Novica
11.09.2022

Zoran Dragić zaradi poškodbe z igrišč odsoten šest do osem tednov

Eden od nosilcev igre članske ekipe Cedevite Olimpije in slovenske moške članske reprezentance Zoran Dragić je zaradi poškodbe, ki jo je staknil v drugi četrtini tekme osmine finala z Belgijo na letošnjem EuroBasketu, zaključil z nastopi na evropskem prvenstvu, izpustil pa bo tudi uvod v novo tekmovalno sezono 2022/23. Zoran bo z igrišč predvidoma odsoten … Continued

Eden od nosilcev igre članske ekipe Cedevite Olimpije in slovenske moške članske reprezentance Zoran Dragić je zaradi poškodbe, ki jo je staknil v drugi četrtini tekme osmine finala z Belgijo na letošnjem EuroBasketu, zaključil z nastopi na evropskem prvenstvu, izpustil pa bo tudi uvod v novo tekmovalno sezono 2022/23. Zoran bo z igrišč predvidoma odsoten šest do osem tednov.

V začetek nove tekmovalne sezone bo člansko moštvo Cedevite Olimpije vstopilo brez enega od nosilcev igre, Zorana Dragića, ki si je ob prodoru pod koš v drugi četrtini sobotne tekme osmine finala EuroBasketa 2022 med Slovenijo in Belgijo poškodoval stegensko mišico. Dragić je parket zapustil v bolečinah, na igrišče pa se v drugem polčasu ni več vrnil. Reprezentančna zdravnika Marko Macura in Branko Cvetičanin sta v soboto popoldan takoj opravila ultrazvok poškodovane mišice, dodatni pregled z magnetno resonanco pa je na žalost potrdil njune slutnje. Zoran Dragič si je namreč strgal del štiriglave stegenske mišice in bo z igrišč predvidoma odsoten šest do osem tednov, kolikor traja okrevanje po tovrstni poškodbi.

“Očitno mi ni usojeno, da bi reprezentanci lahko pomagal v odločilnih bojih na evropskih prvenstvih. A to je pač nepredvidljivost športa. Soigralcem bom pomagal s klopi, jih glasno vzpodbujal ter s tem dodajal pozitivno energijo, ki jo bomo v naslednjih dneh še kako potrebovali. Verjamem, da bodo fantje še bolj stopili skupaj, na igrišču pustili srce in se bomo na koncu veselili dobrega rezultata, ki si ga vsi tako močno želimo. Sam v teh dneh že začenjam z rehabilitacijo. Tako v reprezentanci, kot v klubu imamo odlično zdravniško, fizioterapevtsko in trenersko službo ter skupaj bomo naredili vse, da se na parket vrnem dobro pripravljen,” je po prejemu zdravniških izvidov misli za uradno spletno stran Košarkarske zveze Slovenije strnil Zoran Dragić, ki je bil primoran zaradi okrevanja po poškodbi kolena izpustiti že zmagovito evropsko prvenstvo leta 2017.

Dragić se je Cedeviti Olimpiji pridružil na začetku letošnjega koledarskega leta, letos poleti pa sodelovanje z ljubljanskim klubom podaljšal še za dve sezoni. V tekmovalni sezoni 2021/22 je zaigral na 12 tekmah 7DAYS EuroCupa in v povprečju dosegal 10,7 točke, 5,4 skoke, 1,8 asistence in 0,7 pridobljene žoge na tekmo. V regionalni ligi je Zoran na parket stopil na 16 tekmah in beležil 12,8 točke, 4,1 skok, 1,9 asistence in 1,1 pridobljeno žogo na obračun. Z Zmaji je Dragić februarja postal slovenski pokalni, maja pa slovenski državni prvak.

Zoran je na letošnjem EuroBasketu zaigral na šestih tekmah, v povprečju pa na parketu preživel po 17,2 minuti na tekmo. Dosegal je 5,3 točke, 3,2 skoka, 1,2 asistenci in 1,2 pridobljeni žogi na tekmo.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji