je deloval na Japonskem pri Chiba Jets, kjer je imel mentorsko oz. svetovalno vlogo. Z MZT-jem je v sezoni 2013/14 postal makedonski državni in pokalni prvak.

V zgodovino slovenske košarke se je Martić zapisal tudi kot selektor slovenske moške reprezentance do 20. leta, ki je leta 2000 v Ohridu osvojila naslov evropskega prvaka. Dve leti pred tem je z reprezentanco do 22. leta na evropskem prvenstvu v Trapaniju osvojil drugo mesto.

“Zadovoljni smo, da smo uspeli v kratkem času najti trenerja, ki bo na klopi zamenjal Simoneja Pianigianija. Zoran Martić bo po letu 2018 znova del našega kluba in veseli smo, da se nam je pridružil. Vemo, da je za nas sezona v Evropskem pokalu žal izgubljena, hkrati pa se zavedamo, da je pred nami še hud boj za najvišja mesta v regionalni ligi in, nenazadnje, lov na obe preostali domači lovoriki v tej sezoni. Želimo doseči vse preostale zastavljene cilje in verjamem, da bo ekipa dala vse od sebe, da s ponosom brani barve Ljubljane in Cedevite Olimpije,” je ob podpisu pogodbe z Zoranom Martićem povedal direktor Cedevite Olimpije, Davor Užbinec.

“Moj prihod v Cedevito Olimpijo sovpada z začetkom koledarskega leta. Vodstvu kluba se zahvaljujem za izkazano zaupanje in priložnost. Zavedam se situacije, v kateri se nahajmo, in pričakovanj športne javnosti. Prepričan sem, da jih lahko z dobrim delom, ob pomoči navijačev, tudi uresničimo,” je ob vrnitvi v Zmajevo družino povedal novi glavni trener članske zasedbe, Zoran Martić.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji